r
Nosalty Logó

Eperlekváros bukta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szimran
Eperlekváros bukta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 46% Zsír
Összesen 1910 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 46% Zsír
Összesen 11472 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 46% Zsír
Összesen 484 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 46% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    13.3 g

Zsír

  • Összesen
    159.2 g
  • Telített zsírsav
    98 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    484 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    706.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    184 mg
  • Nátrium
    324 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112.1 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    60 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1336 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1311 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    309 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 1910 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 46% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    79.8 g

Zsír

  • Összesen
    954.9 g
  • Telített zsírsav
    588 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    275 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    2907 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4237.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    211 mg
  • Kálcium
    801 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    155 mg
  • Foszfor
    1104 mg
  • Nátrium
    1945 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    672.3 g
  • Cukor
    235 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    359.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8018 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    82 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    447 micro
  • Kolin:
    630 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7865 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1852 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    528 micro
Összesen 11472 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 46% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    40.3 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    178.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    338 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    332 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 484 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt felfuttatjuk 1 dl langyos tejben, egy ek. cukorral és egy csipet liszttel. A lisztet átszitáljuk a sóval, és összegyúrjuk a maradék tejjel és élesztővel, tojássárgájával, cukorral, olvasztott vajjal, vaníliás cukorral.
  2. 30-40 percet meleg helyen kelesztjük.
  3. Lisztezett deszkán kinyújtjuk, kb. 25×40 cm-es téglalap alakra és ujjnyi vastagságúra. 7-8 cm nagyságú négyzetekre szeleteljük. Betöltjük az eperlekvárral, feltekerjük, és szorosan egymás mellé helyezzük őket. Pihentetjük további 20 percet.
  4. Megkenjük a tetejüket felolvasztott vajjal. 160 fokon 25 percig sütjük. Miután kihűlt, megszórjuk porcukorral.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25×35
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 877
  • Feltöltés dátuma: 2019. február 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Eperlekváros bukta
Szimran 144 recept

Nagymamám és anyukám sütött sokszor nekünk mindenféle buktát. Túrósat, kakaósat, lekvárosat. Szerettem volna, ha a lányaim is megismerik ezt a hagyományos, egyszerű édességet Magyarországról....

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...