r
Nosalty Logó

Édesburgonyás, gyömbéres felfújt

kga
Édesburgonyás, gyömbéres felfújt
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

615
Kalória
7g
Fehérje
77.3g
Szénhidrát
32.7g
Zsír
63.1g
Víz
113.8g
Koleszterin
3.5g
Élelmi rost
62.8g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 615 kcal
  • 4% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 3686 kcal
  • 4% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 271 kcal
  • 4% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    32.7 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    350.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    77.3 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    63.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    354 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    194 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    1904 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 615 kcal
  • 4% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.9 g

Zsír

  • Összesen
    195.9 g
  • Telített zsírsav
    85 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    683 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2104.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    702 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    257 mg
  • Foszfor
    698 mg
  • Nátrium
    359 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    464.1 g
  • Cukor
    377 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    378.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2123 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    106 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    217 micro
  • Kolin:
    355 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1161 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    11422 micro
  • β-crypt
    229 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    743 micro
Összesen 3686 kcal
  • 4% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    154.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    34.1 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    27.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    156 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    840 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 271 kcal

Elkészítés

  1. Pörköljük meg a mogyorót, majd szedjük le a barna héját, és daráljuk meg.
  2. Az édesburgonyát főzzük meg a héjában (~ 20 perc).
  3. Paszírozzuk át krumpinyomón, vagy törjük össze villával.
  4. A sütőt 180 C fokra melegítsük fel, tegyünk bele egy hőálló edényt félig töltve vízzel.
  5. Tegyük egy közepes méretű edénybe az összetört édesburgonyát, majd adjuk hozzá a reszelt gyömbért, 5 tk lisztet, 5 dkg vajat, fahéjat, procukrot, szerecsendiót, a narancs reszelt héját, és a narancs levét.
  6. Keverjük simára a két tojássárgájával és 1 dl tejjel.
  7. Verjük fel egy pici citromlével és sóval a tojásfehérjét.
  8. A tésztába óvatosan forgassuk bele a felvert tojásfehérjét.
  9. Egy másik edénybe tegyük bele a darált mogyorót, a barnacukrot, a vajat,a lisztet, és0,5 dl tejet.
  10. Keverjük csomómentesre a mogyorós - vajas - barnacukros keveréket.
  11. Szuflés edénykékbe töltsük a feléig az édesburgonyás tésztával, majd a tetejére tegyünk egy fél evőkanálnyit a mogyorós - barnacukros tésztából.
  12. Tegyük a forró sütőbe, és süssük 40 percig.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Sütés ideje: 40 p

Akciós volt az édesburgonya a boltban, ezért vettem pár darabot. Az amerikai filmekből ismert zöldség kinézetre a krumplira, míg ízben a sütőtökre emlékeztet. Az alapreceptet egy amerikai oldalon találtam, a Magyarországon beszerezhető alapanyagokhoz saját magam igazítottam. :)

További receptek

Epres vargabéles

Szeretjük a vargabélest, ugye? Akkor ugyan miért ne szerethetnénk annyira, hogy tavasz végén és nyár elején teletömjük friss eperrel és eperlekvárral? A túrónak amúgy is fantasztikus ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...