r
Nosalty Logó

Emi nagymama tárkonyos nyelvlevese

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
BoncaDudu
Emi nagymama tárkonyos nyelvlevese
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 360 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1445 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 129 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.1 g

Zsír

  • Összesen
    21.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    620.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    296 mg
  • Nátrium
    140 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    201.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    61 micro
  • β-karotin
    342 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    567 micro
Összesen 360 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84.5 g

Zsír

  • Összesen
    87.8 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    457 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2481.9 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    405 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    214 mg
  • Foszfor
    1185 mg
  • Nátrium
    561 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.9 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    805.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    269 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    79 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    154 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    275 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    143 micro
  • α-karotin
    243 micro
  • β-karotin
    1369 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2270 micro
Összesen 1445 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    221.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    122 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    202 micro
Összesen 129 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Lehetőség szerint a fogyasztás előtti napon tegyük fel főni a nyelveket a hagymával, babérlevéllel, fokhagymával és a borssal, ízlés szerint megsózva. A víz mennyisége bőven fedje el a nyelveket. Időnként távolítsuk el a habot a tetejéről. Néhány órás főzés után, amikor a nyelvek puhára főttek, vegyük le a tűzről, és hagyjuk a lében kihűlni.
  2. Másnap a nyelvek tövéről vékonyan távolítsuk el az érdes részt, és az olyan részeket, melyek nem szeletelhetők, például az alján elhelyezkedő "cafatokat". Szeleteljük fel a nyelvet pár mm vékonyra és kanalazható méretűre.
  3. Tegyük fel főni a zöldbabot külön sós vízben, de mindeközben az eredeti fazékban az előző napi leszűrt "nyelvlevet" is forraljuk fel. A zöldbabot szórjuk meg jelentős mennyiségű tárkonnyal, lehetőség szerint friss verzióval.
  4. A nyelvlébe tegyük bele a szeletelt nyelvet és a megfőtt, tárkonyos zöldbabot, és főzzük együtt egy rövid ideig. A zöldbab levével egészítsük ki a nyelvlevet a kívánt mennyiségűre, ha túl sűrűnek tűnne. Pár perc főzés után tegyük bele a tejszínt, majd a tarhonyát.
  5. 10 perc főzés után locsoljuk meg ízlés szerint citromlével, és szórjuk meg bőséggel friss tárkonnyal. Forrón tálaljuk. Felejthetetlen élményt nyújt!
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1143
  • Feltöltés dátuma: 2021. május 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
BoncaDudu 1 recept

Ezt a receptet emlékül indítjuk a versenyen, egyik kisunokája, Bonca ötlete nyomán, mivel nagymamája, Emi, rengetegszer kápráztatott el minket saját találmányával, de sajnos tavasz óta már nem tudja többé megfőzni nekünk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...