Házilag füstölt kacsamell
- 18% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 6% Zsír
Füstölés:
-
200g kacsamell270 kcal
-
17g jázmin rizs60 kcal
-
2g rozmaring3 kcal
-
0g rózsabors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
1g teafű0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
- 18% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 6% Zsír
Füstölés:
-
600g kacsamell810 kcal
-
50g jázmin rizs179 kcal
-
7g rozmaring9 kcal
-
0g rózsabors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
2g teafű0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
- 18% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 6% Zsír
Füstölés:
-
91g kacsamell123 kcal
-
7.6g jázmin rizs27 kcal
-
1.1g rozmaring1 kcal
-
0g rózsabors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0.3g teafű0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
- 18% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 37.7 g
Zsír
-
Összesen 12.1 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 154 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 686.8 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 30 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 44 mg
-
Foszfor 423 mg
-
Nátrium 149 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.6 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 151.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 51 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 91 micro
-
Kolin: 107 mg
-
Retinol - A vitamin: 48 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
- 18% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 113.2 g
Zsír
-
Összesen 36.4 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 462 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2060.3 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 91 mg
-
Kálcium 90 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 132 mg
-
Foszfor 1270 mg
-
Nátrium 446 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 46.7 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 454 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 154 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 36 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 34 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 273 micro
-
Kolin: 322 mg
-
Retinol - A vitamin: 144 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
- 18% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17.2 g
Zsír
-
Összesen 5.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 70 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 312.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 193 mg
-
Nátrium 68 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.1 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 68.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 23 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 41 micro
-
Kolin: 49 mg
-
Retinol - A vitamin: 22 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Hozzávalók
Füstölés:
-
5 dkg jázmin rizs
-
1 szál rozmaring
-
1 kávéskanál rózsabors
-
2 db babérlevél
-
2 teáskanál teafű
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
6 db borókabogyó
Elkészítés
Füstölés:
- A kacsamelleket szárazra töröljük, sózzuk, frissen őrölt borssal szórjuk meg ízlés szerint.
- A tetővel rendelkező, vastag falú lábast vastagon kibéleljük fóliával úgy, hogy a tetején jóval túl érjen a fólia. Erre szórjuk a füstöléshez használt fűszereket, növényeket (rizs, zöld tea, rózsabors, borókabogyó, rozmaring, babér). Fölé helyezzük a grillrácsot, arra pedig a sózott, borsozott kacsamelleket. A tetőt ráhelyezzük a lábasra, és a fóliával teljesen lezárjuk a kiáramló füst útját.
- A lábas alá gyújtunk kis lángon, és várakozunk. (Ezeket a zsenge kacsamelleket kis lángon 35-40 percig füstöltem.)
- Kibontjuk a csomagolást, s ha elég füstösnek érezzük a húst, akkor a szokott módon megsütjük. Először serpenyőben nagy lángon mindkét oldalát 2-3 percig pirítjuk, majd még 180 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen 6 percig sütjük.
- Ha megsült, akkor még letakarva 10 percet pihentetjük. Addig van időnk előkészíteni a tálalást.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 28x28
- Sütés ideje: 12 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 16
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 54
- Össznézettség: 9162
- Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 13.
Ajánló
Mindenki bátran kísérletezzen a maga ízlése szerint fűszerezni a füstölni valóját.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Egyszer már füstöltem itthon a pastramihoz a húst, ez adta az ötletet, hogy ugyanezt tegyem a kacsamellel. Így én választhatom meg, mennyire legyen füstölt íze. Nem nagy munka, de inkább nyári elfoglaltság, mert csak füsttel jár. Akinek nincs kertje, számíthat avval, hogy egy ideig szellőztetni kell, függönyt mosni, stb. Ám az érzés, hogy én füstöltem házilag a húst, - sikerrel,- olyan öröm, hogy ez az apró kellemetlenség megéri. Használtam még hozzá egy jókora öntöttvas lábast, néhány méter alufóliát és egy grillrácsot a mikróból. Első alkalommal kísérleteztem, hogy faforgácsot rakok közé, de nem kaptam olyat, amit szívesen használtam, így ezt az egyszerű módszert választottam.