r
Nosalty Logó

"Édes bűnbeesés" torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
"Édes bűnbeesés" torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a töltelékhez

Hozzávalók a díszítéshez

Összesen 345 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a töltelékhez

Hozzávalók a díszítéshez

Összesen 3449 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a töltelékhez

Hozzávalók a díszítéshez

Összesen 319 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    20.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    300.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.2 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    153 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 345 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.5 g

Zsír

  • Összesen
    208.4 g
  • Telített zsírsav
    121 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1212 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3005.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    99 mg
  • Kálcium
    529 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    469 mg
  • Foszfor
    1300 mg
  • Nátrium
    570 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    362.2 g
  • Cukor
    253 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    413.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1551 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    250 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    148 micro
  • Kolin:
    652 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1526 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    302 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1044 micro
Összesen 3449 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    19.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    277.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.4 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    143 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    141 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 319 kcal

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a töltelékhez

Hozzávalók a díszítéshez

Elkészítés

Hozzávalók a tésztához

  1. A tojást kettéválasztjuk. A sárgáját a fele cukorral kihabosítjuk. A fehérjét a másik fele cukorral szintén nem túl kemény habbá verjük. Beleforgatjuk a tojássárgájás részbe, majd a kakaóporral összekevert lisztet hozzászitáljuk a tojásos keverékhez, és óvatosan beleforgatjuk. 18 cm-es tortaformába töltjük a tésztát, és 160 fokon 40 perc alatt kisütjük.
  2. Miután kihűlt a piskótakarika, három felé vágjuk.

Hozzávalók a töltelékhez

  1. A 45 ml habtejszínt a 9 dkg cukorral feltesszük a tűzre forralni. Miután kezd sűrűsödni (kb. 4 perc), levesszük a tűzről, és belekeverjük a csokoládét, míg el nem olvad. Ezután a kakaópor és a vaj következik. Félretesszük hűlni.
  2. Beáztatjuk a zselatint 0,5 dl vízbe, és 10 percig állni hagyjuk.
  3. Miután kihűlt az alap csokikrém, belekeverjük a felmelegített zselatinoldatot.
  4. Ezután összeforgatjuk a felvert 350 ml tejszínhabbal.
  5. A 180 mm-es tortakarika peremét sütőpapírcsíkokkal kibéleljük, majd rétegesen (tészta-töltelék-tészta-töltelék...stb) betöltjük a tortát, és hűtőben kb. 4 órát dermedni hagyjuk.

Hozzávalók a díszítéshez

  1. A torta tetejét olvasztott csokoládéval leöntjük.
  2. Oreo keksszel, kinder tojással, rolettivel, csokigolyókkal díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 60
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 4351
  • Feltöltés dátuma: 2017. július 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyerekek által közkedvelt, kekszekkel gazdagon felrakott csokitorta.

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a töltelékhez

Hozzávalók a díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...