Eper-vanília torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 9% Zsír
Tészta
-
5g finomliszt18 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
10g tojássárgája32 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
20g tojásfehérje10 kcal
Vaníliás puding
-
21 kcal
-
63g tej35 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
10g eperlekvár28 kcal
Tortazselé
-
2g tortazselé5 kcal
-
38g víz0 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
38g eper11 kcal
-
38g habtejszín110 kcal
Összesen
338
kcal
- 4% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 9% Zsír
Tészta
-
40g finomliszt146 kcal
-
80g cukor310 kcal
-
80g tojássárgája258 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
160g tojásfehérje83 kcal
Vaníliás puding
-
171 kcal
-
500g tej280 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
80g eperlekvár222 kcal
Tortazselé
-
12g tortazselé41 kcal
-
300g víz0 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
300g eper90 kcal
-
300g habtejszín876 kcal
Összesen
2710
kcal
- 4% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 9% Zsír
Tészta
-
2g finomliszt7 kcal
-
4.1g cukor16 kcal
-
4.1g tojássárgája13 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
-
8.2g tojásfehérje4 kcal
Vaníliás puding
-
2.3g vaníliás pudingpor9 kcal
-
25.5g tej14 kcal
-
2g cukor8 kcal
-
4.1g eperlekvár11 kcal
Tortazselé
-
0.6g tortazselé2 kcal
-
15.3g víz0 kcal
-
1g cukor4 kcal
-
15.3g eper5 kcal
-
15.3g habtejszín45 kcal
Összesen
138
kcal
- 4% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.3 g
Zsír
-
Összesen 15.7 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 150 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 347.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 130 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 94 mg
-
Nátrium 98 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 41.4 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 120.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 143 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 92 mg
-
Retinol - A vitamin: 140 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 34 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 119 micro
Összesen
338
kcal
- 4% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 58.1 g
Zsír
-
Összesen 125.6 g
-
Telített zsírsav 71 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 37 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 1201 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2778 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 97 mg
-
Kálcium 1043 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 96 mg
-
Foszfor 750 mg
-
Nátrium 782 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 331.6 g
-
Cukor 233 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 961.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1145 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 175 mg
-
D vitamin: 243 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 222 micro
-
Kolin: 737 mg
-
Retinol - A vitamin: 1119 micro
-
α-karotin 30 micro
-
β-karotin 270 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 956 micro
Összesen
2710
kcal
- 4% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3 g
Zsír
-
Összesen 6.4 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 61 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 141.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 53 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 38 mg
-
Nátrium 40 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.9 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 49.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 58 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 57 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 49 micro
Összesen
138
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
4 csapott ek finomliszt
-
4 púpozott ek cukor
-
4 db tojássárgája
-
0.5 kk sütőpor
-
4 db tojásfehérje
Vaníliás puding
-
1 tasak vaníliás pudingpor
-
0.5 l tej
-
2 púpozott ek cukor
-
4 ek eperlekvár
Tortazselé
-
1 csomag tortazselé
-
3 dl víz
-
2 csapott ek cukor
-
30 dkg eper
-
3 dl habtejszín
Elkészítés
Tészta
- A tojássárgáját a cukorral kikeverjük, lassan hozzáadagoljuk a sütőporral elkevert lisztet. A tojásfehérjét a masszába keverjük.
- A 30 cm átmérőjű gyümölcstorta formát kivajazunk, kilisztezünk, beleöntjük a tészta masszáját.
- A sütőt 180 fokon bemelegítjük, a tésztát 25 percig, tűpróbáig sütjük (ha már a tűre nem ragad), ha aranysárga lesz kivesszük.
- Eperlekvárral a megfordított piskótát megkenjük. Ráöntjük a kihűlt pudingot.
- A megmosott, szárától megtisztított eperszemeket feldarabolva a tetejére rakjuk, a zselével leöntjük.
- A felvert tejszínhabbal díszítjük, amikor már kihűlt a zselé is.
Vaníliás puding
- A tejből kiveszünk 1 dl-nyit, ezzel a pudingport elkeverjük. A maradék tejet a cukorral felforraljuk, ehhez öntjük a pudingot. Felfőzzük folyamatos keverés mellett, míg kellően besűrűsödik. (A készítést a csomagoláson találod meg.)
Tortazselé
- A tortazselét a cukorral, a vízzel felfőzzük folytonos keverés mellett, csomómentesre.
- 3 percig hűlni hagyjuk, de még folyós legyen!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 8 alkalommal
- Receptkönyvben: 46
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 15040
- Feltöltés dátuma: 2014. április 05.
Ajánló
A gyümölcs variálható, pl. sárgabarack, alma, őszibarack ízlés szerint.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Születésnapra készítettük.