Egyszerű és laktózmentes csokoládétorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 6% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 22% Zsír
Alap
-
13g napraforgó olaj111 kcal
-
15g cukor58 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
14 kcal
-
13g finomliszt46 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g vaníliaaroma0 kcal
-
13g joghurt8 kcal
-
0g instant kávé0 kcal
Krém
-
25g tejcsokoládé134 kcal
-
13g habtejszín37 kcal
-
13g málna7 kcal
-
27 kcal
Összesen
459
kcal
- 6% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 22% Zsír
Alap
-
100g napraforgó olaj884 kcal
-
120g cukor464 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
114 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
10g vaníliaaroma0 kcal
-
100g joghurt61 kcal
-
0g instant kávé0 kcal
Krém
-
200g tejcsokoládé1070 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
-
100g málna52 kcal
-
40g csokoládédara218 kcal
Összesen
3657
kcal
- 6% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 22% Zsír
Alap
-
9.7g napraforgó olaj86 kcal
-
11.7g cukor45 kcal
-
10.7g tojás13 kcal
-
4.9g cukrozatlan kakaópor11 kcal
-
9.7g finomliszt35 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g vaníliaaroma0 kcal
-
9.7g joghurt6 kcal
-
0g instant kávé0 kcal
Krém
-
19.4g tejcsokoládé104 kcal
-
9.7g habtejszín28 kcal
-
9.7g málna5 kcal
-
3.9g csokoládédara21 kcal
Összesen
354
kcal
- 6% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7 g
Zsír
-
Összesen 28 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 67 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 391.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 94 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 64 mg
-
Foszfor 169 mg
-
Nátrium 50 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 48.6 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 41 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 73 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 55 mg
-
Retinol - A vitamin: 72 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 86 micro
Összesen
459
kcal
- 6% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 56.4 g
Zsír
-
Összesen 223.7 g
-
Telített zsírsav 86 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 80 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 43 g
-
Koleszterin 533 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3131.7 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 85 mg
-
Kálcium 750 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 509 mg
-
Foszfor 1350 mg
-
Nátrium 400 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 388.8 g
-
Cukor 255 mg
-
Élelmi rost 37 mg
VÍZ
-
Összesen 327.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 582 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 45 mg
-
C vitamin: 27 mg
-
D vitamin: 104 micro
-
K vitamin: 33 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 143 micro
-
Kolin: 437 mg
-
Retinol - A vitamin: 574 micro
-
α-karotin 19 micro
-
β-karotin 87 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 684 micro
Összesen
3657
kcal
- 6% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.5 g
Zsír
-
Összesen 21.7 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 52 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 304.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 73 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 49 mg
-
Foszfor 131 mg
-
Nátrium 39 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.7 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 31.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 56 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 42 mg
-
Retinol - A vitamin: 56 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 66 micro
Összesen
354
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
Alap
-
100 ml napraforgó olaj
-
120 g cukor
-
2 db tojás
-
50 g cukrozatlan kakaópor
-
100 g finomliszt
-
1 kávéskanál szódabikarbóna
-
1 csipet só
-
2 teáskanál vaníliaaroma
-
1 ek instant kávé
Krém
Elkészítés
Alap
- Melegítsük elő a sütőt 177 °C-ra. Egy 16 cm- tortaformát vajazzunk ki, és körben béleljük ki sütőpapírral. A sütőpapír segít a tortának tapadásmentesen kiválni a formából.
- Egy tálban keverjük össze a nedves hozzávalókat: az olajat, a cukrot, a tojást, a vaníliakivonatot és a joghurtot. Ezt követően adjuk hozzá a lisztet, a kakaóport, a szódabikarbónát, az eszpresszóport, és keverjük simára a nedves összetevőkkel.
- A tésztát egyenletesen öntsük bele az előkészített tortaformába.
- Körülbelül 30-40 percig süssük a tortát. Az elkészültség ellenőrzéséhez szúrjunk egy fogpiszkálót a közepébe. Ha tisztán jön ki, akkor kész.
- A torta vastag és nedves, így a közepe kissé megsüllyedhet. Ez normális.
- A tortát rácson hagyjuk teljesen kihűlni. Ez idő alatt elkészíthetjük a krémet.
Krém
- Készítsük el a csokikrémet, amíg a sütemény sül-hűl, mert a krémnek is ki kell hűlnie. Egy közepesen hőálló tálba tegyük az apróra tört csokoládét. Öntsük rá a tejszínt, majd gőz fölött melegítsük 2-3 percig.
- Gumi spatulával nagyon lassan keverjük, amíg teljesen össze nem keveredik, és a csokoládé elolvad. Vegyük le a gőzről, és hagyjuk hűlni legalább 30-60 percig, majd tegyük hűtőbe amíg besűrűsödni (1-2 óra). A krém nem hűl egyenletesen, így néhányszor keverjük meg, amíg dermed.
- A kihűlt krémet keverjük habverőgéppel világos színűre és habos állagúra, körülbelül 3-4 perc alatt, közepes sebességgel.
- Kenjük meg a kihűlt torta tetejét a krémmel, majd díszítsük tetszőleges feltétekkel, például bogyós gyümölcsökkel és tortadarával. A maradék süteményt hűtőszekrényben legfeljebb 5 napig tároljuk.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 30 alkalommal
- Receptkönyvben: 41
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 70
- Össznézettség: 5207
- Feltöltés dátuma: 2023. március 27.
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:
további kategória:
mentes receptek
kategória:
laktózmentes receptek
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
-
alkalom:
- valentin-nap ,
- anyák napja ,
- születésnap ,
- farsang ,
- szüret ,
- hanuka ,
- buli receptek
-
alkalom:
Nosalty
1495 recept
Egy ilyen egyszerű és gyors csokitorta minden bizonnyal a legkényelmesebb választás bármilyen alkalomra. Egyrétegű, 6-8 szeletes, és tökéletes Valentin-napi desszertnek, egy kisebb családi születésnapra, karácsonyra, húsvétra vagy bármikor, amikor tortára van szükség, hogy lenyűgözzük a vendégsereget. A csokikrém és a szaftos-gazdag kakaós tészta isteni, a tésztaalapból pedig akár kis cupcake-eket is készíthetünk gyerekzsúrokra vagy babaváróra. Ja, és laktózmentes!