Elzászi Flammkuchen Glaser konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
- 7% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához:
-
75g finomliszt273 kcal
-
3 kcal
-
1g cukor2 kcal
-
1g só0 kcal
-
6g olívaolaj53 kcal
-
38g víz0 kcal
A feltéthez:
-
38g vöröshagyma14 kcal
-
31g bacon123 kcal
-
50g crème fraîche179 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
647
kcal
- 7% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához:
-
300g finomliszt1092 kcal
-
10g friss élesztő11 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
2g só0 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
-
150g víz0 kcal
A feltéthez:
-
150g vöröshagyma55 kcal
-
125g bacon491 kcal
-
200g crème fraîche714 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
2585
kcal
- 7% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához:
-
31.1g finomliszt113 kcal
-
1 kcal
-
0.3g cukor1 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
2.5g olívaolaj22 kcal
-
15.6g víz0 kcal
A feltéthez:
-
15.6g vöröshagyma6 kcal
-
13g bacon51 kcal
-
20.8g crème fraîche74 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
268
kcal
- 7% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.1 g
Zsír
-
Összesen 37.9 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 92 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 673.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 23 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 151 mg
-
Nátrium 439 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 63 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 93.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 46 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 15 micro
Összesen
647
kcal
- 7% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 56.4 g
Zsír
-
Összesen 151.7 g
-
Telített zsírsav 70 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 38 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 369 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2692.7 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 128 mg
-
Kálcium 91 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 101 mg
-
Foszfor 605 mg
-
Nátrium 1755 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 252 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 372.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 14 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 182 micro
-
Kolin: 103 mg
-
Retinol - A vitamin: 14 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 59 micro
Összesen
2585
kcal
- 7% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.9 g
Zsír
-
Összesen 15.7 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 38 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 279.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 9 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 63 mg
-
Nátrium 182 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 38.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6 micro
Összesen
268
kcal
Hozzávalók
A tésztához:
-
300 g finomliszt
-
10 g friss élesztő
-
0.5 teáskanál cukor
-
0.5 kávéskanál só
-
3 ek olívaolaj
A feltéthez:
-
150 g vöröshagyma
-
125 g bacon
-
200 g crème fraîche
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
A tésztához:
- Az élesztőt elmorzsoljuk, rászórjuk a cukrot, és kavarjuk, míg az élesztő folyékony lesz.
- A lisztet elkeverjük a sóval, hozzáadjuk az olajat, a vizet és az élesztőt. Sima tésztává gyúrjuk. Letakarva, meleg helyen kb. 30 percig kelesztjük.
- A hagymát meghámozzuk, ketté, majd szeletekre vágjuk. A szalonnát vékony csíkokra vágjuk. A creme fraichet elkeverjük. Sóval, borssal ízesítjük.
- A tésztát 2 egyenlő részre osztjuk, átgyúrjuk, majd lisztezett munkalapon oválisra nyújtjuk (kb. 35x25 cm).
- Két sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. Mindegyiket megkenjük a tejfölös keverék felével, megszórjuk a hagyma és a szalonna felével.
- Egymásután betoljuk a 250 fokra előmelegített sütőbe a legalsó sínre, és 10-12 perc alatt megsütjük.
- Sütés hőfoka: 250 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 12 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 83
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 7858
- Feltöltés dátuma: 2016. szeptember 18.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
A pizzához hasonló, elzászi specialitás. Vékony, ropogós tészta hagyma- és baconszeletekkel, ja és persze a creme fraiche.