r
Nosalty Logó

Emeletes - majdnem - Pavlova torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Emeletes - majdnem - Pavlova torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
110 °C
  • 3% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tálaláshoz

Összesen 342 kcal
  • 3% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tálaláshoz

Összesen 2061 kcal
  • 3% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tálaláshoz

Összesen 239 kcal
  • 3% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    14.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    110.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    27 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.3 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 342 kcal
  • 3% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.7 g

Zsír

  • Összesen
    85.5 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    222 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    664.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    161 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    161 mg
  • Nátrium
    274 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    307.8 g
  • Cukor
    275 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    367.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    562 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    548 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    164 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 2061 kcal
  • 3% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    77.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    19 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.7 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 239 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tálaláshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A fehérjékhez adjuk a sót és az ecetet, majd lágy habbá verjük, ekkor hozzáadjuk a vanília aromát és 2-3 evőkanalanként beledolgozzuk a habverő segítségével az előzőleg keményítővel elkevert porcukrot, hogy egy sűrű, ragacsos masszát kapjunk.
  2. Jó minőségű sütőpapírra 4 egyforma átmérőjű kört formázunk a habból (más méretben is készíthetjük, a sütési időt a mérettel egyenes arányban csökkentsük vagy növeljük).
  3. A sütőt 140 fokra előmelegítjük, majd a hőmérsékletet 110 fokra visszavéve helyezzük a tortaalapokat a sütőbe és szárítjuk-sütjük őket.
  4. Hagyjuk őket a résnyire nyitott sütőben kihűlni.
  5. A krémhez a tejszínt habbá verjük egy kevés porcukorral, Hulala használatakor cukor hozzáadása nem szükséges. Ha tartósabb habot szeretnénk (későbbi fogyasztás esetén) keverjünk a tejszínhez habfixálót is.
  6. A krémsajtot határozott, de óvatos mozdulatokkal a habhoz keverjük.
  7. Miután a habcsókalapok teljesen kihűltek összeállíthatjuk a tortát. Az áfonyát (ha fagyasztott) 2-3 vízből átöblítjük és lecsepegtetjük. Az egyes rétegekre kenünk a krémből és szórunk az áfonyából, a tetejére helyezünk pár szelet karambolát is. Reszelt, vagy díszítőkéssel vágott citromhéjat szórhatunk a torta tetejére és ízlés szerint a rétegek közé is.
  • Sütés hőfoka: 110 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 60
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8602
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 27.

Ajánló

Tökéletes maradék tojásfehérje felhasználására, kisebb vagy nagyobb méretben is készíthető, tetszőleges gyümőlcsökkel.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Már régesrég terveztem kipróbálni a Pavlova tortát, annyi gyönyörűségeset láttam már a hazai és a külföldi web- és blogoldalakon is sorra megjelenni, hogy én sem hagyhattam ki. Végül úgy adódott, hogy éppen most így télelőn maradt meg 4 árva tojásfehérjém a hűtőben, karöltve némi felbontott habtejszínnel és krémsajttal, így nem átallok nektek friss eper, málna és hasonlók helyett egy akár a karácsonyi asztalon is helytálló őszi-téli Pavlova tortát prezentálni, stílusosan pár szelet karambolával, és fagyasztóból előcsalogatott áfonyával.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...