adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
kenyérsütő
- 8% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
326
kcal
- 8% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
25g friss élesztő26 kcal
-
500g víz0 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
11g só0 kcal
-
100g búzakorpa216 kcal
-
100g búzacsíra360 kcal
-
250g finomliszt910 kcal
-
250g zabliszt1010 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
Összesen
2605
kcal
- 8% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
209
kcal
- 8% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13 g
Zsír
-
Összesen 6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1218.6 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 41 mg
-
Kálcium 41 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 160 mg
-
Foszfor 419 mg
-
Nátrium 545 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 59.8 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 74.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 88 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 92 micro
Összesen
326
kcal
- 8% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 103.8 g
Zsír
-
Összesen 47.7 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9749.2 g
-
Cink 32 mg
-
Szelén 330 mg
-
Kálcium 324 mg
-
Vas 31 mg
-
Magnézium 1282 mg
-
Foszfor 3351 mg
-
Nátrium 4359 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 37 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 478.5 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 81 mg
VÍZ
-
Összesen 593.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 30 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 701 micro
-
Kolin: 185 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 736 micro
Összesen
2605
kcal
- 8% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.3 g
Zsír
-
Összesen 3.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 778.1 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 102 mg
-
Foszfor 267 mg
-
Nátrium 348 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.2 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 47.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 56 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 59 micro
Összesen
209
kcal
Hozzávalók
-
2.5 dkg friss élesztő
-
5 dl víz
-
1 ek olívaolaj
-
1 ek só
-
10 dkg búzakorpa
-
10 dkg búzacsíra
-
25 dkg finomliszt
-
25 dkg zabliszt
Elkészítés
- Az élesztőt egy tálba morzsoljuk, a vizet pedig testhőmérsékletűre melegítjük és elkeverjük az élesztővel.
- Hozzáadjuk az összes hozzávalót (a zúzott fokhagymát is), és jól összekeverjük, majd kézzel - vagy géppel - simára dagasztjuk az egészet. Akkor jó, ha a tészta elválik az edény falától.
- Konyharuhával letakarjuk, és kb. 1 órán keresztül meleg helyen kelni hagyjuk. Ezután egy lisztezett gyúródeszkán még egyszer jól átgyúrjuk, majd négy részre osztjuk.
- 30-35 cm-es rudakat formázunk belőle, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük őket. A mini bagetteket éles késsel ferdén behasogatjuk, végül még 30 percig kelesztjük. (Ekkor már nem szükséges letakarni.)
- Míg pihennek a rudak, a sütőt 250 °C-ra előmelegítjük. A bagetteket vízzel megkenjük és egy kevés búzakorpával megszórjuk, majd 15-20 perc alatt ropogósra sütjük. Rácsra helyezve hagyjuk kihűlni.
- + tipp: Finom szendvicseket készíthetsz belőle, de egy tartalmasabb leves mellé is adhatod. Egy pohár borral és egy markáns ízű sajttal vagy mártogatós krémmel isteni vacsora!
- Sütés hőfoka: 250 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 34
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 2418
- Feltöltés dátuma: 2015. október 06.
Ajánló
Ha tetszik a recept, vagy olvasnál a könyvről is, akkor látogass meg az oldalamon.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
-
Speciális étrendek:
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Kézenfekvő volt, hogy valamilyen franciás finomságot készítek ehhez a könyvhöz. Julie a banki szférát otthagyva egy pékségben kezd el dolgozni, így olvasás közben folyamatosan éreztem az elkészült finomságok illatát. Már csak azt kellett kitalálnom, hogy croissant, vagy bagett legyen-e mellé? Végül egy egészséges bagett mellett döntöttem, mely nem igényel túl nagy konyhai szakértelmet, így kezdők is megpróbálkozhatnak vele.