Egon - torta
- 6% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 11% Zsír
A piskótához
-
28g tojás35 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
13g finomliszt46 kcal
-
10 kcal
-
3g őszibarack1 kcal
A krémhez
-
29g tej16 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
17g cukor65 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
-
8g finomliszt30 kcal
-
42g őszibarack16 kcal
-
1g rum3 kcal
-
2g zselatinfix2 kcal
- 6% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 11% Zsír
A piskótához
-
330g tojás415 kcal
-
120g cukor464 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
-
114 kcal
-
40g őszibarack15 kcal
A krémhez
-
350g tej196 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
150g vaj1076 kcal
-
60g tojássárgája193 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
500g őszibarack187 kcal
-
16g rum37 kcal
-
20g zselatinfix26 kcal
- 6% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 11% Zsír
A piskótához
-
16g tojás20 kcal
-
5.8g cukor22 kcal
-
7.3g finomliszt26 kcal
-
1.5g étkezési keményítő6 kcal
-
1.9g őszibarack1 kcal
A krémhez
-
16.9g tej9 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
9.7g cukor37 kcal
-
7.3g vaj52 kcal
-
2.9g tojássárgája9 kcal
-
4.8g finomliszt18 kcal
-
24.2g őszibarack9 kcal
-
0.8g rum2 kcal
-
1g zselatinfix1 kcal
- 6% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 7.9 g
Zsír
-
Összesen 14.7 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 171 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 249.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 62 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 102 mg
-
Nátrium 54 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 50.5 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 65 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 150 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 31 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 119 mg
-
Retinol - A vitamin: 141 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 94 micro
-
β-crypt 33 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 219 micro
- 6% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 94.6 g
Zsír
-
Összesen 176 g
-
Telített zsírsav 95 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 53 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 2054 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2992.7 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 212 mg
-
Kálcium 747 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 143 mg
-
Foszfor 1223 mg
-
Nátrium 644 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 606.1 g
-
Cukor 379 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 780.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1802 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 34 mg
-
D vitamin: 369 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 314 micro
-
Kolin: 1431 mg
-
Retinol - A vitamin: 1694 micro
-
α-karotin 23 micro
-
β-karotin 1130 micro
-
β-crypt 393 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2634 micro
- 6% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 8.5 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 99 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 144.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 36 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 59 mg
-
Nátrium 31 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.3 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 37.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 87 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 69 mg
-
Retinol - A vitamin: 82 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 55 micro
-
β-crypt 19 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 127 micro
Hozzávalók
A piskótához
-
6 db tojás
-
12 dkg cukor
-
15 dkg finomliszt
-
2 evőkanál étkezési keményítő
A krémhez
-
15 dkg vaj
-
3 db tojássárgája
-
10 dkg finomliszt
-
1 csomag zselatinfix
Elkészítés
A piskótához
- A piskótához a tojásokat szétválasztjuk, a lisztet és a cukrot kimérjük.
- A tojások fehérjét a sóval habosra verjük, hozzáadjuk kanalanként a cukrot, és kemény habbá verjük. A habhoz hozzáadjuk a tojássárgákat (a gyümölcsvelőt), majd a lisztet beleszitáljuk, és lapáttal beleforgatjuk.
- A masszát kerek formába öntjük, és sütőben megsütjük.
- A krémhez a tejet (rizstejet) felforraljuk, vaníliát reszelünk bele, és beletesszük a cukrot. (én15 dkg cukrot használtam)
- Felolvasztjuk a vajat, kikeverjük a tojássárgákkal és a liszttel, ebbe belecsorgatjuk a tejet, és gőz fölött sűrű krémmé főzzük, majd kihűtjük.
- Az összeállításhoz őszibarackot, körtét, kimagozott cseresznyét és meggyet (vagy leszűrt befőttet) kevés rumba áztatunk, majd a kihűlt krémbe tesszük (a rumot mellőztem, viszont kellett 1 cs zselatinfix).
- A piskótakarikát 2-3 lapra vágjuk, és a lapokat meglocsoljuk rummal (én őszibarackvelővel kentem meg vékonyan).
- Megkenjük a lapokat a gyümölcsös krémmel, a tetejét, oldalát is szépen bevonjuk, és meghintjük darált dióval. (na itt történt egy kis malőr, mert elfelejtettem kivenni egy kis krémet a gyümölcs beletevése előtt, ezért készítettem fél adag lemon curtot a torta tetejére)
- Legalább 12-24 órára hűtőben hűtjük a tálalás előtt. (A citromos íz a tetején telitalálat volt, mert kiválóan ellensúlyozta a vaníliás krém édességét.)
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 24
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 19
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 8458
- Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 01.
Ajánló
Ez lehet egy jó alapsütemény, ami tovább variálható.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
Ez a torta ifjúságom egyik szívet melegítő emlékei közé tartozik, anno, mikor még InterContinental-nak hívták az első munkahelyem, (most Marriott) a Chef urat pedig Eigen Egonnak. Ő kreálta ezt a süteményt, persze nem kerek tortaformára, ami igen nagy sikert aratott a vendégek, és a személyzet körében egyaránt. A házban készült süteményekből a személyzet is vásárolhatott és vihetett haza. Nos, mi naponta vettük és ettük. Szerencsére, már akkor feljegyeztem a regiszteres füzetembe a receptet. Nóri baba egyik kedvenc gyümölcse az őszibarack. Mamája valami barackos tortát „rendelt” a családi cukrászműhelyből a hölgy 2. születésnapjára, és ekkor jutott eszembe, hogy visszahozom a köztudatba az Egon-tortát. A külalakot egy kicsit születésnapivá varázsoltam. Amit változtattam a recepten, azt zárójelbe tettem.