r
Nosalty Logó

Egyszerű ludaskása

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Gizi
Egyszerű ludaskása
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 727 kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 4369 kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 166 kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    26 g

Zsír

  • Összesen
    50.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    772.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    435 mg
  • Nátrium
    170 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    189.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    551 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    146 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    133 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    2063 micro
  • β-karotin
    5295 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    570 micro
Összesen 727 kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    156 g

Zsír

  • Összesen
    300.7 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    159 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    687 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4635.7 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    157 mg
  • Kálcium
    430 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    355 mg
  • Foszfor
    2609 mg
  • Nátrium
    1022 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    251.4 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    1137.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3305 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    167 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    879 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    799 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    143 micro
  • α-karotin
    12378 micro
  • β-karotin
    31770 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    3418 micro
Összesen 4369 kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    176.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    471 micro
  • β-karotin
    1208 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 166 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az aprólékot mossuk meg, a zöldségeket pucoljuk meg, és ízlés szerint daraboljuk fel.
  2. Ezután tegyük az aprólékot és a feldarabolt zöldségeket egy nagyobb fazékba, öntsük fel annyi vízzel hogy bőven ellepje, ízlés szerint fűszerezzük, és pár óra alatt, szép lassan, hogy éppen csak forrjon főzzük készre a húslevest. (a húslevest érdemes már előző nap megfőzni, és húsleveshez használt fűszereket ízlés szerint használhatunk)
  3. Amikor a hús teljesen puhára főtt, akkor szűrjük le a levest, tegyük külön tálba a zöldségeket, és a húst. (a húst érdemes még melegen lefejteni a csontról, majd feldarabolni, és úgy eltenni)
  4. A húslevest hűtsük ki, majd szedjük le a tetejéről a zsírt mielőtt felhasználnánk a ludaskásához.
  5. A kihűlt zöldségeket és a húst ízlés szerint daraboljuk fel. (a zöldségeket hidegen könnyebb feldarabolni)
  6. Egy vöröshagymát pucoljunk meg, majd vágjuk fel apróra.
  7. Egy edénybe hevítsük fel a libazsírt, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát és pároljuk üvegesre.
  8. Ezután adjuk hozzá a megmosott, és alaposan lecsepegtetett rizst, keverjük össze, és addig pirítsuk, míg a rizs üveges lesz. Ekkor öntsük fel két merőkanál húslevessel, és kevergetve addig főzzük, míg a rizs teljesen felszívja a levest.
  9. Ekkor megint öntsük fel két merőkanál húslevessel, és kevergetve szintén addig főzzük, míg felszívja a rizs a levest.
  10. Ezután öntsük fel annyi levessel hogy jól ellepje a rizst, majd ízlés szerint sózzuk, szórjuk meg őrölt fekete borssal, és szép lassan főzzük tovább. (közben többször keverjük meg) Főzés közben többször kóstoljuk meg, és ha a rizs még kemény, viszont a levet már elfőtte, akkor többször öntsünk hozzá egy kevés levest.
  11. Amikor már majdnem teljesen puha a rizs, adjuk hozzá a feldarabolt zöldségeket és a húst, majd óvatosan forgassuk össze, és főzzük készre.
  12. Tálaláskor szedjük tányérra a ludaskását, szórjuk meg apróra vágott petrezselyemzölddel, majd úgy kínáljuk.
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 26
  • 7 napos nézettség: 420
  • Össznézettség: 12638
  • Feltöltés dátuma: 2022. november 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...