r
Nosalty Logó

Egyszerű kakaós és fahéjas csiga

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Anett87
Egyszerű kakaós és fahéjas csiga
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta

Töltelék

Elkészítés

Összesen 776 kcal
  • 8% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta

Töltelék

Elkészítés

Összesen 3886 kcal
  • 8% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta

Töltelék

Elkészítés

Összesen 342 kcal
  • 8% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14.4 g

Zsír

  • Összesen
    28.1 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    702.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    175 mg
  • Nátrium
    345 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    118.2 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    221 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    216 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 776 kcal
  • 8% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    72.1 g

Zsír

  • Összesen
    140.5 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3510.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    187 mg
  • Kálcium
    484 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    222 mg
  • Foszfor
    873 mg
  • Nátrium
    1723 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    590.9 g
  • Cukor
    192 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    95.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    428 micro
  • Kolin:
    250 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1081 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    258 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    323 micro
Összesen 3886 kcal
  • 8% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    308.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    151 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.9 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 342 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Elkészítés

Elkészítés

Tészta

  1. A tejet egy kis cukorral fellangyosítjuk.
  2. A lisztet egy tálba vagy deszkára szitáljuk. Hozzáadjuk a sót, a cukrot és a vaníliás cukrot.
  3. A puha vajat összemorzsoljuk a liszttel. Beleszórjuk az élesztőt. Hozzáadjuk a tojássárgáját és a langyos tejet.
  4. Addig dagasztjuk, ameddig összeáll és egynemű, fényes, rugalmas tészta nem lesz.
  5. Gömböt formálunk belőle, és langyos helyen 20-25 perc alatt a duplájára kelesztjük.

Töltelék

  1. A porcukor egyik felét a kakaóval, a másik felét a fahéjjal összekeverjük.
  2. A vajat megolvasztjuk.

Elkészítés

  1. A megkelt tésztát két részre osztjuk. 1 cm vastag téglalappá nyújtjuk, és megkenjük az olvasztott vajjal. Az egyik fél tésztát a porcukros kakaóval, a másik felét a fahéjassal szórjuk meg.
  2. A hosszabb oldaluknál fogva szorosan feltekerjük. Kb. 1,5-2 cm széles korongokat vágunk belőle.
  3. A csigákat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, egymástól nagyobb távolságra. 15-20 percig langyos helyen kelesztjük.
  4. A csigákat 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 181
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 72
  • Össznézettség: 123669
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyszerű kakaós és fahéjas csiga
Anett87 12 recept

Amióta először készítettem kelt tésztát instant élesztővel, azóta imádom. Ezzel minden kelt tészta eddig könnyed, laza lett, és szépen megkelt. Mivel nem kell felfuttatni előre az élesztőt, így mindig sikerül a tészta.

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Elkészítés

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...