r
Nosalty Logó

Elefántkönnycsepp 3.

0,0

0 ÉRTÉKELÉS22 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Olaszné Anci
Elefántkönnycsepp 3.
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

666
Kalória
11.5g
Fehérje
66g
Szénhidrátok
40.6g
Zsír
75.2g
Víz
216.4g
Koleszterin
3.2g
Rost
45.5g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 666 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 4001 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 266 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    40.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    216 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    555.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    189 mg
  • Nátrium
    194 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    75.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    381 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    176 mg
  • Retinol - A vitamin:
    362 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    220 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    300 micro
Összesen 666 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    69.2 g

Zsír

  • Összesen
    243.6 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    104 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    57 g
  • Koleszterin
    1298 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3332.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    148 mg
  • Kálcium
    526 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    328 mg
  • Foszfor
    1134 mg
  • Nátrium
    1166 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    395.9 g
  • Cukor
    273 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    451 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2284 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    198 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    231 micro
  • Kolin:
    1054 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2172 micro
  • α-karotin
    55 micro
  • β-karotin
    1318 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1801 micro
Összesen 4001 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    16.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    220.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.2 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    29.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    151 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    144 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    119 micro
Összesen 266 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A 6 tojássárgáját a 4 ek porcukorral kikeverjük. Hozzáadjuk a lisztet, a kakaót és a szódabikarbónát
  2. A 6 tojásfehérjét 2 ek porcukorral kemény habbá verjük.
  3. Összekeverjük, kikent tepsibe simítjuk, sütjük. Konyharuhára borítjuk, még melegen feltekerjük. Hagyjuk kihűlni.
  4. A krémhez a tejet, az egész tojást, a 2 ek lisztet simára keverjük, megfőzzük.
  5. A cukrot a margarinnal habosra keverjük.
  6. Ha kihűlt a főzőtt krém, a kettőt összekeverjük, az így kapott krémet kettéosztjuk.
  7. Egyik felébe egy csomag vaníliás cukrot, a másikba 1 kk kakaót keverünk.
  8. A tésztát kisimítjuk, alulra a fehér, rá a barna krémet simítjuk.
  9. Ráhelyezzük a szélére a banánokat, és feltekerjük.
  10. Tetejét csokimázzal bevonjuk.
  11. Lehűtés után szeleteljük, majd tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x30

Többféleképpen ismerem, és próbáltam már ezt a süteményt, de nekem ez a változat ízlett a legjobban. Itt az oldalon is találkoztam a recepttel elefántkönycsepp néven. MInt azt már korábban is említettem egy receptnél, hogy én a süteményeimet mindig elsősorban a családomon, majd a szomszédaimon próbálom ki. Ez a változat is nagyon ízlett nekik, az előttünk és az utánunk lakó szomszédasszony is elkészítette az ünnepekre. Az ő vendégkörükben is nagy siker volt!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Hájas tészta

Nevezhetnénk a „legbűnösebb levelesnek” is, olyan mennyiségű sertéshájjal készül ez a lemezes, ropogós, foszlós sütemény. De el kell ettől tekinteni, hiszen tényleg felejthetetlen ...

Lakos Benedek

Bejglicsiga cukormentesen

Kicsit újragondoltuk a klasszikus bejglit és csigaformában álmodtuk meg az új kedvencünket, ráadásul cukormentesen! Természetesen mákos és diós töltelékű egyaránt készült, hogy ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

5 medvehagyma-lelőhely országszerte, ha te magad szednéd

A medvehagyma igazi tavaszi csemege, ami remekül feldobja a már megszokott ízeket, ezért érdemes belecsempészni néhány ételbe, legalább kísérletező jelleggel. Március vége és április eleje hagyományosan a medvehagymaszezon legmeghatározóbbja, szóval irány az erdő, ha magad szednéd!

Top Receptek

Húsvéti vendégváró őzgerinc

Mostanában nincsenek túl jó napjaim. Arra gondoltam, hogy legalább összeállítom a húsvéti menüt, hátha ez feldob egy kicsit. Egyébként is épp itt is az ideje a tervezgetésnek, hisz ...

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!