r
Nosalty Logó

Egyszerű zöldbableves

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Egyszerű zöldbableves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

A habaráshoz

Összesen 201 kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

A habaráshoz

Összesen 803 kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

A habaráshoz

Összesen 37 kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    14.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    188 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    483.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    212 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    357 micro
Összesen 201 kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.5 g

Zsír

  • Összesen
    58.4 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    751.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    217 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    122 mg
  • Foszfor
    285 mg
  • Nátrium
    111 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    1933.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    99 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    116 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    152 micro
  • β-karotin
    846 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1429 micro
Összesen 803 kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.6 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    34.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    13 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    89.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 37 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A habaráshoz

Elkészítés

A leveshez

  1. A zöldbab végeit lecsípjük és tetszés szerinti darabokra vágjuk.
  2. A megtisztított hagymát és a szalonnát felkockázzuk. A hagymát a szalonnával a zsíron elkezdjük dinsztelni. Amikor üveges, hozzáadjuk a pirospaprikát, keverünk rajta egyet, majd a zöldbabot is hozzákeverjük és 3-4 percig együtt pároljuk.
  3. Felöntjük kb. 1,3-1, 5 liter vízzel, sózzuk borsozzuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a babérlevelet.
  4. Közepes lángon 20 percig főzzük, majd hozzáadjuk a megtisztított, kockákra vágott burgonyát, további 10-15 percig főzzük, hogy a burgonya és a zöldbab is megfőjön.
  5. A habaráshoz a lisztet kevés vízzel elkeverjük, hozzáadjuk a tejfölt, majd ismét kevés vizet, esetleg a levesből is adhatunk hozzá.
  6. Jól kikeverjük a habarást és a leveshez adjuk, néhány percig még hagyjuk főni, majd a tűzről levéve 10-15 percet pihentetjük.
  • Receptkönyvben: 388
  • Tegnapi nézettség: 19
  • 7 napos nézettség: 114
  • Össznézettség: 310277
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 14.

Ajánló

A levest kínálhatjuk tejföllel, ecettel. Friss zöldbab hiányában fagyasztottból is készíthető.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Valóban egy egyszerű, kevés alapanyagból elkészíthető leves. Általában nem így készítjük otthon a zöldbablevest, hanem jó gazdagon, sárgarépával, petrezselyemgyökérrel, zellerrel, kolbásszal, esetleg csipetkével. Most valahogy egyszerűbb levesre vágytam, azt szerettem volna, ha csak a zsenge, roppanós zöldbab íze érvényesül. Azért egy kevés füstölt szalonna ízfokozóul került bele:).  

Hozzávalók

A leveshez

A habaráshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...