r
Nosalty Logó

Emeletes csokitorta ninitta konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Emeletes csokitorta ninitta konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 868 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 10413 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 281 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20 g

Zsír

  • Összesen
    44.2 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    424 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1453.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    345 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    608 mg
  • Nátrium
    398 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97.5 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    126.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    375 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    92 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    279 mg
  • Retinol - A vitamin:
    370 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    460 micro
Összesen 868 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    239.5 g

Zsír

  • Összesen
    530.8 g
  • Telített zsírsav
    267 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    149 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    5087 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    17445.3 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    527 mg
  • Kálcium
    4136 mg
  • Vas
    46 mg
  • Magnézium
    625 mg
  • Foszfor
    7295 mg
  • Nátrium
    4782 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1170.4 g
  • Cukor
    702 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    1514.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4498 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    1103 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    683 micro
  • Kolin:
    3354 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4444 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    652 micro
  • β-crypt
    98 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5517 micro
Összesen 10413 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    138 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    473.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    198 mg
  • Nátrium
    130 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.8 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    150 micro
Összesen 281 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Díszítés

Elkészítés

Piskóta

  1. Sütünk előbb egy 10, majd 8, s végül egy 4 tojásos piskótát. Minden tojáshoz 2 dkg cukrot és 2,5 dkg lisztet számolunk.
  2. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét mindegyiknél a fele cukorral felverjük, a sárgákhoz a maradék cukrot elkeverjük, és külön tálban a lisztet a sütőporral is. A sárgákhoz adjuk a lisztnek a felét, majd a felvert hab felét. Kikeverjük, majd megismételjük.
  3. A formát csak alul kenjük ki, így nem esik össze majd a tészta. Tortaforma méretek : a legnagyobb 28 cm, közepes 26 cm, a legkisebb 18 cm-es.
  4. Ha a piskóták kisültek, s kihűltek, mindegyiket 3 részre vágjuk. Az aljuk legyen a tetejük, így szép, sima lesz a felület.

Krém

  1. A krémhez felverjük a habtejszínt, a külső bevonáshoz rakjunk keveset félre.
  2. Gőz felett felolvasztjuk a csokoládét, majd ezt beleöntjük a felvert habtejszínhez, és elkeverjük. Ne ijedjünk meg, mert sűrű krémet fogunk kapni. Ezzel töltsük meg a tortánkat.

Díszítés

  1. Majd az első két tortát habbal bevonjuk, a felsőt a csokis krémmel kenjük körbe.
  2. A marcipánból rózsákat és kisebb virágokat készítünk. Ami maradt nagyon kevés tejszínhab, azt zöldre színezzük, és zacskóba töltjük, kicsit a sarkát kivágjuk, s indákat és leveleket formálunk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 6
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1688
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt lányom 8. szülinapjára készítettem. Vannak hibák, de mentségem a fáradtság, mivel bővült a család, és éjszaka készítettem, de a pici sem hagyott sok időt:)

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Díszítés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...