r
Nosalty Logó

Egon - torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szeva
Egon - torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 369 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 4407 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 212 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    171 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    249.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.5 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    150 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    141 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    94 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    219 micro
Összesen 369 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    94.6 g

Zsír

  • Összesen
    176 g
  • Telített zsírsav
    95 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    2054 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2992.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    212 mg
  • Kálcium
    747 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    143 mg
  • Foszfor
    1223 mg
  • Nátrium
    644 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    606.1 g
  • Cukor
    379 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    780.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1802 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    369 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    314 micro
  • Kolin:
    1431 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1694 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    1130 micro
  • β-crypt
    393 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2634 micro
Összesen 4407 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    144.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.3 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 212 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótához a tojásokat szétválasztjuk, a lisztet és a cukrot kimérjük.
  2. A tojások fehérjét a sóval habosra verjük, hozzáadjuk kanalanként a cukrot, és kemény habbá verjük. A habhoz hozzáadjuk a tojássárgákat (a gyümölcsvelőt), majd a lisztet beleszitáljuk, és lapáttal beleforgatjuk.
  3. A masszát kerek formába öntjük, és sütőben megsütjük.
  4. A krémhez a tejet (rizstejet) felforraljuk, vaníliát reszelünk bele, és beletesszük a cukrot. (én15 dkg cukrot használtam)
  5. Felolvasztjuk a vajat, kikeverjük a tojássárgákkal és a liszttel, ebbe belecsorgatjuk a tejet, és gőz fölött sűrű krémmé főzzük, majd kihűtjük.
  6. Az összeállításhoz őszibarackot, körtét, kimagozott cseresznyét és meggyet (vagy leszűrt befőttet) kevés rumba áztatunk, majd a kihűlt krémbe tesszük (a rumot mellőztem, viszont kellett 1 cs zselatinfix).
  7. A piskótakarikát 2-3 lapra vágjuk, és a lapokat meglocsoljuk rummal (én őszibarackvelővel kentem meg vékonyan).
  8. Megkenjük a lapokat a gyümölcsös krémmel, a tetejét, oldalát is szépen bevonjuk, és meghintjük darált dióval. (na itt történt egy kis malőr, mert elfelejtettem kivenni egy kis krémet a gyümölcs beletevése előtt, ezért készítettem fél adag lemon curtot a torta tetejére)
  9. Legalább 12-24 órára hűtőben hűtjük a tálalás előtt. (A citromos íz a tetején telitalálat volt, mert kiválóan ellensúlyozta a vaníliás krém édességét.)
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8458
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 01.

Ajánló

Ez lehet egy jó alapsütemény, ami tovább variálható.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a torta ifjúságom egyik szívet melegítő emlékei közé tartozik, anno, mikor még InterContinental-nak hívták az első munkahelyem, (most Marriott) a Chef urat pedig Eigen Egonnak. Ő kreálta ezt a süteményt, persze nem kerek tortaformára, ami igen nagy sikert aratott a vendégek, és a személyzet körében egyaránt. A házban készült süteményekből a személyzet is vásárolhatott és vihetett haza. Nos, mi naponta vettük és ettük. Szerencsére, már akkor feljegyeztem a regiszteres füzetembe a receptet. Nóri baba egyik kedvenc gyümölcse az őszibarack. Mamája valami barackos tortát „rendelt” a családi cukrászműhelyből a hölgy 2. születésnapjára, és ekkor jutott eszembe, hogy visszahozom a köztudatba az Egon-tortát. A külalakot egy kicsit születésnapivá varázsoltam. Amit változtattam a recepten, azt zárójelbe tettem.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...