Emeletes meggyes-barackos szülinapi torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
- 7% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 11% Zsír
A kakaós piskótához (28 cm-es tortaformához)
-
13g tojássárgája43 kcal
-
27g tojásfehérje14 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
8 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
A sima piskótához (20 cm-es tortaformához)
-
8g tojássárgája27 kcal
-
17g tojásfehérje9 kcal
-
17g finomliszt61 kcal
-
17g cukor65 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
A meggyes töltelékhez (feketeerdő)
-
29g meggybefőtt21 kcal
-
14 kcal
-
25g meggylé10 kcal
-
126 kcal
-
1g porcukor5 kcal
-
0g zselatin1 kcal
Az őszibarack krémes töltelékhez
-
17g tejföl33 kcal
-
42 kcal
-
7g porcukor26 kcal
-
32g őszibarack12 kcal
-
3 kcal
A díszítéshez
-
50g cukorfondant173 kcal
-
8g cukorfondant29 kcal
-
2g cukorgyöngy6 kcal
-
8g habtejszín24 kcal
-
63 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Összesen
1004
kcal
- 7% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 11% Zsír
A kakaós piskótához (28 cm-es tortaformához)
-
160g tojássárgája515 kcal
-
320g tojásfehérje166 kcal
-
300g finomliszt1092 kcal
-
300g cukor1161 kcal
-
91 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
A sima piskótához (20 cm-es tortaformához)
-
100g tojássárgája322 kcal
-
200g tojásfehérje104 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
A meggyes töltelékhez (feketeerdő)
-
350g meggybefőtt252 kcal
-
171 kcal
-
300g meggylé120 kcal
-
600g növényi habtejszín1506 kcal
-
14g porcukor54 kcal
-
5g zselatin17 kcal
Az őszibarack krémes töltelékhez
-
200g tejföl396 kcal
-
200g növényi habtejszín502 kcal
-
80g porcukor310 kcal
-
381g őszibarack143 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
A díszítéshez
-
600g cukorfondant2076 kcal
-
100g cukorfondant346 kcal
-
20g cukorgyöngy77 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
-
300g növényi habtejszín753 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Összesen
12016
kcal
- 7% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 11% Zsír
A kakaós piskótához (28 cm-es tortaformához)
-
3.1g tojássárgája10 kcal
-
6.2g tojásfehérje3 kcal
-
5.8g finomliszt21 kcal
-
5.8g cukor23 kcal
-
0.8g cukrozatlan kakaópor2 kcal
-
0.2g sütőpor0 kcal
A sima piskótához (20 cm-es tortaformához)
-
1.9g tojássárgája6 kcal
-
3.9g tojásfehérje2 kcal
-
3.9g finomliszt14 kcal
-
3.9g cukor15 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
A meggyes töltelékhez (feketeerdő)
-
6.8g meggybefőtt5 kcal
-
0.9g vaníliás pudingpor3 kcal
-
5.8g meggylé2 kcal
-
11.7g növényi habtejszín29 kcal
-
0.3g porcukor1 kcal
-
0.1g zselatin0 kcal
Az őszibarack krémes töltelékhez
-
3.9g tejföl8 kcal
-
3.9g növényi habtejszín10 kcal
-
1.6g porcukor6 kcal
-
7.4g őszibarack3 kcal
-
0.2g vaníliás cukor1 kcal
A díszítéshez
-
11.7g cukorfondant40 kcal
-
1.9g cukorfondant7 kcal
-
0.4g cukorgyöngy2 kcal
-
1.9g habtejszín6 kcal
-
5.8g növényi habtejszín15 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Összesen
234
kcal
- 7% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 20.6 g
Zsír
-
Összesen 33.7 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 256 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 930.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 37 mg
-
Kálcium 177 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 37 mg
-
Foszfor 334 mg
-
Nátrium 342 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 155.1 g
-
Cukor 106 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 99.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 131 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 49 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 48 micro
-
Kolin: 189 mg
-
Retinol - A vitamin: 123 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 78 micro
-
β-crypt 28 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 274 micro
Összesen
1004
kcal
- 7% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 247.1 g
Zsír
-
Összesen 403.8 g
-
Telített zsírsav 311 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 51 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 3072 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 11161 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 438 mg
-
Kálcium 2124 mg
-
Vas 23 mg
-
Magnézium 448 mg
-
Foszfor 4003 mg
-
Nátrium 4103 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1861.7 g
-
Cukor 1267 mg
-
Élelmi rost 34 mg
VÍZ
-
Összesen 1191.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1576 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 27 mg
-
D vitamin: 590 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 574 micro
-
Kolin: 2273 mg
-
Retinol - A vitamin: 1481 micro
-
α-karotin 99 micro
-
β-karotin 931 micro
-
β-crypt 333 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3290 micro
Összesen
12016
kcal
- 7% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.8 g
Zsír
-
Összesen 7.9 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 60 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 217 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 41 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 78 mg
-
Nátrium 80 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.2 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 23.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 31 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 44 mg
-
Retinol - A vitamin: 29 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 64 micro
Összesen
234
kcal
Hozzávalók
A kakaós piskótához (28 cm-es tortaformához)
-
8 db tojássárgája
-
8 db tojásfehérje
-
30 dkg finomliszt
-
30 dkg cukor
-
4 dkg cukrozatlan kakaópor
-
1 csomag sütőpor
A sima piskótához (20 cm-es tortaformához)
-
5 db tojássárgája
-
5 db tojásfehérje
-
20 dkg finomliszt
-
20 dkg cukor
-
0.5 csomag sütőpor
A meggyes töltelékhez (feketeerdő)
-
350 g meggybefőtt
-
2 ek porcukor
Az őszibarack krémes töltelékhez
-
2 dl tejföl
-
2 dl növényi habtejszín
-
8 dkg porcukor
-
1 csomag vaníliás cukor
A díszítéshez
-
2 ek cukorgyöngy
Elkészítés
A kakaós piskótához (28 cm-es tortaformához)
- Elkészítjük a kétféle piskótát (28 cm-es kakaós piskóta, 20 cm-es sima piskóta) a szokásos módon, majd hagyjuk mind a kettőt teljesen kihűlni.
- Elkészítjük a kétféle tölteléket. Meggyes töltelék: leszűrjük a meggy levét, és felfogjuk egy tálba. Kimérünk belőle 3 dl-t. Ezt a levet a pudingporral és a cukorral sűrű krémmé főzzük, majd levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a meggyet.
- A zselatint 1 dl hideg vízbe áztatjuk, és lassú tűzön felolvasztjuk. Kissé kevergetve lehűtjük.
- 6 dltejszínt a cukorral kemény habbá verjük, belecsorgatjuk a zselatint. Végül összeforgatjuk a meggyes krémmel.
- Őszibarack krémes töltelék: az őszibarackokat kis darabokra vágjuk, majd aprítógépben kicsit pépesre daráljuk. Egy tálba beleöntjük, majd hozzáadjuk a tejfölt, a vaníliás cukrot és a porcukrot. Jól elkeverjük.
- A tejszínhabot kemény habbá verjük, majd lazán az őszibarackos krémhez keverjük.
- A piskótákat három lapra szeleteljük. A kakaós piskótába kerül a meggyes töltelék, a simába az őszibarackos. Először a kakaós piskótát töltjük meg.
- A megmaradt meggyléhez hozzákeverünk 1-1,5 dl vizet. (Ezzel a lével locsoljuk majd meg az összes lapot.) Az alsó lapot meglocsoljuk, majd megkenjük a krémmel. A következő lappal is ugyanígy járunk el, majd amikor az utolsó lap is rákerült a tetejére, azt is meglocsoljuk.
- Végül az egészet bevonjuk a maradék felvert tejszínhab háromnegyedével. Hűtőbe tesszük.
- Megtöltjük a sima piskótánkat is. Ha kész, ezt is bevonjuk tejszínhabbal, majd ezt is betesszük a hűtőbe.
- Először a nagyobbat vonjuk be fondanttal, majd a kisebbet. Kinyújtjuk a fondantot mindenhol egyenletesre, majd ráterítjük a tortákra. Szépen rásimítjuk, alul a felesleget körben levágjuk.
- Az alsó tortába a magasságának megfelelő tartórudakat vágunk, kb. 5 db-ot. (Én hurkapálcát használtam.) Erre azért van szükség, hogy ha ráhelyezzük a tetejére a kisebb tortát, akkor ne essen össze az alatta levő. Beleszúrkájuk a rudakat a kisebb torta átmérőjének megfelelően. A közepébe is rakunk egyet. Ha készen vagyunk, rátehetjük a kisebb tortát.
- Ezután már csak a díszítés van hátra, mindenkinek a saját fantáziájára van bízva, hogy miként helyezi rá a rózsákat, leveleket,stb. (az előkészületi időben nem tüntettem fel a rózsák, levelek és fondant elkészítését, mert azokat az előző napokban készítettem el.) És kész a remekmű!
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 95 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 66
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 10340
- Feltöltés dátuma: 2012. október 24.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Rendelésre készítettem ezt a tortát 18. születésnapra. A megrendelő elmondta az elképzelését, én pedig úgy gondolom, hogy eleget tettem neki, ami a kész tortát illeti. De a visszajelzés is pozitív volt, és az ünnepelt is el volt tőle ragadtatva. Nagyon tetszett mindenkinek, és szerintem az a lényeg!