r
Nosalty Logó

Eckler fánk ahogy Hencsibaba készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Hencsibaba
Eckler fánk ahogy Hencsibaba készíti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A vaníliás krémhez

A csokis krémhez

A csokimázhoz

Összesen 649 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A vaníliás krémhez

A csokis krémhez

A csokimázhoz

Összesen 3888 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A vaníliás krémhez

A csokis krémhez

A csokimázhoz

Összesen 222 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14 g

Zsír

  • Összesen
    39.7 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    168 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    533.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    137 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    176 mg
  • Nátrium
    136 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    215 micro
Összesen 649 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84 g

Zsír

  • Összesen
    238 g
  • Telített zsírsav
    138 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    1009 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3199.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    150 mg
  • Kálcium
    824 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    322 mg
  • Foszfor
    1054 mg
  • Nátrium
    818 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    342.2 g
  • Cukor
    112 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    413.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    389 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    300 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    172 micro
  • Kolin:
    784 mg
  • Retinol - A vitamin:
    387 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1292 micro
Összesen 3888 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    180.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 222 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A vaníliás krémhez

A csokis krémhez

A csokimázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Egy 3 literes fazékba 2 dl vizet öntünk, és hozzáadjuk a zsírt meg a csipet sót. Ha a zsír elolvadt és a víz forr, egyszerre hozzáöntjük a lisztet és fakanállal addig keverjük, amíg összeáll (kb. 1 perc).
  2. A tűzről levéve, amíg forró, hozzáadjuk egyenként a tojásokat, mindegyik tojással külön-külön jól elkeverjük (habverő).
  3. Egy zsírozott sütőlapra 6 cm távolságban nagykanálnyi halmokat rakunk, és ellapítjuk, hogy hosszúkás formája legyen. De széles habkinyomóval is dolgozhatunk, akkor még szebb lesz.
  4. A tésztát 1 óráig pihentetjük.
  5. Igen fontos a sütése. Egyenletes, jó meleg sütőbe tesszük. A sütő ajtaját 15 percig nem szabad kinyitni, mert a tészta összeseik. 15-20 percnyi sütés után még 5 percig csendesebb tűznél, ropogósra sütjük.
  6. Sütés után felénél levágjuk, belsejét - ami kevés hártyaszerű tészta - kiszedjük.
  7. A vaníliás pudingot a zacskóján leírtak alapján megfőzzük.
  8. A csokis krémhez a tejszínt a kakaóporral kemény habbá verjük.
  9. Megtöltjük a fánktésztákat, alulra a vaníliás krém kerül, rá a kakaós hab.
  10. A végén a csokimázt felolvasztjuk a zacskóján leírtak alapján, és a fánkok tetejét belemártjuk.
  11. Hűtőbe tesszük, mert kicsit lehűtve az igazi!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 67
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5335
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Eckler fánk ahogy Hencsibaba készíti
Hencsibaba 17 recept

Ez az első eckler fánk, amit készítettem. Annyi hibája van, hogy nem látszódik a vaníliás krém, mert eltűnt a fánk belsejében. De nagyon finom, különleges ízű desszert!

Hozzávalók

A tésztához

A vaníliás krémhez

A csokis krémhez

A csokimázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...