Egyszerű citromkrémtorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Happygirlkitchen
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 16% Zsír
Piskóta
-
55g tojás69 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
11 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
Citromkrém
Hab
-
48g tojásfehérje25 kcal
-
50g cukor194 kcal
Összesen
1073
kcal
- 5% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 16% Zsír
Piskóta
-
275g tojás346 kcal
-
75g finomliszt273 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
57 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
Citromkrém
-
220g tojás277 kcal
-
12g citromhéj6 kcal
-
160g citromlé35 kcal
-
300g vaj2151 kcal
-
240g porcukor929 kcal
Hab
-
240g tojásfehérje125 kcal
-
250g cukor968 kcal
Összesen
5367
kcal
- 5% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 16% Zsír
Piskóta
-
14.9g tojás19 kcal
-
4.1g finomliszt15 kcal
-
2.7g cukor10 kcal
-
0.6g sütőpor0 kcal
-
0.8g étkezési keményítő3 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
Citromkrém
-
11.9g tojás15 kcal
-
0.6g citromhéj0 kcal
-
8.7g citromlé2 kcal
-
16.2g vaj116 kcal
-
13g porcukor50 kcal
Hab
-
13g tojásfehérje7 kcal
-
13.5g cukor52 kcal
Összesen
289
kcal
- 5% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 18.4 g
Zsír
-
Összesen 57.3 g
-
Telített zsírsav 33 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 453 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1175.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 43 mg
-
Kálcium 252 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 452 mg
-
Nátrium 402 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 126.4 g
-
Cukor 109 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 151.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 550 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 71 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 55 micro
-
Kolin: 271 mg
-
Retinol - A vitamin: 542 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 95 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 446 micro
Összesen
1073
kcal
- 5% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 92 g
Zsír
-
Összesen 286.3 g
-
Telített zsírsav 165 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 86 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 2265 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5875.9 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 214 mg
-
Kálcium 1260 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 118 mg
-
Foszfor 2258 mg
-
Nátrium 2008 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 631.8 g
-
Cukor 547 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 759.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2749 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 78 mg
-
D vitamin: 357 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 276 micro
-
Kolin: 1356 mg
-
Retinol - A vitamin: 2710 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 476 micro
-
β-crypt 51 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2231 micro
Összesen
5367
kcal
- 5% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 15.5 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 122 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 317.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 68 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 122 mg
-
Nátrium 109 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.2 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 41 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 149 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 73 mg
-
Retinol - A vitamin: 147 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 26 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 121 micro
Összesen
289
kcal
Hozzávalók
Piskóta
-
5 db tojás
-
5 ek finomliszt
-
5 ek cukor
-
1 csomag sütőpor
-
1 ek étkezési keményítő
-
0.5 kk citromhéj
Citromkrém
Hab
-
6 db tojásfehérje
-
25 dkg cukor
Elkészítés
Piskóta
- Az alap piskótát elkészítjük és egy kerek 20cm átmérőjű tortaformában megsütjük. A tojásokat kettéválasztjuk. A tojássárgájákat és a cukrot habosra, fehéredésig keverjük kézi mixerrel vagy keverőgéppel. A lisztet és a sütőport valamint az étkezési keményítőt összekeverjük és átszitálva a habos tojássárgájához adjuk.
- A tojásfehérjét kemény habbá verjük. Először 1-2 kanál habbal fellazítjuk a lisztes tojássárgáját, majd szép fokozatosan beledolgozzuk a hab többi részét, lehetőleg ne nagyon törjük össze a habot, de ne maradjon a masszában lisztcsomó. Ízlés szerint hozzáadjuk a narancs vagy citromhéjat.
- Kivajazott, lisztezett vagy sütőpapírral bélelt formában 180 fokon sütjük. Nem szabad kinyitni a sütőt. Amikor látjuk, hogy szép világos barna, akkor tűpróbával ellenőrizzük. Amennyiben a közepe még ragadós egy alufóliával letakarjuk és süssük még pár percig. Folyamatosan figyelni kell. Közben elkészítjük a citromkrémet.
- A piskótát a sütés után 3 részre vágjuk és hagyjuk teljesen kihűlni. A tortaformában rétegezzük a piskótát és a krémet, a tetejét piskótával zárjuk, amire már nem kell krém. Tegyük be a hűtőbe legalább 2 órára. Amikor szépen összeállt, készítsük el a habot a tetejére.
Citromkrém
- A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a reszelt citromhéjat és a citromlevet. Vízgőz felett sűrűre főzzük, majd a gőzről levéve hozzákeverjük a kockázott hideg vajat. Alaposan elkeverjük, majd mehet a hűtőbe legalább 2 órára, amíg kihűl és sűrű krém lesz belőle.
Hab
- A cukrot 2 - 3 ek. vízzel vízgőz felett olvasszuk fel, ne maradjanak benne kristályszemek és picit gyöngyözzön. Közben a tojások fehérjét géppel kezdjük el habosítani, amikor már kifehéredett és kezd hab állagú lenni csurgassuk hozzá a folyékony cukrot és magas fokozaton keverjük, amíg ki nem hűl és kemény habot nem kapunk.
- Ezt a habot szépen simítsuk a torta köré, középen kicsit képezzünk belőle kúpos alakot, majd zsebsárkánnyal picit barnítsuk meg a habot.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 23
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 1436
- Feltöltés dátuma: 2022. július 06.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Happygirlkitchen
59 recept