Egyszerű kakaós és fahéjas csiga
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Anett87
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 66% Szénhidrát
- 16% Zsír
Tészta
-
50g tej28 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
14g cukor54 kcal
-
8 kcal
-
1g só0 kcal
-
10g vaj72 kcal
-
7 kcal
-
4g tojássárgája13 kcal
Töltelék
Elkészítés
Összesen
776
kcal
- 8% Fehérje
- 66% Szénhidrát
- 16% Zsír
Tészta
-
250g tej140 kcal
-
500g finomliszt1820 kcal
-
70g cukor271 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
4g só0 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
11g instant élesztő36 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
Töltelék
Elkészítés
Összesen
3886
kcal
- 8% Fehérje
- 66% Szénhidrát
- 16% Zsír
Tészta
-
22g tej12 kcal
-
43.9g finomliszt160 kcal
-
6.2g cukor24 kcal
-
0.9g vaníliás cukor3 kcal
-
0.4g só0 kcal
-
4.4g vaj32 kcal
-
3 kcal
-
1.8g tojássárgája6 kcal
Töltelék
-
8.8g vaj63 kcal
-
8.8g porcukor34 kcal
-
1.8g cukrozatlan kakaópor4 kcal
-
0.3g fahéj1 kcal
Elkészítés
Összesen
342
kcal
- 8% Fehérje
- 66% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 11% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 14.4 g
Zsír
-
Összesen 28.1 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 108 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 702.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 37 mg
-
Kálcium 97 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 44 mg
-
Foszfor 175 mg
-
Nátrium 345 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 118.2 g
-
Cukor 38 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 19.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 221 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 86 micro
-
Kolin: 50 mg
-
Retinol - A vitamin: 216 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 52 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 65 micro
Összesen
776
kcal
- 8% Fehérje
- 66% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 11% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 72.1 g
Zsír
-
Összesen 140.5 g
-
Telített zsírsav 83 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 39 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 540 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3510.9 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 187 mg
-
Kálcium 484 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 222 mg
-
Foszfor 873 mg
-
Nátrium 1723 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 590.9 g
-
Cukor 192 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 95.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1103 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 428 micro
-
Kolin: 250 mg
-
Retinol - A vitamin: 1081 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 258 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 323 micro
Összesen
3886
kcal
- 8% Fehérje
- 66% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 11% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 6.3 g
Zsír
-
Összesen 12.3 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 47 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 308.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 42 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 77 mg
-
Nátrium 151 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 51.9 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 8.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 97 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 38 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 95 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 23 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 28 micro
Összesen
342
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
2.5 dl tej
-
50 dkg finomliszt
-
7 dkg cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 kávéskanál só
-
5 dkg vaj
-
11 g instant élesztő
-
1 db tojássárgája
Töltelék
-
10 dkg porcukor
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
-
1 ek fahéj
Elkészítés
Elkészítés
Tészta
- A tejet egy kis cukorral fellangyosítjuk.
- A lisztet egy tálba vagy deszkára szitáljuk. Hozzáadjuk a sót, a cukrot és a vaníliás cukrot.
- A puha vajat összemorzsoljuk a liszttel. Beleszórjuk az élesztőt. Hozzáadjuk a tojássárgáját és a langyos tejet.
- Addig dagasztjuk, ameddig összeáll és egynemű, fényes, rugalmas tészta nem lesz.
- Gömböt formálunk belőle, és langyos helyen 20-25 perc alatt a duplájára kelesztjük.
Töltelék
- A porcukor egyik felét a kakaóval, a másik felét a fahéjjal összekeverjük.
- A vajat megolvasztjuk.
Elkészítés
- A megkelt tésztát két részre osztjuk. 1 cm vastag téglalappá nyújtjuk, és megkenjük az olvasztott vajjal. Az egyik fél tésztát a porcukros kakaóval, a másik felét a fahéjassal szórjuk meg.
- A hosszabb oldaluknál fogva szorosan feltekerjük. Kb. 1,5-2 cm széles korongokat vágunk belőle.
- A csigákat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, egymástól nagyobb távolságra. 15-20 percig langyos helyen kelesztjük.
- A csigákat 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 181
- Tegnapi nézettség: 35
- 7 napos nézettség: 236
- Össznézettség: 123111
- Feltöltés dátuma: 2014. május 28.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Anett87
12 recept
Amióta először készítettem kelt tésztát instant élesztővel, azóta imádom. Ezzel minden kelt tészta eddig könnyed, laza lett, és szépen megkelt. Mivel nem kell felfuttatni előre az élesztőt, így mindig sikerül a tészta.