Egészben sült citromos csirke
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
grill
- 16% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 19% Zsír
Összesen
809
kcal
- 16% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 19% Zsír
Összesen
3237
kcal
- 16% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 51.9 g
Zsír
-
Összesen 62.8 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 33 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 204 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 823.1 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 41 mg
-
Kálcium 83 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 66 mg
-
Foszfor 430 mg
-
Nátrium 195 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 212.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 122 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 27 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 167 mg
-
Retinol - A vitamin: 112 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5 micro
Összesen
809
kcal
- 16% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 207.7 g
Zsír
-
Összesen 251 g
-
Telített zsírsav 60 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 130 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 45 g
-
Koleszterin 816 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3292.3 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 165 mg
-
Kálcium 331 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 264 mg
-
Foszfor 1719 mg
-
Nátrium 782 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.4 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 848.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 487 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 81 mg
-
D vitamin: 109 micro
-
K vitamin: 68 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 75 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 111 micro
-
Kolin: 668 mg
-
Retinol - A vitamin: 446 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 20 micro
Összesen
3237
kcal
- 16% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.9 g
Zsír
-
Összesen 13.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 43 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 172.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 90 mg
-
Nátrium 41 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.7 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 44.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 26 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 23 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
169
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
Elkészítés
- Egy tálkába öntjük az olívaolajat, a citromlevet és a chilipelyhet, hozzáreszeljük a gyömbért és a fokhagymagerezdeket, sózzuk-borsozzuk, és alaposan összekeverjük.
- A csirkét egy tál vízben átmossuk, megtisztítjuk az esetlegesen rajta maradt tollaktól, majd szárazra törölgetjük.
- Kívül-belül alaposan megsózzuk, és kivágjuk a zsírmirigyét. A hasüregébe tömünk egy fél citromot, a rozmaringágakat és egy félbe vágott fej (új) fokhagymát.
- Benedvesítünk egy nagyjából félméteres spárgadarabot, és elkezdjük a kötözést. Először nyolcas alakban összekötjük a két lábát jó szorosan, majd a csirkét a hasára fordítva, a spárga két végét előrehúzzuk úgy, hogy a spárga a szárnyakat szorosan odarögzítse a csirke testéhez, végül a nyakánál (a helyén) csomóra kötjük.
- Egy hőálló edény alját kivajazzuk. Bekenjük a fűszeres olívaolajjal a csirke hátát, majd háttal az edénybe fektetve alaposan bekenjük mindenhol. A tetejére morzsolunk egy szál rozmaringot, és tetszés szerint egy-két fej fokhagymát vagy citromot is tehetünk a csirke mellé.
- Bevizezett sütőpapírral lefedjük a csirkét, majd 180°C-ra előmelegített sütőben 1 órát sütjük, közben többször meglocsolva a maradék fűszeres olívaolajjal.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 350
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 13
- Össznézettség: 60787
- Feltöltés dátuma: 2017. július 01.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Nosalty
1495 recept
Egyáltalán nem macerás otthon elkészíteni, kicsi fürdőztetés, kicsi töltés, és cserében elképesztően omlós, illatos a végeredmény!