Emeletes szedres piskóta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Lakos Benedek
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 15% Zsír
A piskótához
-
33g finomliszt118 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g teafű0 kcal
-
28g cukor106 kcal
-
16g napraforgó olaj138 kcal
-
5 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
23g joghurt14 kcal
-
31g szeder13 kcal
A töltelékhez
-
16g mascarpone63 kcal
-
13g habtejszín37 kcal
-
19g szeder8 kcal
-
1g citromlé0 kcal
-
4g menta2 kcal
-
1g cukor5 kcal
Összesen
526
kcal
- 4% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 15% Zsír
A piskótához
-
260g finomliszt946 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
4g teafű0 kcal
-
220g cukor851 kcal
-
125g napraforgó olaj1105 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
180g joghurt110 kcal
-
250g szeder103 kcal
A töltelékhez
-
125g mascarpone505 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
-
150g szeder62 kcal
-
8g citromlé2 kcal
-
28g menta20 kcal
-
10g cukor39 kcal
Összesen
4215
kcal
- 4% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 15% Zsír
A piskótához
-
16.4g finomliszt60 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.3g teafű0 kcal
-
13.9g cukor54 kcal
-
7.9g napraforgó olaj70 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
-
0.4g citromhéj0 kcal
-
6.9g tojás9 kcal
-
11.3g joghurt7 kcal
-
15.8g szeder7 kcal
A töltelékhez
-
7.9g mascarpone32 kcal
-
6.3g habtejszín18 kcal
-
9.5g szeder4 kcal
-
0.5g citromlé0 kcal
-
1.8g menta1 kcal
-
0.6g cukor2 kcal
Összesen
266
kcal
- 4% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.8 g
Zsír
-
Összesen 28.4 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 62 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 250.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 71 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 101 mg
-
Nátrium 34 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 61.6 g
-
Cukor 34 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 87.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 73 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 49 mg
-
Retinol - A vitamin: 60 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 70 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 124 micro
Összesen
526
kcal
- 4% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 62.7 g
Zsír
-
Összesen 226.9 g
-
Telített zsírsav 47 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 72 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 51 g
-
Koleszterin 494 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2000.7 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 125 mg
-
Kálcium 570 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 198 mg
-
Foszfor 811 mg
-
Nátrium 275 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 493 g
-
Cukor 271 mg
-
Élelmi rost 30 mg
VÍZ
-
Összesen 699.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 584 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 58 mg
-
C vitamin: 102 mg
-
D vitamin: 106 micro
-
K vitamin: 87 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 260 micro
-
Kolin: 389 mg
-
Retinol - A vitamin: 477 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 561 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 989 micro
Összesen
4215
kcal
- 4% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4 g
Zsír
-
Összesen 14.3 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 31 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 126.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 36 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 51 mg
-
Nátrium 17 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.1 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 44.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 37 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 30 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 35 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 62 micro
Összesen
266
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
A piskótához
-
260 g finomliszt
-
0.5 teáskanál szódabikarbóna
-
1 csipet só
-
220 g cukor
-
125 ml napraforgó olaj
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 citromból nyert citromhéj
-
2 db tojás
-
180 g joghurt
-
250 g szeder
A töltelékhez
-
125 g mascarpone
-
100 g habtejszín
-
150 g szeder
-
1 ek citromlé
-
4 szál menta
-
1 ek cukor
Elkészítés
A piskótához
- A cukrot egy tálba tesszük a vaníliás cukorral, reszelt citromhéjjal és fekete teával. A kezünkkel 2-3 percig morzsolgatjuk a keveréket, míg aromás nem lesz. Ekkor hozzáadjuk a tojásokat és kézi robotgéppel 3-4 perc alatt kihabosítjuk.
- Folyamatos keverés mellett hozzáöntjük a tojásos alaphoz az olajat és elkeverjük, majd jöhet a joghurt is.
- Egy külön tálban elkeverjük a lisztet, sót és szódabikarbónát, majd a nedves hozzávalókhoz szitáljuk az egészet. Gyorsan elkeverjük a robotgéppel, míg sima masszát nem kapunk: vigyázzunk, ne keverjük túl.
- Előmelegítjük a sütőnket 180 fokra és kiolajozunk egy 22 centiméter átmérőjű, kapcsos tortaformát. A szedret megmossuk, alaposan megszárítjuk papírtörlővel, majd enyhén behintjük liszttel.
- A masszát elegyengetjük a formában, lelapítjuk a tetejét egy spatulával, majd rászórjuk a szederszemeket. Jusson mindenhova, nem baj, ha soknak tűnik, némelyik darab úgyis le fog süllyedni.
- 180 fokon 45 percig sütjük a süteményt, mielőtt kivennénk, tűpróbát végzünk. Ha kész, hagyjuk 20 percet a formában hűlni, majd rácsra tesszük, ahol hagyjuk véglegesen lehűlni. Egy recés késsel félbe vágjuk, hogy két egyenlő vastagságú szeletet kapjunk.
A töltelékhez
- A szederszemeket félbevágjuk, egy tálba tesszük a cukorral, felaprított mentával és citromlével. Elkeverjük, majd hagyjuk 15-20 percig állni, hogy levet eresszen.
- A mascarponét és habtejszínt egy tálba öntjük, majd felverjük robotgéppel, míg lágy krémet nem kapunk.
- A piskóta alsó felét megkenjük a tejszínkrémmel, majd rákanalazzuk a szedres szószt. Erre jöhet a második piskótafél. A süteményt tetszőlegesen porcukorral is meghinthetjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 45 perc
- Receptkönyvben: 24
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 1628
- Feltöltés dátuma: 2024. szeptember 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Lakos Benedek
394 recept
Senkit ne ijesszen el az elegáns külső, ez egy pofonegyszerű recept! Emellett persze nem marad azért hanyag: a piskóta aromás és szaftos, tele szederrel, ahogy a töltelék is szinte kicsordul a szendvicsszerű édességből. Akár szülinapi tortának is beillene!