r
Nosalty Logó

Egyszerű szilvás - túrós pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
vikki
Egyszerű szilvás - túrós pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1165 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 4656 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 228 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.9 g

Zsír

  • Összesen
    39.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1708 g
  • Cink
    164 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    405 mg
  • Vas
    127 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    597 mg
  • Nátrium
    313 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    173.7 g
  • Cukor
    76 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    177.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    346 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    307 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    452 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    169 micro
Összesen 1165 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    111.8 g

Zsír

  • Összesen
    156.4 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6831.8 g
  • Cink
    655 mg
  • Szelén
    186 mg
  • Kálcium
    1620 mg
  • Vas
    509 mg
  • Magnézium
    173 mg
  • Foszfor
    2389 mg
  • Nátrium
    1251 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    24 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    695 g
  • Cukor
    303 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    709.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1386 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    171 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    178 micro
  • Kolin:
    222 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1229 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1808 micro
  • β-crypt
    169 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    677 micro
Összesen 4656 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    333.1 g
  • Cink
    32 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.9 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    15 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 228 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szilvákat kimagozzuk, cikkekre vágjuk, megszórjuk a fahéjjal és a kristálycukorral és pár percig állni hagyjuk.
  2. A túrót, a tojást és a puha margarint robotgéppel habosra keverjük, majd hozzákeverjük a porcukrot.
  3. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a reszelt citromhéjjal, és fokozatosan hozzászitáljuk a túrós-tojásos masszához, felváltva adagolva a tejjel.
  4. Egy sütőlapot kibélelünk sütőpapírral, és egyenletesen eloszlatjuk benne a tésztát.
  5. A szilvákat egyenletesen szétosztjuk a tészta tetején. (Belenyomkodni nem kell, mert miközben sül, belesüpped a tésztába.)
  6. Előmelegített sütőben megsütjük.
  7. Miután kihűlt, szeleteljük és a tetejét meghinthetjük fahéjas porcukorral.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25x30
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 196
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 20781
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 01.

Ajánló

Bármilyen gyümölccsel elkészíthető: ribizli, szeder, eper, meggy, őszibarack. (Ezekben az esetekben nem szükségszerű fahéjjal és cukorral megszórni.)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a receptet egy újságban találtam, eredetileg szőlőt írt hozzá, viszont úgy gondoltam, az nem sok ízt adna neki, ezért inkább fahéjas szilvával készítettem el. Langyosan a legfinomabb!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...