r
Nosalty Logó

Édes lasagne vaníliás túróval

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Édes lasagne vaníliás túróval
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 827 kcal
  • 10% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 1651 kcal
  • 10% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 256 kcal
  • 10% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.3 g

Zsír

  • Összesen
    41.4 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    155 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1366.7 g
  • Cink
    326 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    167 mg
  • Vas
    252 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    431 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.1 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    145.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    254 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    32 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    123 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    240 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    94 micro
  • β-crypt
    123 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    171 micro
Összesen 827 kcal
  • 10% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.6 g

Zsír

  • Összesen
    82.8 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    309 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2733.4 g
  • Cink
    653 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    334 mg
  • Vas
    505 mg
  • Magnézium
    129 mg
  • Foszfor
    863 mg
  • Nátrium
    133 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    164.3 g
  • Cukor
    77 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    291.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    508 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    246 micro
  • Kolin:
    183 mg
  • Retinol - A vitamin:
    480 micro
  • α-karotin
    60 micro
  • β-karotin
    188 micro
  • β-crypt
    247 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    342 micro
Összesen 1651 kcal
  • 10% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    427.4 g
  • Cink
    102 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    79 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.7 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    47 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 256 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy 22x10x6 cm-es tűzállóformát kevés vajjal kikenünk. A mandarinkonzervet leszűrjük.
  2. A vajat a cukorral krémesre keverjük, majd hozzádolgozzuk a tojást, a citromhéjat és levet. A végen hozzákeverjük a túrót és a vaníliapudingot.
  3. A tűzállóforma alját kevés vaníliás túróval kikenjük, ráhelyezzük az egyik lasagnelapot, megkenjük a túró 1/3-ával, megszórjuk a mandarin felével, ismét lasagne, túró, mandarin, rá az utolsó lasagnelap, amelyet megkenünk a maradék vaníliás túróval, és a mandulapehellyel megszórjuk.
  4. Betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 50-60 perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 153
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 11854
  • Feltöltés dátuma: 2018. január 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy tartalmasabb leves után másodikként vagy desszertként. A héten lasagne-t sütöttem, és 2 lap (22x15 cm) megmaradt. A lapokból levágtam egy-egy 22x5 cm-es sávot, ez lett a lasagne középső tésztarétege.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...