r
Nosalty Logó

Eperhabos kardinális szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Vicikó
Eperhabos kardinális szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A habhoz

Az eperhabhoz

A megkenéshez

Összesen 692 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A habhoz

Az eperhabhoz

A megkenéshez

Összesen 2765 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A habhoz

Az eperhabhoz

A megkenéshez

Összesen 208 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.1 g

Zsír

  • Összesen
    31.3 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    390 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    677.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    151 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    273 mg
  • Nátrium
    185 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.3 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    186 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    325 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    81 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    257 mg
  • Retinol - A vitamin:
    318 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    363 micro
Összesen 692 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.4 g

Zsír

  • Összesen
    125.2 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1561 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2708.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    143 mg
  • Kálcium
    603 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    115 mg
  • Foszfor
    1093 mg
  • Nátrium
    740 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    357.3 g
  • Cukor
    257 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    744 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1300 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    176 mg
  • D vitamin:
    323 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    283 micro
  • Kolin:
    1028 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1274 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    270 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1452 micro
Összesen 2765 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    204.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.9 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    109 micro
Összesen 208 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A habhoz

Az eperhabhoz

A megkenéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet összevegyítjük a sütőporral.
  2. Egy lapos,normál méretűtepsit sütőpapírral kibélelünk. A sütőt előmelegítjük.
  3. A tésztához a 2 egész tojást, és4 tojássárgáját kézimixerrel, ill. robotgéppelhabosra keverjük a porcukorral,kb 4-5percig, míg 3-4 -szeresérenő mega massza! Utána asütőporos lisztet könnyedén hozzákeverjük.
  4. A habhoz nagyon keményre verjük a 4 tojásfehérjét, amelyhezmenet közben hozzáadjuk a cukrot.
  5. A fehérjehabot nyomózsákba tesszük, és 4 db, kb 4-5cm-escsíkot nyomunk belőle a tepsibe. Ezután a piskótatésztából kitöltjük az üres csíkokat.
  6. Az előmelegített sütőbe tesszük, és megsütjük.
  7. Kivesszük a sütőből,pár percig hagyjuk hűlni, majd megfordítjuk, lehúzzuk a sütőpapírt az aljáról, visszafordítjuk, és rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.
  8. Ezalatt az epret megmossuk, és apró darabkákra felvágjuk.
  9. A tejszínt felverjük, és belekeverjük az epret.
  10. Ha kihűlt a tészta, recés késsel széltébenkettőbe vágjuk.
  11. Amit alsó lapnakszánunk, azt megkenjük a lekvárral, ráhalmozzuk a epres habot, elsimítjuk egyenletesen, és ráillesztjük úgy fordítva a felső lapot, hogy ahol az alsó lapon tésztacsík van, ott a felső lapnak a habos csíkja legyen (ahogy a képen is látszik).
  12. Azonnal szeletelhetjük (recés késsel).
  13. Ízlés szerint kevés házi vaníliás porcukorral megszórhatjuk.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 38 x 28
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 314
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 24
  • Össznézettség: 33268
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Eperhabos kardinális szelet
Vicikó 251 recept

Még tél folyamán kinéztem egy német oldalon ezt a receptet, és alig vártam, hogy eljöjjön az eperszezon! Végre el lehet készíteni, itt az idő, friss illatos eperből! Egyszerűen csodálatos ez a süti! Hab itt - hab ott....ilyen hab - olyan hab, finom, krémes, pillekönnyű, eperillatú... Mi lehet ettől még szebb egy sütiben? :-) A héten másodszorra készítettem, mert férjuramnak annyira ízlik, hogy szinte nem tud betelni vele, alig marad belőle... Azt mondta, hogy ez úgy tökéletes, ahogy van..! Szerintem ettől sem kell nagyobb dicséret. :-)

Hozzávalók

A tésztához

A habhoz

Az eperhabhoz

A megkenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...