r
Nosalty Logó

Egon - torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szeva
Egon - torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 369 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 4407 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 212 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    171 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    249.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.5 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    150 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    141 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    94 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    219 micro
Összesen 369 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    94.6 g

Zsír

  • Összesen
    176 g
  • Telített zsírsav
    95 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    2054 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2992.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    212 mg
  • Kálcium
    747 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    143 mg
  • Foszfor
    1223 mg
  • Nátrium
    644 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    606.1 g
  • Cukor
    379 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    780.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1802 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    369 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    314 micro
  • Kolin:
    1431 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1694 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    1130 micro
  • β-crypt
    393 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2634 micro
Összesen 4407 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    144.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.3 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 212 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótához a tojásokat szétválasztjuk, a lisztet és a cukrot kimérjük.
  2. A tojások fehérjét a sóval habosra verjük, hozzáadjuk kanalanként a cukrot, és kemény habbá verjük. A habhoz hozzáadjuk a tojássárgákat (a gyümölcsvelőt), majd a lisztet beleszitáljuk, és lapáttal beleforgatjuk.
  3. A masszát kerek formába öntjük, és sütőben megsütjük.
  4. A krémhez a tejet (rizstejet) felforraljuk, vaníliát reszelünk bele, és beletesszük a cukrot. (én15 dkg cukrot használtam)
  5. Felolvasztjuk a vajat, kikeverjük a tojássárgákkal és a liszttel, ebbe belecsorgatjuk a tejet, és gőz fölött sűrű krémmé főzzük, majd kihűtjük.
  6. Az összeállításhoz őszibarackot, körtét, kimagozott cseresznyét és meggyet (vagy leszűrt befőttet) kevés rumba áztatunk, majd a kihűlt krémbe tesszük (a rumot mellőztem, viszont kellett 1 cs zselatinfix).
  7. A piskótakarikát 2-3 lapra vágjuk, és a lapokat meglocsoljuk rummal (én őszibarackvelővel kentem meg vékonyan).
  8. Megkenjük a lapokat a gyümölcsös krémmel, a tetejét, oldalát is szépen bevonjuk, és meghintjük darált dióval. (na itt történt egy kis malőr, mert elfelejtettem kivenni egy kis krémet a gyümölcs beletevése előtt, ezért készítettem fél adag lemon curtot a torta tetejére)
  9. Legalább 12-24 órára hűtőben hűtjük a tálalás előtt. (A citromos íz a tetején telitalálat volt, mert kiválóan ellensúlyozta a vaníliás krém édességét.)
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8458
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 01.

Ajánló

Ez lehet egy jó alapsütemény, ami tovább variálható.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a torta ifjúságom egyik szívet melegítő emlékei közé tartozik, anno, mikor még InterContinental-nak hívták az első munkahelyem, (most Marriott) a Chef urat pedig Eigen Egonnak. Ő kreálta ezt a süteményt, persze nem kerek tortaformára, ami igen nagy sikert aratott a vendégek, és a személyzet körében egyaránt. A házban készült süteményekből a személyzet is vásárolhatott és vihetett haza. Nos, mi naponta vettük és ettük. Szerencsére, már akkor feljegyeztem a regiszteres füzetembe a receptet. Nóri baba egyik kedvenc gyümölcse az őszibarack. Mamája valami barackos tortát „rendelt” a családi cukrászműhelyből a hölgy 2. születésnapjára, és ekkor jutott eszembe, hogy visszahozom a köztudatba az Egon-tortát. A külalakot egy kicsit születésnapivá varázsoltam. Amit változtattam a recepten, azt zárójelbe tettem.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Címlapról ajánljuk