r
Nosalty Logó

Egyszerű osztrák almatorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
emzo03
Egyszerű osztrák almatorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 612 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2448 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 187 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    20.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    178 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1084.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    286 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    441 mg
  • Nátrium
    303 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98.2 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    153.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    199 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    192 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    231 micro
Összesen 612 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.5 g

Zsír

  • Összesen
    83.1 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    712 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4338.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    111 mg
  • Kálcium
    1146 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    1762 mg
  • Nátrium
    1213 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    392.7 g
  • Cukor
    225 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    613.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    796 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    137 micro
  • Kolin:
    480 mg
  • Retinol - A vitamin:
    769 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    273 micro
  • β-crypt
    75 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    922 micro
Összesen 2448 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    334.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.3 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 187 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az egyszerű almás pite elkészítéséhez válasszuk szét a tojásokat, verjük kemény habbá a fehérjét, és keverjük ki a sárgáját a cukorral egy tálban.
  2. Ezután hozzákeverjük a tejet, a puha vajat, a reszelt citromhéjat, a sütőport és a lisztet, majd beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét. Ezután megmossuk, meghámozzuk, kimagozzuk és vékonyan felszeleteljük az almát.
  3. Kivajazott formába öntjük a masszát, és rátesszük az almaszeleteket. Megszórjuk fahéjjal és cukorral – ha szükséges, az almadarabokat még kevés citromlével meglocsoljuk.
  4. Az almás pitét körülbelül 40 percig sütjük 180°C-on (felső/alsó hőfokon) az előmelegített sütőben, majd hagyjuk kihűlni, mielőtt kivesszük a formából.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 1222
  • Feltöltés dátuma: 2022. december 14.

Receptkategóriák

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

A legfinomabb halas receptek 2024-ben

A magyar nem egy halas nemzet, pedig lehetősége és alkalma is lenne rá, hogy megannyi, akár hazai halból válogasson. Ennek ellenére azért van, amit szeretünk: lazac jöhet minden mennyiségben, de a rántott pontypatkó és természetesen a halászlé is trónbitorló, idén is. Lássuk a legfinomabb halrecepteket 2024-ben.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...