Eclair fánk vaníliakrémmel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
VnéEdit
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
- 7% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 20% Zsír
Tészta
-
19g víz0 kcal
-
19g napraforgó olaj166 kcal
-
0g só0 kcal
-
5 kcal
-
19g finomliszt68 kcal
-
28g tojás35 kcal
Töltelék
-
34g tojás43 kcal
-
75g tej42 kcal
-
13g finomliszt46 kcal
-
19g cukor73 kcal
-
10 kcal
-
38g habtejszín110 kcal
Összesen
598
kcal
- 7% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 20% Zsír
Tészta
-
150g víz0 kcal
-
150g napraforgó olaj1326 kcal
-
0g só0 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
-
220g tojás277 kcal
Töltelék
-
275g tojás346 kcal
-
600g tej336 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
300g habtejszín876 kcal
Összesen
4768
kcal
- 7% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 20% Zsír
Tészta
-
7.1g víz0 kcal
-
7.1g napraforgó olaj62 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
7.1g finomliszt26 kcal
-
10.4g tojás13 kcal
Töltelék
-
12.9g tojás16 kcal
-
28.2g tej16 kcal
-
4.7g finomliszt17 kcal
-
7.1g cukor27 kcal
-
0.9g vaníliás cukor4 kcal
-
14.1g habtejszín41 kcal
Összesen
224
kcal
- 7% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 13.1 g
Zsír
-
Összesen 37.3 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 244 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 487.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 28 mg
-
Kálcium 147 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 164 mg
-
Nátrium 129 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 50.8 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 87.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 192 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 53 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 170 mg
-
Retinol - A vitamin: 190 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 23 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 280 micro
Összesen
598
kcal
- 7% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 105 g
Zsír
-
Összesen 298.6 g
-
Telített zsírsav 98 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 113 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 67 g
-
Koleszterin 1953 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3899.8 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 221 mg
-
Kálcium 1179 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 130 mg
-
Foszfor 1315 mg
-
Nátrium 1033 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 406.8 g
-
Cukor 215 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 701.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1534 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 69 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 426 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 282 micro
-
Kolin: 1356 mg
-
Retinol - A vitamin: 1519 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 180 micro
-
β-crypt 39 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2236 micro
Összesen
4768
kcal
- 7% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4.9 g
Zsír
-
Összesen 14.1 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 92 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 183.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 55 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 62 mg
-
Nátrium 49 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.1 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 33 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 72 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 64 mg
-
Retinol - A vitamin: 71 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 105 micro
Összesen
224
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
150 ml víz
-
150 ml napraforgó olaj
-
1 csipet só
-
1 csomag vaníliás cukor
-
15 dkg finomliszt
Töltelék
-
5 db tojás
-
6 dl tej
-
10 dkg finomliszt
-
15 dkg cukor
-
2 csomag vaníliás cukor
-
300 ml habtejszín
Elkészítés
Tészta
- A sütőt bekapcsoljuk 220 fokra.
- A vizet, étolajat, sót, vaníliás cukrot egy fazékban felforraljuk, lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a lisztet, majd visszatesszük a tűzre, addig keverjük, míg elválik a tészta az edény falától. Közben kevergetjük, langyosra hűtjük, majd egyenként belekeverjük elektromos keverőgéppel a tojásokat. Addig keverjük, míg jó fényes lesz a tészta.
- Ezután habzsákba töltjük, és sütőpapírral fedett tepsire csík alakban visszük fel a tésztát.
- A fánkot és a sütőpapírt is lespricceljük vízzel. Mehet a sütőbe, 1/2 óráig nem nyithatjuk ki a sütő ajtaját, mert különben összeesik a fánk.
- A hőfokot 205 fokra visszavesszük, és készre sütjük. A sütő ajtaját résnyire kitámasztjuk, hagyjuk a fánkokat kihűlni, száradni.
- Jó ropogós tészta lesz. A kalapjukat levágjuk. (Nekem szép üreges lett, nem volt szükség hártya eltávolítására.)
Töltelék
- Először vízgőz felett felverjük a tojásfehérjéket a cukor 2/3 részével. A lisztet kevés tejjel, tojássárgájával simára keverjük.
- A maradék tejet a vaníliás cukorral felforraljuk egy nagy lábasban, és kikevert tojássárgás masszát belecsurgatjuk, sűrűre felfőzzük. Ezután apránként szép lazán hozzákeverjük a tojásfehérjehabot.
- A tejszínt keményre verjük. Először a vaníliás krémmel töltjük a fánkokat, majd rá a tejszín és a fánk kalapja. Porcukorral enyhén meghintjük.
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 34×36
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 30 alkalommal
- Receptkönyvben: 97
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 12
- Össznézettség: 13999
- Feltöltés dátuma: 2016. március 17.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
VnéEdit
295 recept
Több alkalommal sütöm. Nagyon szereti a családom.