Teafű

Egyike a hazánkban, illetve egész Európában fogyasztott legnépszerűbb teáknak. A fekete tea a trópusi, szubtrópusi éghajlatot kedvelő teacserje leveleiből készül. A tealevelek feldolgozása közötti különbség alapján különböztetjük meg a különféle teafajtákat. A fekete tea markáns, aromás ízét az adja, hogy szárítás után a tealevelek egy fermentálásnak nevezett oxidációs folyamaton mennek át. Ennek során ugyan elveszítik antioxidáns anyagaik nagy részét, azonban karakteresebb ízt kapnak. A fekete tea ezért gyakorol kevésbé jótékony hatást a szervezetre, mint például a zöld tea. A fekete teában lévő koffein mértéke nagyobb, mint a kávéban található mennyiség, azonban a teából a szervezetbe jutó koffein lassan, fokozatosan szívódik fel. A teában található teanin elnevezésű aminosav pedig nyugtatja idegeinket. A fekete teát fogyaszthatjuk magában, forrásban lévő vízzel leöntve, ízesíthetjük cukorral, mézzel, citrommal, tejjel, alkohollal, illetve számos különböző fűszerrel. Különböző italok alapanyagaként is felhasználhatjuk. fotó: sxc.hu
Bármikor.
Száraz, hűvös helyen, sötét, zárt dobozban.
fehérjetartalom
0 g
zsírtartalom
0 g
szénhidráttartalom
0 g
víztartalom
0 g
fehérje
0 g
Zsír
ásványi anyagok
szénhidrát
vitaminok
Húsvéthétfőre sonkatekercses előétel, újragondolt koronázási saláta és sütés nélküli citromtorta dukál.
NosaltyMai Napi Tippünk elárulja, mi az, amit szinte mind elrontunk, amikor brokkolival sütünk-főzünk.
NosaltyHúsvéti szezonális élelmiszer-ellenőrzést tartott a Nébih az egész országra kiterjedően, és amellett, hogy rengeteg élelmiszert kivont a forgalomból, nem kevés bírságot is kiszabott.
NosaltyA Jammertal Borbirtok Cassiopeia Merlot-ját választották a világ legjobbjának a Concours Mondail de Bruxelles szakértői.
A sétálás az egyik legjobb mozgásforma, ha fogyni szeretnénk. Na de mennyi az annyi?
Húsvétkor sem maradtok kvíz nélkül: népi, húsvéti ételek mutatják meg magukat képeken! Lássuk, te hányat ismersz fel közülük!
Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...
Kaszinótojást nem szoktam gyakran készíteni, de a húsvéti ünnepi asztalról nem hiányozhat.
A Húsvétot mindig lelkes készülődés, és a jó minőségű házilag füstölt sonkák utáni hajtóvadászat előzi meg. A nagyszombati vacsora elteltével azonban legtöbben telítődnek a ...
Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!