r
Nosalty Logó

Egyszerű és laktózmentes csokoládétorta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Nosalty
Egyszerű és laktózmentes csokoládétorta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Alap

Krém

459
Kalória
7g
Fehérje
48.6g
Szénhidrátok
28g
Zsír
41g
Víz
66.7g
Koleszterin
4.7g
Rost
31.9g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Alap

Krém

Összesen 459 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Alap

Krém

Összesen 3657 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Alap

Krém

Összesen 354 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    28 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    391.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    169 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.6 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    41 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 459 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.4 g

Zsír

  • Összesen
    223.7 g
  • Telített zsírsav
    86 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    533 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3131.7 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    750 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    509 mg
  • Foszfor
    1350 mg
  • Nátrium
    400 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    388.8 g
  • Cukor
    255 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

Víz

  • Összesen
    327.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    582 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    45 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    104 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    143 micro
  • Kolin:
    437 mg
  • Retinol - A vitamin:
    574 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    684 micro
Összesen 3657 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    21.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    304.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.7 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    31.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 354 kcal

Elkészítés

Alap

  1. Melegítsük elő a sütőt 177 °C-ra. Egy 16 cm- tortaformát vajazzunk ki, és körben béleljük ki sütőpapírral. A sütőpapír segít a tortának tapadásmentesen kiválni a formából.
  2. Egy tálban keverjük össze a nedves hozzávalókat: az olajat, a cukrot, a tojást, a vaníliakivonatot és a joghurtot. Ezt követően adjuk hozzá a lisztet, a kakaóport, a szódabikarbónát, az eszpresszóport, és keverjük simára a nedves összetevőkkel.
  3. A tésztát egyenletesen öntsük bele az előkészített tortaformába.
  4. Körülbelül 30-40 percig süssük a tortát. Az elkészültség ellenőrzéséhez szúrjunk egy fogpiszkálót a közepébe. Ha tisztán jön ki, akkor kész.
  5. A torta vastag és nedves, így a közepe kissé megsüllyedhet. Ez normális.
  6. A tortát rácson hagyjuk teljesen kihűlni. Ez idő alatt elkészíthetjük a krémet.

Krém

  1. Készítsük el a csokikrémet, amíg a sütemény sül-hűl, mert a krémnek is ki kell hűlnie. Egy közepesen hőálló tálba tegyük az apróra tört csokoládét. Öntsük rá a tejszínt, majd gőz fölött melegítsük 2-3 percig.
  2. Gumi spatulával nagyon lassan keverjük, amíg teljesen össze nem keveredik, és a csokoládé elolvad. Vegyük le a gőzről, és hagyjuk hűlni legalább 30-60 percig, majd tegyük hűtőbe amíg besűrűsödni (1-2 óra). A krém nem hűl egyenletesen, így néhányszor keverjük meg, amíg dermed.
  3. A kihűlt krémet keverjük habverőgéppel világos színűre és habos állagúra, körülbelül 3-4 perc alatt, közepes sebességgel.
  4. Kenjük meg a kihűlt torta tetejét a krémmel, majd díszítsük tetszőleges feltétekkel, például bogyós gyümölcsökkel és tortadarával. A maradék süteményt hűtőszekrényben legfeljebb 5 napig tároljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 120 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Egy ilyen egyszerű és gyors csokitorta minden bizonnyal a legkényelmesebb választás bármilyen alkalomra. Egyrétegű, 6-8 szeletes, és tökéletes Valentin-napi desszertnek, egy kisebb családi születésnapra, karácsonyra, húsvétra vagy bármikor, amikor tortára van szükség, hogy lenyűgözzük a vendégsereget. A csokikrém és a szaftos-gazdag kakaós tészta isteni, a tésztaalapból pedig akár kis cupcake-eket is készíthetünk gyerekzsúrokra vagy babaváróra. Ja, és laktózmentes!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Legegyszerűbb csokitorta

Szaftos és puha, mélyen kakaós ízű piskóta, valamint közé rétegelt karakteres, lágy csokikrém: igen, ez az a csokitorta, amiről mindig is álmodtál! Pofonegyszerű megsütni, a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!