r
Nosalty Logó

Eperkrémleves túrógombóccal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gonoszka1
Eperkrémleves túrógombóccal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Leveshez

Túrógombóchoz

Összesen 664 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Leveshez

Túrógombóchoz

Összesen 2659 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Leveshez

Túrógombóchoz

Összesen 93 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.4 g

Zsír

  • Összesen
    23.5 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    735.7 g
  • Cink
    163 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    126 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    208 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97.4 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    500.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    91 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 664 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.4 g

Zsír

  • Összesen
    93.8 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    186 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2942.9 g
  • Cink
    652 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    382 mg
  • Vas
    505 mg
  • Magnézium
    150 mg
  • Foszfor
    831 mg
  • Nátrium
    355 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    23 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    389.6 g
  • Cukor
    259 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    2000.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    363 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    300 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    228 micro
  • Kolin:
    178 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    400 micro
Összesen 2659 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    104.9 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    30 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    11 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 93 kcal

Hozzávalók

Leveshez

Túrógombóchoz

Elkészítés

Leveshez

  1. Az epret kicsumázzuk, megmossuk. Kb. 10 dkg-nyit félreteszünk a tálaláshoz, a többit feldaraboljuk.
  2. Hozzáteszünk a kristálycukorból 10 dkg-ot, a citromlevet, a reszelt citromhéjat, a vaníliás cukrot és az 1,2 l vizet. Felforraljuk.
  3. Közben a tejszínben elkeverjük csomómentesre a pudingport és az 5 dkg cukrot.

Túrógombóchoz

  1. A túrógombóc hozzávalóit összekeverjük, és a hűtőbe tesszük.
  2. Ha felforrt a leves, botmixerrel pürésítjük, majd beleöntjük a tejszínes pudingport. Alaposan elkeverjük, és időnként megkeverve újra felforraljuk.
  3. Közben szép kis túrógombócokat gyúrunk (nekem 32 db lett). A felforrt levesbe tesszük őket, óvatosan megkeverjük, és kb 5-6 perc alatt megfőzzük.
  4. Tálalásnál a félretett epreket felszeleteljük, és a levesbe tesszük, majd kevés tejszínnel megcsorgatjuk a levest. De felvert tejszínhabbal is díszíthetjük a levesünket.
  5. Melegen, hidegen egyaránt nagyon finom, üdítő leves.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 48
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 15923
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Eperkrémleves túrógombóccal
Gonoszka1 428 recept

Itt az eperszezon, és ilyenkor az eperszörp és eperlekvár mellett kimaradhatatlan az eperleves. Így ma ebédre elkészítettem ezt a finom, üdítő, édesszájúaknak kifejezetten ajánlott eperkrémlevest.

Hozzávalók

Leveshez

Túrógombóchoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...