r
Nosalty Logó

Empanadas tonhallal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csorbusz
Empanadas tonhallal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 20% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1394 kcal
  • 20% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 5582 kcal
  • 20% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 200 kcal
  • 20% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    131.1 g

Zsír

  • Összesen
    59.6 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    223 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4554.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    343 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    170 mg
  • Foszfor
    1446 mg
  • Nátrium
    2453 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    395.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    353 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    1096 micro
  • K vitamin:
    186 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    52 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    222 mg
  • Retinol - A vitamin:
    314 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    468 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    10067 micro
  • Lut-zea
    330 micro
Összesen 1394 kcal
  • 20% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    524.5 g

Zsír

  • Összesen
    238.4 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    53 g
  • Koleszterin
    893 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    18217.7 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    1373 mg
  • Kálcium
    511 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    678 mg
  • Foszfor
    5784 mg
  • Nátrium
    9812 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    308.6 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1581.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1413 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    36 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    191 mg
  • D vitamin:
    4383 micro
  • K vitamin:
    744 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    208 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    271 micro
  • Kolin:
    890 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1254 micro
  • α-karotin
    80 micro
  • β-karotin
    1873 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    40270 micro
  • Lut-zea
    1320 micro
Összesen 5582 kcal
  • 20% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    655.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    208 mg
  • Nátrium
    353 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    158 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1449 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 200 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a lisztet egy tálba belerakjuk, hozzáadjuk a vajat morzsolva, a tojást, sót, ecetet, majd a vizet. Összedagasztjuk. Hideg helyen kb egy órát pihentetjük.
  2. Közben kevés olajon a hagymát üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a fokhagymát és a paprikát, amit kockára vágtunk. Sózzuk, borsozzuk. Megpároljuk, majd hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és a tonhalkonzerveket. Jól összeforraljuk, és a karikákra vágott olívabogyót beledobjuk. Belerakunk tejfölt, hogy krémesebb legyen az állaga. Ezzel kész is a szósz.
  3. Kivesszük a tésztát a hűtőből, vékonyra kinyújtjuk, majd kb 8 cm-es pogácsaszaggatóval (pohárral) köröket vágunk belőle. A tészta ruganyos, mindig visszahúzódik, de mi kitartóan rásegítünk egy kis nyújtással.
  4. A korongokat megtöltjük a töletelékkel, megvizezzük a tészta szélét, és jól lenyomkodjuk. A végén felvert tojással megkenjük a tetejüket.
  5. Előmelegített, 180 fokos sütőben kb 20 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 71
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3934
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Empanadas tonhallal
Csorbusz 19 recept

Imádom a tonhalat, minden mennyiségben és szinte minden módon. Ez a recept a neten keresgélés, barátok és saját kísérletezés eredménye.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...