r
Nosalty Logó

Egészben sült citromos csirke

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Nosalty
Egészben sült citromos csirke
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
grill
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 809 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 3237 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 169 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.9 g

Zsír

  • Összesen
    62.8 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    204 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    823.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    430 mg
  • Nátrium
    195 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    212.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    167 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 809 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    207.7 g

Zsír

  • Összesen
    251 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    130 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    45 g
  • Koleszterin
    816 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3292.3 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    165 mg
  • Kálcium
    331 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    264 mg
  • Foszfor
    1719 mg
  • Nátrium
    782 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    848.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    487 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    81 mg
  • D vitamin:
    109 micro
  • K vitamin:
    68 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    75 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    111 micro
  • Kolin:
    668 mg
  • Retinol - A vitamin:
    446 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 3237 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    172.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 169 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy tálkába öntjük az olívaolajat, a citromlevet és a chilipelyhet, hozzáreszeljük a gyömbért és a fokhagymagerezdeket, sózzuk-borsozzuk, és alaposan összekeverjük.
  2. A csirkét egy tál vízben átmossuk, megtisztítjuk az esetlegesen rajta maradt tollaktól, majd szárazra törölgetjük.
  3. Kívül-belül alaposan megsózzuk, és kivágjuk a zsírmirigyét. A hasüregébe tömünk egy fél citromot, a rozmaringágakat és egy félbe vágott fej (új) fokhagymát.
  4. Benedvesítünk egy nagyjából félméteres spárgadarabot, és elkezdjük a kötözést. Először nyolcas alakban összekötjük a két lábát jó szorosan, majd a csirkét a hasára fordítva, a spárga két végét előrehúzzuk úgy, hogy a spárga a szárnyakat szorosan odarögzítse a csirke testéhez, végül a nyakánál (a helyén) csomóra kötjük.
  5. Egy hőálló edény alját kivajazzuk. Bekenjük a fűszeres olívaolajjal a csirke hátát, majd háttal az edénybe fektetve alaposan bekenjük mindenhol. A tetejére morzsolunk egy szál rozmaringot, és tetszés szerint egy-két fej fokhagymát vagy citromot is tehetünk a csirke mellé.
  6. Bevizezett sütőpapírral lefedjük a csirkét, majd 180°C-ra előmelegített sütőben 1 órát sütjük, közben többször meglocsolva a maradék fűszeres olívaolajjal.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 350
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 60787
  • Feltöltés dátuma: 2017. július 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyáltalán nem macerás otthon elkészíteni, kicsi fürdőztetés, kicsi töltés, és cserében elképesztően omlós, illatos a végeredmény!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...