Egyszerű zöldségkrémleves kakukkfűvel
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 94% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
α-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.8 g
Zsír
-
Összesen 3.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 8 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 412.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 96 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 45 mg
-
Foszfor 143 mg
-
Nátrium 123 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.9 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 442 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 642 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 81 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 110 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 90 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 23 micro
-
α-karotin 2495 micro
-
β-karotin 6180 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 1252 micro
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 94% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
α-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.3 g
Zsír
-
Összesen 14 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1651.1 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 385 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 180 mg
-
Foszfor 571 mg
-
Nátrium 492 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 87.7 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 1767.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2568 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 326 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 439 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 360 micro
-
Kolin: 97 mg
-
Retinol - A vitamin: 94 micro
-
α-karotin 9979 micro
-
β-karotin 24719 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 3 micro
-
Lut-zea 5010 micro
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 94% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
α-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.7 g
Zsír
-
Összesen 0.6 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 1 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 75.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 26 mg
-
Nátrium 23 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 81.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 118 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 4 micro
-
α-karotin 459 micro
-
β-karotin 1137 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 230 micro
Hozzávalók
Elkészítés
- A zöldségeket tisztítsuk meg és vágjuk darabokra, a brokkolit szedjük rózsáira, és a szárát is aprítsuk fel. Melegítsük fel az edényt, és tegyük bele a ghít (vagy bármilyen zsiradékot). Szórjuk a ghíbe az asafoetidát, pirítsuk egy picit, majd szórjuk hozzá a kurkumát.
- Tegyük hozzá a zöldségeket, a sót, borsot és egy pici vizet, majd fedő alatt, takarékon pároljuk meg a zöldségeket. Amikor már majdnem megpuhulnak a zöldségek, tegyünk hozzá 2 kis ágnyi kakukkfüvet és petrezselymet, majd öntsük fel még annyi vízzel, hogy bőven ellepje a zöldségeket. Addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak - de ne főzzük szét.
- Majd botmixer segítségével pürésítsük. Tálalásnál a tetejét díszíthetjük friss petrezselyemmel és kakukkfűvel.
- Receptkönyvben: 30
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 1696
- Feltöltés dátuma: 2016. december 30.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Itt a tél és ilyenkor mi sem finomabb egy jó meleg levesnél. A levesek egyik fajtája a krémleves, aminek az elkészítéséhez szükséges egy kis konyhai segédeszköz-használat is. Én fém botmixert szoktam használni hozzá, de olyan turmixgépet is használhatsz, ami üvegből van és hőálló. Műanyag botmixert csak akkor használj, ha előtte kicsit kihűtötted a levest - a turmixolás után, ilyenkor melegítsd újra a levest. Ezt a levest mindenféle zöldségekből vegyesen szoktam készíteni. Az alapanyagokat kedvedre variálhatod kedvenc zöldségeidből. Mivel 15 éve bio táplálkozó vagyok, minden receptnél odaírom, hogy vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj. Szerintem sokkal fontosabb a minőség, mint a mennyiség. Ennél a levesnél nagyon lényeges az alapanyagok minősége, mert teljesen más íze lesz a levesednek, ha a zöldségek vegyszeresek. Pl. egy vegyszermentes fehérrépa kifejezetten finom és édeskés, én akár önmagában is imádom párolva vagy sütve vagy grillezve. Magyarországon nem sok mindent készítenek fehérrépával, és sajnos a legtöbb levesbe főzött fehérrépa, amivel gyerekkoromban találkoztam, kesernyés és rossz ízű volt.