r
Nosalty Logó

Emeletes szedres piskóta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lakos Benedek
Emeletes szedres piskóta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

Összesen 526 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

Összesen 4215 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

Összesen 266 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    28.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    250.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.6 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    87.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 526 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.7 g

Zsír

  • Összesen
    226.9 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    51 g
  • Koleszterin
    494 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2000.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    125 mg
  • Kálcium
    570 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    198 mg
  • Foszfor
    811 mg
  • Nátrium
    275 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    493 g
  • Cukor
    271 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    699.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    584 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    58 mg
  • C vitamin:
    102 mg
  • D vitamin:
    106 micro
  • K vitamin:
    87 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    260 micro
  • Kolin:
    389 mg
  • Retinol - A vitamin:
    477 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    561 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    989 micro
Összesen 4215 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    14.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    126.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.1 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 266 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

A piskótához

A töltelékhez

Elkészítés

A piskótához

  1. A cukrot egy tálba tesszük a vaníliás cukorral, reszelt citromhéjjal és fekete teával. A kezünkkel 2-3 percig morzsolgatjuk a keveréket, míg aromás nem lesz. Ekkor hozzáadjuk a tojásokat és kézi robotgéppel 3-4 perc alatt kihabosítjuk.
  2. Folyamatos keverés mellett hozzáöntjük a tojásos alaphoz az olajat és elkeverjük, majd jöhet a joghurt is.
  3. Egy külön tálban elkeverjük a lisztet, sót és szódabikarbónát, majd a nedves hozzávalókhoz szitáljuk az egészet. Gyorsan elkeverjük a robotgéppel, míg sima masszát nem kapunk: vigyázzunk, ne keverjük túl.
  4. Előmelegítjük a sütőnket 180 fokra és kiolajozunk egy 22 centiméter átmérőjű, kapcsos tortaformát. A szedret megmossuk, alaposan megszárítjuk papírtörlővel, majd enyhén behintjük liszttel.
  5. A masszát elegyengetjük a formában, lelapítjuk a tetejét egy spatulával, majd rászórjuk a szederszemeket. Jusson mindenhova, nem baj, ha soknak tűnik, némelyik darab úgyis le fog süllyedni.
  6. 180 fokon 45 percig sütjük a süteményt, mielőtt kivennénk, tűpróbát végzünk. Ha kész, hagyjuk 20 percet a formában hűlni, majd rácsra tesszük, ahol hagyjuk véglegesen lehűlni. Egy recés késsel félbe vágjuk, hogy két egyenlő vastagságú szeletet kapjunk.

A töltelékhez

  1. A szederszemeket félbevágjuk, egy tálba tesszük a cukorral, felaprított mentával és citromlével. Elkeverjük, majd hagyjuk 15-20 percig állni, hogy levet eresszen.
  2. A mascarponét és habtejszínt egy tálba öntjük, majd felverjük robotgéppel, míg lágy krémet nem kapunk.
  3. A piskóta alsó felét megkenjük a tejszínkrémmel, majd rákanalazzuk a szedres szószt. Erre jöhet a második piskótafél. A süteményt tetszőlegesen porcukorral is meghinthetjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 1623
  • Feltöltés dátuma: 2024. szeptember 26.

Receptkategóriák

Emeletes szedres piskóta
Lakos Benedek 373 recept

Senkit ne ijesszen el az elegáns külső, ez egy pofonegyszerű recept! Emellett persze nem marad azért hanyag: a piskóta aromás és szaftos, tele szederrel, ahogy a töltelék is szinte kicsordul a szendvicsszerű édességből. Akár szülinapi tortának is beillene!

Hozzávalók

A piskótához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...