Édes lasagne vaníliás túróval
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 10% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
43g lasagne tészta158 kcal
-
30g vaj215 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
2g citromhéj1 kcal
-
2g citromlé0 kcal
-
125g tehéntúró184 kcal
-
43 kcal
-
40g mandarin16 kcal
-
10g mandulapehely59 kcal
Összesen
827
kcal
- 10% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
85g lasagne tészta315 kcal
-
60g vaj430 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
3g citromhéj1 kcal
-
4g citromlé1 kcal
-
250g tehéntúró368 kcal
-
86 kcal
-
80g mandarin31 kcal
-
20g mandulapehely118 kcal
Összesen
1651
kcal
- 10% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
13.3g lasagne tészta49 kcal
-
9.4g vaj67 kcal
-
9.4g cukor36 kcal
-
8.6g tojás11 kcal
-
0.5g citromhéj0 kcal
-
0.6g citromlé0 kcal
-
39.1g tehéntúró57 kcal
-
3.5g vaníliás pudingpor13 kcal
-
12.5g mandarin5 kcal
-
3.1g mandulapehely18 kcal
Összesen
256
kcal
- 10% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 31.3 g
Zsír
-
Összesen 41.4 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 155 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1366.7 g
-
Cink 326 mg
-
Szelén 35 mg
-
Kálcium 167 mg
-
Vas 252 mg
-
Magnézium 65 mg
-
Foszfor 431 mg
-
Nátrium 67 mg
-
Réz 13 mg
-
Mangán 11 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 82.1 g
-
Cukor 39 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 145.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 254 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 32 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 150 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 123 micro
-
Kolin: 92 mg
-
Retinol - A vitamin: 240 micro
-
α-karotin 30 micro
-
β-karotin 94 micro
-
β-crypt 123 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 171 micro
Összesen
827
kcal
- 10% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 62.6 g
Zsír
-
Összesen 82.8 g
-
Telített zsírsav 43 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 309 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2733.4 g
-
Cink 653 mg
-
Szelén 71 mg
-
Kálcium 334 mg
-
Vas 505 mg
-
Magnézium 129 mg
-
Foszfor 863 mg
-
Nátrium 133 mg
-
Réz 26 mg
-
Mangán 21 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 164.3 g
-
Cukor 77 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 291.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 508 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 63 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 301 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 246 micro
-
Kolin: 183 mg
-
Retinol - A vitamin: 480 micro
-
α-karotin 60 micro
-
β-karotin 188 micro
-
β-crypt 247 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 342 micro
Összesen
1651
kcal
- 10% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.8 g
Zsír
-
Összesen 12.9 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 48 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 427.4 g
-
Cink 102 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 52 mg
-
Vas 79 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 135 mg
-
Nátrium 21 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.7 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 45.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 79 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 10 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 47 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 39 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 75 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 29 micro
-
β-crypt 39 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 53 micro
Összesen
256
kcal
Hozzávalók
-
60 g cukor
-
1 db tojás
-
0.5 citromból nyert citromhéj
-
0.5 ek citromlé
-
0.5 tasak vaníliás pudingpor
-
20 g mandulapehely
Elkészítés
- Egy 22x10x6 cm-es tűzállóformát kevés vajjal kikenünk. A mandarinkonzervet leszűrjük.
- A vajat a cukorral krémesre keverjük, majd hozzádolgozzuk a tojást, a citromhéjat és levet. A végen hozzákeverjük a túrót és a vaníliapudingot.
- A tűzállóforma alját kevés vaníliás túróval kikenjük, ráhelyezzük az egyik lasagnelapot, megkenjük a túró 1/3-ával, megszórjuk a mandarin felével, ismét lasagne, túró, mandarin, rá az utolsó lasagnelap, amelyet megkenünk a maradék vaníliás túróval, és a mandulapehellyel megszórjuk.
- Betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 50-60 perc alatt megsütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 153
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 11889
- Feltöltés dátuma: 2018. január 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Glaser
1980 recept
Egy tartalmasabb leves után másodikként vagy desszertként. A héten lasagne-t sütöttem, és 2 lap (22x15 cm) megmaradt. A lapokból levágtam egy-egy 22x5 cm-es sávot, ez lett a lasagne középső tésztarétege.