r
Nosalty Logó

Édesburgonyás pásztorpite

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
EllaLightwood16
Édesburgonyás pásztorpite
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír

batátapüré

húsos ragu

Összesen 540 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír

batátapüré

húsos ragu

Összesen 2704 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír

batátapüré

húsos ragu

Összesen 96 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    34.6 g

Zsír

  • Összesen
    21.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1071.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    170 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    515 mg
  • Nátrium
    244 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.8 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    390.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1526 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    146 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    2134 micro
  • β-karotin
    16504 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    2633 micro
Összesen 540 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    172.8 g

Zsír

  • Összesen
    109.5 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    483 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5356.3 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    142 mg
  • Kálcium
    848 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    529 mg
  • Foszfor
    2576 mg
  • Nátrium
    1218 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    259 g
  • Cukor
    89 mg
  • Élelmi rost
    59 mg

VÍZ

  • Összesen
    1953.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7632 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    248 mg
  • D vitamin:
    114 micro
  • K vitamin:
    185 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    51 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    492 micro
  • Kolin:
    731 mg
  • Retinol - A vitamin:
    315 micro
  • α-karotin
    10672 micro
  • β-karotin
    82521 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    13166 micro
Összesen 2704 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    190.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    271 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    379 micro
  • β-karotin
    2928 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    467 micro
Összesen 96 kcal

Hozzávalók

batátapüré

húsos ragu

Elkészítés

batátapüré

  1. Megpucoljuk, kis kockákra vágjuk, majd megfőzzük a burgonyákat.
  2. Miután leszűrtük, hozzáöntjük a tejszínt, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a szerecsendiót
  3. Egy villával jól pépesre nyomkodjuk, alaposan elkeverve mindent.
  4. Akkor jó ha krémes, könnyen kenhető állapotú.

húsos ragu

  1. Az apróra vágott hagymát kis zsiradékon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a húst, és fehéredésig pirítjuk.
  2. A kis darabokra vágott répát (kb. amilyen a fagyasztott zöldségkeverékekben szokott lenni) és a borsót hozzáadjuk a húshoz, majd az egészet fűszerezzük.
  3. Addig főzzük, amíg minden hozzávaló megpuhul, átveszik egymás ízét. Ha kell, pici vizet öntünk rá, hogy legyen egy kis szósza.
  4. Ha kész a ragu, egy kisebb tepsibe halmozzuk, majd ráegyengetjük a batátapürét, és megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x22x6
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 82
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 1751
  • Feltöltés dátuma: 2020. április 16.

Ajánló

A tetejét sütés előtt sajttal is megszórhatjuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
EllaLightwood16 2 recept

Ha valaki abban a tévedésben lett volna eddig, hogy a krumplipüré a legjobb köret, akkor ettől az édesburgonyás változattól biztos, hogy megváltozik a véleménye :D

Hozzávalók

batátapüré

húsos ragu

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...