adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
250g libaaprólék519 kcal
-
33g rizs119 kcal
-
67g sárgarépa24 kcal
-
30g fehérrépa19 kcal
-
12g pasztinák7 kcal
-
22g zeller8 kcal
-
15g vöröshagyma5 kcal
-
8g petrezselyem3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3g libazsír23 kcal
Összesen
727
kcal
- 8% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
1500g libaaprólék3116 kcal
-
200g rizs716 kcal
-
400g sárgarépa146 kcal
-
180g fehérrépa115 kcal
-
70g pasztinák45 kcal
-
130g zeller47 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
15g libazsír135 kcal
Összesen
4369
kcal
- 8% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
57g libaaprólék118 kcal
-
7.6g rizs27 kcal
-
15.2g sárgarépa6 kcal
-
6.8g fehérrépa4 kcal
-
2.7g pasztinák2 kcal
-
4.9g zeller2 kcal
-
3.4g vöröshagyma1 kcal
-
1.7g petrezselyem1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.6g libazsír5 kcal
Összesen
166
kcal
- 8% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 26 g
Zsír
-
Összesen 50.1 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 115 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 772.6 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 72 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 59 mg
-
Foszfor 435 mg
-
Nátrium 170 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 41.9 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 189.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 551 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 28 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 146 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 133 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 24 micro
-
α-karotin 2063 micro
-
β-karotin 5295 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 570 micro
Összesen
727
kcal
- 8% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 156 g
Zsír
-
Összesen 300.7 g
-
Telített zsírsav 87 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 159 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 34 g
-
Koleszterin 687 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4635.7 g
-
Cink 20 mg
-
Szelén 157 mg
-
Kálcium 430 mg
-
Vas 36 mg
-
Magnézium 355 mg
-
Foszfor 2609 mg
-
Nátrium 1022 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 251.4 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 31 mg
VÍZ
-
Összesen 1137.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3305 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 167 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 879 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 45 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 799 micro
-
Kolin: 52 mg
-
Retinol - A vitamin: 143 micro
-
α-karotin 12378 micro
-
β-karotin 31770 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 4 micro
-
Lut-zea 3418 micro
Összesen
4369
kcal
- 8% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 5.9 g
Zsír
-
Összesen 11.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 26 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 176.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 16 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 99 mg
-
Nátrium 39 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 43.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 126 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 33 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 471 micro
-
β-karotin 1208 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 130 micro
Összesen
166
kcal
Hozzávalók
-
20 dkg rizs
-
5 db sárgarépa
-
2 db fehérrépa
-
0.5 db zeller
-
1 db vöröshagyma
-
1 csokor petrezselyem
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 ek libazsír
Elkészítés
- Az aprólékot mossuk meg, a zöldségeket pucoljuk meg, és ízlés szerint daraboljuk fel.
- Ezután tegyük az aprólékot és a feldarabolt zöldségeket egy nagyobb fazékba, öntsük fel annyi vízzel hogy bőven ellepje, ízlés szerint fűszerezzük, és pár óra alatt, szép lassan, hogy éppen csak forrjon főzzük készre a húslevest. (a húslevest érdemes már előző nap megfőzni, és húsleveshez használt fűszereket ízlés szerint használhatunk)
- Amikor a hús teljesen puhára főtt, akkor szűrjük le a levest, tegyük külön tálba a zöldségeket, és a húst. (a húst érdemes még melegen lefejteni a csontról, majd feldarabolni, és úgy eltenni)
- A húslevest hűtsük ki, majd szedjük le a tetejéről a zsírt mielőtt felhasználnánk a ludaskásához.
- A kihűlt zöldségeket és a húst ízlés szerint daraboljuk fel. (a zöldségeket hidegen könnyebb feldarabolni)
- Egy vöröshagymát pucoljunk meg, majd vágjuk fel apróra.
- Egy edénybe hevítsük fel a libazsírt, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát és pároljuk üvegesre.
- Ezután adjuk hozzá a megmosott, és alaposan lecsepegtetett rizst, keverjük össze, és addig pirítsuk, míg a rizs üveges lesz. Ekkor öntsük fel két merőkanál húslevessel, és kevergetve addig főzzük, míg a rizs teljesen felszívja a levest.
- Ekkor megint öntsük fel két merőkanál húslevessel, és kevergetve szintén addig főzzük, míg felszívja a rizs a levest.
- Ezután öntsük fel annyi levessel hogy jól ellepje a rizst, majd ízlés szerint sózzuk, szórjuk meg őrölt fekete borssal, és szép lassan főzzük tovább. (közben többször keverjük meg) Főzés közben többször kóstoljuk meg, és ha a rizs még kemény, viszont a levet már elfőtte, akkor többször öntsünk hozzá egy kevés levest.
- Amikor már majdnem teljesen puha a rizs, adjuk hozzá a feldarabolt zöldségeket és a húst, majd óvatosan forgassuk össze, és főzzük készre.
- Tálaláskor szedjük tányérra a ludaskását, szórjuk meg apróra vágott petrezselyemzölddel, majd úgy kínáljuk.
- Receptkönyvben: 44
- Tegnapi nézettség: 26
- 7 napos nézettség: 420
- Össznézettség: 12638
- Feltöltés dátuma: 2022. november 10.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- maradékból:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gizi
379 recept