Eperhabos kardinális szelet
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Vicikó
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
- 5% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 10% Zsír
A tésztához
-
28g tojás35 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
13g vaníliás cukor48 kcal
-
23g finomliszt82 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
A habhoz
-
40g tojásfehérje21 kcal
-
28g cukor106 kcal
Az eperhabhoz
-
75g eper23 kcal
-
75g habtejszín219 kcal
A megkenéshez
-
25g eperlekvár70 kcal
-
10 kcal
-
4g porcukor14 kcal
Összesen
692
kcal
- 5% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 10% Zsír
A tésztához
-
110g tojás138 kcal
-
80g tojássárgája258 kcal
-
50g vaníliás cukor194 kcal
-
90g finomliszt328 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
A habhoz
-
160g tojásfehérje83 kcal
-
110g cukor426 kcal
Az eperhabhoz
-
300g eper90 kcal
-
300g habtejszín876 kcal
A megkenéshez
-
100g eperlekvár278 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
14g porcukor54 kcal
Összesen
2765
kcal
- 5% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 10% Zsír
A tésztához
-
8.3g tojás10 kcal
-
6g tojássárgája19 kcal
-
3.8g vaníliás cukor15 kcal
-
6.8g finomliszt25 kcal
-
0.2g sütőpor0 kcal
A habhoz
-
12.1g tojásfehérje6 kcal
-
8.3g cukor32 kcal
Az eperhabhoz
-
22.6g eper7 kcal
-
22.6g habtejszín66 kcal
A megkenéshez
-
7.5g eperlekvár21 kcal
-
0.8g vaníliás cukor3 kcal
-
1.1g porcukor4 kcal
Összesen
208
kcal
- 5% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.1 g
Zsír
-
Összesen 31.3 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 390 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 677.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 36 mg
-
Kálcium 151 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 273 mg
-
Nátrium 185 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 89.3 g
-
Cukor 64 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 186 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 325 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 44 mg
-
D vitamin: 81 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 71 micro
-
Kolin: 257 mg
-
Retinol - A vitamin: 318 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 68 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 363 micro
Összesen
692
kcal
- 5% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 60.4 g
Zsír
-
Összesen 125.2 g
-
Telített zsírsav 69 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 40 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 1561 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2708.8 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 143 mg
-
Kálcium 603 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 115 mg
-
Foszfor 1093 mg
-
Nátrium 740 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 357.3 g
-
Cukor 257 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 744 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1300 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 176 mg
-
D vitamin: 323 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 283 micro
-
Kolin: 1028 mg
-
Retinol - A vitamin: 1274 micro
-
α-karotin 30 micro
-
β-karotin 270 micro
-
β-crypt 35 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1452 micro
Összesen
2765
kcal
- 5% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 9.4 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 118 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 204.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 46 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 82 mg
-
Nátrium 56 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.9 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 56.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 98 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 78 mg
-
Retinol - A vitamin: 96 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 109 micro
Összesen
208
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
90 g finomliszt
A habhoz
-
4 db tojásfehérje
-
110 g cukor
Az eperhabhoz
-
300 g eper
-
300 ml habtejszín
A megkenéshez
-
1 csomag vaníliás cukor
-
2 ek porcukor
Elkészítés
A tésztához
- A lisztet összevegyítjük a sütőporral.
- Egy lapos,normál méretűtepsit sütőpapírral kibélelünk. A sütőt előmelegítjük.
- A tésztához a 2 egész tojást, és4 tojássárgáját kézimixerrel, ill. robotgéppelhabosra keverjük a porcukorral,kb 4-5percig, míg 3-4 -szeresérenő mega massza! Utána asütőporos lisztet könnyedén hozzákeverjük.
- A habhoz nagyon keményre verjük a 4 tojásfehérjét, amelyhezmenet közben hozzáadjuk a cukrot.
- A fehérjehabot nyomózsákba tesszük, és 4 db, kb 4-5cm-escsíkot nyomunk belőle a tepsibe. Ezután a piskótatésztából kitöltjük az üres csíkokat.
- Az előmelegített sütőbe tesszük, és megsütjük.
- Kivesszük a sütőből,pár percig hagyjuk hűlni, majd megfordítjuk, lehúzzuk a sütőpapírt az aljáról, visszafordítjuk, és rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.
- Ezalatt az epret megmossuk, és apró darabkákra felvágjuk.
- A tejszínt felverjük, és belekeverjük az epret.
- Ha kihűlt a tészta, recés késsel széltébenkettőbe vágjuk.
- Amit alsó lapnakszánunk, azt megkenjük a lekvárral, ráhalmozzuk a epres habot, elsimítjuk egyenletesen, és ráillesztjük úgy fordítva a felső lapot, hogy ahol az alsó lapon tésztacsík van, ott a felső lapnak a habos csíkja legyen (ahogy a képen is látszik).
- Azonnal szeletelhetjük (recés késsel).
- Ízlés szerint kevés házi vaníliás porcukorral megszórhatjuk.
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 38 x 28
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 314
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 24
- Össznézettség: 33268
- Feltöltés dátuma: 2012. május 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Vicikó
251 recept
Még tél folyamán kinéztem egy német oldalon ezt a receptet, és alig vártam, hogy eljöjjön az eperszezon! Végre el lehet készíteni, itt az idő, friss illatos eperből! Egyszerűen csodálatos ez a süti! Hab itt - hab ott....ilyen hab - olyan hab, finom, krémes, pillekönnyű, eperillatú... Mi lehet ettől még szebb egy sütiben? :-) A héten másodszorra készítettem, mert férjuramnak annyira ízlik, hogy szinte nem tud betelni vele, alig marad belőle... Azt mondta, hogy ez úgy tökéletes, ahogy van..! Szerintem ettől sem kell nagyobb dicséret. :-)