Egyszerű zöldbableves
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 3% Zsír
A leveshez
-
63g zöldbab17 kcal
-
13g füstölt szalonna82 kcal
-
4g disznózsír34 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
50g burgonya29 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0 kcal
-
375g víz0 kcal
A habaráshoz
-
3g finomliszt9 kcal
-
10g tejföl20 kcal
Összesen
201
kcal
- 1% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 3% Zsír
A leveshez
-
250g zöldbab68 kcal
-
50g füstölt szalonna328 kcal
-
15g disznózsír135 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
200g burgonya116 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0 kcal
-
1500g víz0 kcal
A habaráshoz
-
10g finomliszt36 kcal
-
40g tejföl79 kcal
Összesen
803
kcal
- 1% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 3% Zsír
A leveshez
-
11.6g zöldbab3 kcal
-
2.3g füstölt szalonna15 kcal
-
0.7g disznózsír6 kcal
-
4.2g vöröshagyma2 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
9.3g burgonya5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0 kcal
-
69.4g víz0 kcal
A habaráshoz
-
0.5g finomliszt2 kcal
-
1.9g tejföl4 kcal
Összesen
37
kcal
- 1% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 94% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.4 g
Zsír
-
Összesen 14.6 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 21 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 188 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 54 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 71 mg
-
Nátrium 28 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.1 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 483.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 32 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 12 micro
-
α-karotin 38 micro
-
β-karotin 212 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 357 micro
Összesen
201
kcal
- 1% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 94% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.5 g
Zsír
-
Összesen 58.4 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 83 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 751.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 217 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 122 mg
-
Foszfor 285 mg
-
Nátrium 111 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 60.5 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 1933.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 128 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 64 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 99 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 116 micro
-
Kolin: 74 mg
-
Retinol - A vitamin: 50 micro
-
α-karotin 152 micro
-
β-karotin 846 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1429 micro
Összesen
803
kcal
- 1% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 94% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.6 g
Zsír
-
Összesen 2.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 4 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 34.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 13 mg
-
Nátrium 5 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 89.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 6 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 39 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 66 micro
Összesen
37
kcal
Hozzávalók
A leveshez
-
25 dkg zöldbab
-
5 dkg füstölt szalonna
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
2 közepes db burgonya
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 db babérlevél
-
1 teáskanál fűszerpaprika
-
1.5 l víz
A habaráshoz
-
1 csapott ek finomliszt
-
2 ek tejföl
Elkészítés
A leveshez
- A zöldbab végeit lecsípjük és tetszés szerinti darabokra vágjuk.
- A megtisztított hagymát és a szalonnát felkockázzuk. A hagymát a szalonnával a zsíron elkezdjük dinsztelni. Amikor üveges, hozzáadjuk a pirospaprikát, keverünk rajta egyet, majd a zöldbabot is hozzákeverjük és 3-4 percig együtt pároljuk.
- Felöntjük kb. 1,3-1, 5 liter vízzel, sózzuk borsozzuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a babérlevelet.
- Közepes lángon 20 percig főzzük, majd hozzáadjuk a megtisztított, kockákra vágott burgonyát, további 10-15 percig főzzük, hogy a burgonya és a zöldbab is megfőjön.
- A habaráshoz a lisztet kevés vízzel elkeverjük, hozzáadjuk a tejfölt, majd ismét kevés vizet, esetleg a levesből is adhatunk hozzá.
- Jól kikeverjük a habarást és a leveshez adjuk, néhány percig még hagyjuk főni, majd a tűzről levéve 10-15 percet pihentetjük.
- Receptkönyvben: 388
- Tegnapi nézettség: 19
- 7 napos nézettség: 114
- Össznézettség: 310277
- Feltöltés dátuma: 2010. november 14.
Ajánló
A levest kínálhatjuk tejföllel, ecettel. Friss zöldbab hiányában fagyasztottból is készíthető.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Valóban egy egyszerű, kevés alapanyagból elkészíthető leves. Általában nem így készítjük otthon a zöldbablevest, hanem jó gazdagon, sárgarépával, petrezselyemgyökérrel, zellerrel, kolbásszal, esetleg csipetkével. Most valahogy egyszerűbb levesre vágytam, azt szerettem volna, ha csak a zsenge, roppanós zöldbab íze érvényesül. Azért egy kevés füstölt szalonna ízfokozóul került bele:).