r
Nosalty Logó

Emeletes meggyes-barackos szülinapi torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Emeletes meggyes-barackos szülinapi torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A kakaós piskótához (28 cm-es tortaformához)

A sima piskótához (20 cm-es tortaformához)

A meggyes töltelékhez (feketeerdő)

Az őszibarack krémes töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 1004 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A kakaós piskótához (28 cm-es tortaformához)

A sima piskótához (20 cm-es tortaformához)

A meggyes töltelékhez (feketeerdő)

Az őszibarack krémes töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 12016 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A kakaós piskótához (28 cm-es tortaformához)

A sima piskótához (20 cm-es tortaformához)

A meggyes töltelékhez (feketeerdő)

Az őszibarack krémes töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 234 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.6 g

Zsír

  • Összesen
    33.7 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    256 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    930.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    177 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    334 mg
  • Nátrium
    342 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    155.1 g
  • Cukor
    106 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    99.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    131 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    189 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    274 micro
Összesen 1004 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    247.1 g

Zsír

  • Összesen
    403.8 g
  • Telített zsírsav
    311 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    3072 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11161 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    438 mg
  • Kálcium
    2124 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    448 mg
  • Foszfor
    4003 mg
  • Nátrium
    4103 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1861.7 g
  • Cukor
    1267 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    1191.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1576 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    590 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    574 micro
  • Kolin:
    2273 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1481 micro
  • α-karotin
    99 micro
  • β-karotin
    931 micro
  • β-crypt
    333 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3290 micro
Összesen 12016 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    217 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.2 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 234 kcal

Hozzávalók

A kakaós piskótához (28 cm-es tortaformához)

A sima piskótához (20 cm-es tortaformához)

A meggyes töltelékhez (feketeerdő)

Az őszibarack krémes töltelékhez

A díszítéshez

Elkészítés

A kakaós piskótához (28 cm-es tortaformához)

  1. Elkészítjük a kétféle piskótát (28 cm-es kakaós piskóta, 20 cm-es sima piskóta) a szokásos módon, majd hagyjuk mind a kettőt teljesen kihűlni.
  2. Elkészítjük a kétféle tölteléket. Meggyes töltelék: leszűrjük a meggy levét, és felfogjuk egy tálba. Kimérünk belőle 3 dl-t. Ezt a levet a pudingporral és a cukorral sűrű krémmé főzzük, majd levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a meggyet.
  3. A zselatint 1 dl hideg vízbe áztatjuk, és lassú tűzön felolvasztjuk. Kissé kevergetve lehűtjük.
  4. 6 dltejszínt a cukorral kemény habbá verjük, belecsorgatjuk a zselatint. Végül összeforgatjuk a meggyes krémmel.
  5. Őszibarack krémes töltelék: az őszibarackokat kis darabokra vágjuk, majd aprítógépben kicsit pépesre daráljuk. Egy tálba beleöntjük, majd hozzáadjuk a tejfölt, a vaníliás cukrot és a porcukrot. Jól elkeverjük.
  6. A tejszínhabot kemény habbá verjük, majd lazán az őszibarackos krémhez keverjük.
  7. A piskótákat három lapra szeleteljük. A kakaós piskótába kerül a meggyes töltelék, a simába az őszibarackos. Először a kakaós piskótát töltjük meg.
  8. A megmaradt meggyléhez hozzákeverünk 1-1,5 dl vizet. (Ezzel a lével locsoljuk majd meg az összes lapot.) Az alsó lapot meglocsoljuk, majd megkenjük a krémmel. A következő lappal is ugyanígy járunk el, majd amikor az utolsó lap is rákerült a tetejére, azt is meglocsoljuk.
  9. Végül az egészet bevonjuk a maradék felvert tejszínhab háromnegyedével. Hűtőbe tesszük.
  10. Megtöltjük a sima piskótánkat is. Ha kész, ezt is bevonjuk tejszínhabbal, majd ezt is betesszük a hűtőbe.
  11. Először a nagyobbat vonjuk be fondanttal, majd a kisebbet. Kinyújtjuk a fondantot mindenhol egyenletesre, majd ráterítjük a tortákra. Szépen rásimítjuk, alul a felesleget körben levágjuk.
  12. Az alsó tortába a magasságának megfelelő tartórudakat vágunk, kb. 5 db-ot. (Én hurkapálcát használtam.) Erre azért van szükség, hogy ha ráhelyezzük a tetejére a kisebb tortát, akkor ne essen össze az alatta levő. Beleszúrkájuk a rudakat a kisebb torta átmérőjének megfelelően. A közepébe is rakunk egyet. Ha készen vagyunk, rátehetjük a kisebb tortát.
  13. Ezután már csak a díszítés van hátra, mindenkinek a saját fantáziájára van bízva, hogy miként helyezi rá a rózsákat, leveleket,stb. (az előkészületi időben nem tüntettem fel a rózsák, levelek és fondant elkészítését, mert azokat az előző napokban készítettem el.) És kész a remekmű!
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 95 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 66
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 10340
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rendelésre készítettem ezt a tortát 18. születésnapra. A megrendelő elmondta az elképzelését, én pedig úgy gondolom, hogy eleget tettem neki, ami a kész tortát illeti. De a visszajelzés is pozitív volt, és az ünnepelt is el volt tőle ragadtatva. Nagyon tetszett mindenkinek, és szerintem az a lényeg!

Hozzávalók

A kakaós piskótához (28 cm-es tortaformához)

A sima piskótához (20 cm-es tortaformához)

A meggyes töltelékhez (feketeerdő)

Az őszibarack krémes töltelékhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...