Emeletes - majdnem - Pavlova torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
110 °C
- 3% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tésztához
-
20g tojásfehérje10 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g ecet0 kcal
-
42g porcukor161 kcal
-
14 kcal
-
1g vaníliaaroma0 kcal
A krémhez
-
33g habtejszín97 kcal
-
0g porcukor1 kcal
-
1g habfixáló5 kcal
-
17g krémsajt42 kcal
A tálaláshoz
Összesen
342
kcal
- 3% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tésztához
-
120g tojásfehérje62 kcal
-
0g só0 kcal
-
5g ecet1 kcal
-
250g porcukor968 kcal
-
86 kcal
-
5g vaníliaaroma0 kcal
A krémhez
-
200g habtejszín584 kcal
-
2g porcukor8 kcal
-
8g habfixáló30 kcal
-
100g krémsajt250 kcal
A tálaláshoz
-
100g áfonya57 kcal
-
47g csillaggyümölcs14 kcal
-
3g citromhéj1 kcal
Összesen
2061
kcal
- 3% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tésztához
-
13.9g tojásfehérje7 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.6g ecet0 kcal
-
29g porcukor112 kcal
-
2.6g kukoricakeményítő10 kcal
-
0.6g vaníliaaroma0 kcal
A krémhez
-
23.2g habtejszín68 kcal
-
0.2g porcukor1 kcal
-
0.9g habfixáló3 kcal
-
11.6g krémsajt29 kcal
A tálaláshoz
-
11.6g áfonya7 kcal
-
5.4g csillaggyümölcs2 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
Összesen
239
kcal
- 3% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4 g
Zsír
-
Összesen 14.3 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 37 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 110.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 27 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 27 mg
-
Nátrium 46 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 51.3 g
-
Cukor 46 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 61.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 94 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 91 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 27 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 18 micro
Összesen
342
kcal
- 3% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 23.7 g
Zsír
-
Összesen 85.5 g
-
Telített zsírsav 39 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 222 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 664.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 28 mg
-
Kálcium 161 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 39 mg
-
Foszfor 161 mg
-
Nátrium 274 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 307.8 g
-
Cukor 275 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 367.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 562 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 30 mg
-
D vitamin: 46 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 45 mg
-
Retinol - A vitamin: 548 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 164 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 111 micro
Összesen
2061
kcal
- 3% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.8 g
Zsír
-
Összesen 9.9 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 26 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 77.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 19 mg
-
Nátrium 32 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.7 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 42.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 65 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 64 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 13 micro
Összesen
239
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
3 db tojásfehérje
-
1 csipet só
-
25 dkg porcukor
-
1.5 evőkanál kukoricakeményítő
-
1 teáskanál vaníliaaroma
A krémhez
-
2 dl habtejszín
-
1 teáskanál porcukor
A tálaláshoz
-
0.5 citromból nyert citromhéj
Elkészítés
A tésztához
- A fehérjékhez adjuk a sót és az ecetet, majd lágy habbá verjük, ekkor hozzáadjuk a vanília aromát és 2-3 evőkanalanként beledolgozzuk a habverő segítségével az előzőleg keményítővel elkevert porcukrot, hogy egy sűrű, ragacsos masszát kapjunk.
- Jó minőségű sütőpapírra 4 egyforma átmérőjű kört formázunk a habból (más méretben is készíthetjük, a sütési időt a mérettel egyenes arányban csökkentsük vagy növeljük).
- A sütőt 140 fokra előmelegítjük, majd a hőmérsékletet 110 fokra visszavéve helyezzük a tortaalapokat a sütőbe és szárítjuk-sütjük őket.
- Hagyjuk őket a résnyire nyitott sütőben kihűlni.
- A krémhez a tejszínt habbá verjük egy kevés porcukorral, Hulala használatakor cukor hozzáadása nem szükséges. Ha tartósabb habot szeretnénk (későbbi fogyasztás esetén) keverjünk a tejszínhez habfixálót is.
- A krémsajtot határozott, de óvatos mozdulatokkal a habhoz keverjük.
- Miután a habcsókalapok teljesen kihűltek összeállíthatjuk a tortát. Az áfonyát (ha fagyasztott) 2-3 vízből átöblítjük és lecsepegtetjük. Az egyes rétegekre kenünk a krémből és szórunk az áfonyából, a tetejére helyezünk pár szelet karambolát is. Reszelt, vagy díszítőkéssel vágott citromhéjat szórhatunk a torta tetejére és ízlés szerint a rétegek közé is.
- Sütés hőfoka: 110 °C
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 60
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 8604
- Feltöltés dátuma: 2011. október 27.
Ajánló
Tökéletes maradék tojásfehérje felhasználására, kisebb vagy nagyobb méretben is készíthető, tetszőleges gyümőlcsökkel.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Már régesrég terveztem kipróbálni a Pavlova tortát, annyi gyönyörűségeset láttam már a hazai és a külföldi web- és blogoldalakon is sorra megjelenni, hogy én sem hagyhattam ki. Végül úgy adódott, hogy éppen most így télelőn maradt meg 4 árva tojásfehérjém a hűtőben, karöltve némi felbontott habtejszínnel és krémsajttal, így nem átallok nektek friss eper, málna és hasonlók helyett egy akár a karácsonyi asztalon is helytálló őszi-téli Pavlova tortát prezentálni, stílusosan pár szelet karambolával, és fagyasztóból előcsalogatott áfonyával.