r
Nosalty Logó

Édes tejfölös lepény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Édes tejfölös lepény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 895 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 5378 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 269 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.7 g

Zsír

  • Összesen
    50 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    322 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    669.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    181 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    267 mg
  • Nátrium
    137 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    152.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    438 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    225 mg
  • Retinol - A vitamin:
    420 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    202 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    271 micro
Összesen 895 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    112.3 g

Zsír

  • Összesen
    300.2 g
  • Telített zsírsav
    109 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    107 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    49 g
  • Koleszterin
    1932 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4017.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    286 mg
  • Kálcium
    1087 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    202 mg
  • Foszfor
    1600 mg
  • Nátrium
    819 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    563.7 g
  • Cukor
    271 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    914.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2630 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    305 micro
  • K vitamin:
    152 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    549 micro
  • Kolin:
    1350 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2518 micro
  • α-karotin
    53 micro
  • β-karotin
    1213 micro
  • β-crypt
    53 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1624 micro
Összesen 5378 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    201.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.3 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    126 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 269 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Először a tésztát készítjük el. A langyos tejben elkeverjük a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Addig a lisztben elmorzsoljuk a margarint, teszünk bele egy csipet sót.
  2. Ha az élesztő felfutott, belekeverjük egy tojás sárgáját, és az elegyet a margarinos liszttel simára dolgozzuk. 15-20 percig hagyjuk pihenni, ez idő alatt elkészítjük a masszát.
  3. 6 tojássárgáját a cukorral és vaníliás cukorral habosra keverjük. Ebbe belekeverjük a lisztet, majd a tejfölt.
  4. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan a sárga masszához forgatjuk, de vigyázzunk, nehogy nagyon összetörjük a tojáshabot.
  5. A tésztát 2-3 mm vastagra nyújtjuk, és belesimítjuk a kilisztezett tepsibe. Erre mehet rá a massza.
  6. Előmelegített sütőben megsütjük.
  7. Forrón a legfinomabb, bár tökéletesen csak kihűlve lehet szeletelni. Lehet választani - esztétika, vagy ízhatás!? :) Én az ízre szavazok! :D Jó étvágyat kívánok hozzá!
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x30x5
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 279
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 31028
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez egy Anyutól származó recept. Nagyon szeretjük. Körülbelül a sütés utáni 1 órán belül már a tepsi fele el is tűnik. :) Mondom én, hogy forrón az igazi. :D

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...