r
Nosalty Logó

Édesburgonyás, csirkés, rakott brokkoli

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Dorka20000804
Édesburgonyás, csirkés, rakott brokkoli
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 417 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 3332 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 110 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.5 g

Zsír

  • Összesen
    16.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    896.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    235 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    352 mg
  • Nátrium
    218 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    246.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    455 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    116 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    3982 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    537 micro
Összesen 417 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    220.1 g

Zsír

  • Összesen
    131.2 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    832 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7171.4 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    223 mg
  • Kálcium
    1878 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    467 mg
  • Foszfor
    2820 mg
  • Nátrium
    1744 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    310.9 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    1973.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3641 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    289 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    326 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    72 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    930 micro
  • Kolin:
    678 mg
  • Retinol - A vitamin:
    983 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    31855 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4292 micro
Összesen 3332 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    239.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    1063 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    143 micro
Összesen 110 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Rizst és a brokkolit sós vízben megfőzzük.
  2. A hagymát kockára vágjuk és valamilyen zsiradékon megpirítjuk. A csirkemellet nagyobb darabokra vágjuk, majd egy konyhai robotgépben összedaráljuk, majd a pirult hagymára dobjuk. Ezután a megtisztított édesburgonyát is a darálógépben összedaráljuk és a húsra dobjuk.
  3. Az édesburgonyás húsra kb. 1-1,5 dl vizet öntünk, összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, majd a többi fűszerrel is ízesítjük. Lefedjük 10 percre, amíg jól megfő a hús és megpuhul az édesburgonya.
  4. Egy téglalap alakú tepsit kibélelünk sütőpapírral. Ezután a rizst a burgonyás hússal összekeverjük, és egy réteget teszünk a tepsibe. A brokkoli 3/4-ét ráöntjük, majd a többi húst is, és a brokkolit is rátesszük.
  5. A tejfölt elkenjük a tetején, majd jó sok sajttal megszórjuk, és mehet is be a sütőbe.
  6. 20-25 perc alatt 180, majd 200 fokon aranybarnára süssük a sajt tetejét, és tejföllel tálaljuk.
  7. Jó étvágyat! :)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 72
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 2488
  • Feltöltés dátuma: 2021. február 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Dorka20000804 1 recept

Nagyon finom, és egészséges! Egy adagban 300 kalória.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...