r
Nosalty Logó

Egyedényes háromsajtos ravioli

Nosalty
Egyedényes háromsajtos ravioli
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

610
Kalória
20.3g
Fehérje
32.1g
Szénhidrát
43.8g
Zsír
38.1g
Víz
37.4g
Koleszterin
1.5g
Élelmi rost
2.2g
Cukor
  • 15% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 610 kcal
  • 15% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 2438 kcal
  • 15% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 284 kcal
  • 15% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.3 g

Zsír

  • Összesen
    43.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    908.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    246 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    209 mg
  • Nátrium
    406 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    32.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    38.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    74 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    818 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1777 micro
Összesen 610 kcal
  • 15% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    81.2 g

Zsír

  • Összesen
    175.1 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3635.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    984 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    834 mg
  • Nátrium
    1623 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    128.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    152.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    487 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    297 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    305 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    214 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3274 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7107 micro
Összesen 2438 kcal
  • 15% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    20.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    422.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    189 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    15 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    17.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    381 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    826 micro
Összesen 284 kcal

Elkészítés

  1. Az olívaolajat felhevítjük egy nagyobb serpenyőben. Hozzáadjuk a finomra vágott fokhagymát, a spenótot, és pár percig kevergetjük, míg a spenót összeesik, a fokhagyma illatosra pirul.
  2. Kivesszük a serpenyőből a spenótot és a fokhagymát, majd visszatesszük a tűzre, beletesszük a mascaropnét, kicsit felolvasztjuk.
  3. Hozzáöntjük a tejet, homogénre keverjük, majd hozzáadjuk a kétféle reszelt sajtot. Folyamatosan kevergetjük, míg fel nem olvad., kb. 5 percig főzzük.
  4. Beletesszük a tortellinit/raviolit, majd lefedve 3-5 percig főzzük. FIGYELEM! Fontos, hogy olyan töltött tésztát válasszunk, ami 3-5 perc alatt megpuhul, mert a keményebb társaiknak több időre van szükségük. ha szárazabb töltött tésztánk van, akkor adjunk egy kis plusz tejet a szószhoz, nehogy leragadjon.
  5. Visszatesszük bele a spenótot, egyet keverünk rajta, és azonnal tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 10 p

Egyedényes sajtos döbbenet, ami annyira laktató, hogy ebből az adagból négy ember is jóllakhat. :)

További receptek

Derelye

Az Alföldön inkább barátfülének, máshol derelyének nevezett klasszikus magyar finomság, egy burgonyás töltött tészta, melyet leggyakrabban túróval és szilvalekvárral készítenek. ...

Fekete Melinda

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...