Eckler fánk ahogy Hencsibaba készíti
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Hencsibaba
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 22% Zsír
A tésztához
-
33g finomliszt121 kcal
-
17g sertészsír150 kcal
-
46g tojás58 kcal
-
33g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
A vaníliás krémhez
A csokis krémhez
-
126 kcal
-
8 kcal
A csokimázhoz
-
17g tortabevonó91 kcal
Összesen
649
kcal
- 8% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 22% Zsír
A tésztához
-
200g finomliszt728 kcal
-
100g sertészsír902 kcal
-
275g tojás346 kcal
-
200g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
A vaníliás krémhez
A csokis krémhez
-
300g növényi habtejszín753 kcal
-
46 kcal
A csokimázhoz
-
100g tortabevonó546 kcal
Összesen
3888
kcal
- 8% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 22% Zsír
A tésztához
-
11.3g finomliszt41 kcal
-
5.6g sertészsír51 kcal
-
15.5g tojás20 kcal
-
11.3g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
A vaníliás krémhez
-
2.5g vaníliás pudingpor10 kcal
-
1.7g cukor7 kcal
-
28.2g tej16 kcal
A csokis krémhez
-
16.9g növényi habtejszín43 kcal
-
1.1g cukrozatlan kakaópor3 kcal
A csokimázhoz
-
5.6g tortabevonó31 kcal
Összesen
222
kcal
- 8% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14 g
Zsír
-
Összesen 39.7 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 168 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 533.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 137 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 54 mg
-
Foszfor 176 mg
-
Nátrium 136 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 57 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 68.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 65 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 50 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 131 mg
-
Retinol - A vitamin: 65 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 215 micro
Összesen
649
kcal
- 8% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 84 g
Zsír
-
Összesen 238 g
-
Telített zsírsav 138 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 65 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 1009 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3199.7 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 150 mg
-
Kálcium 824 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 322 mg
-
Foszfor 1054 mg
-
Nátrium 818 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 342.2 g
-
Cukor 112 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 413.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 389 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 300 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 172 micro
-
Kolin: 784 mg
-
Retinol - A vitamin: 387 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 26 micro
-
β-crypt 23 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1292 micro
Összesen
3888
kcal
- 8% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.7 g
Zsír
-
Összesen 13.4 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 57 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 180.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 47 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 60 mg
-
Nátrium 46 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.3 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 23.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 22 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 44 mg
-
Retinol - A vitamin: 22 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 73 micro
Összesen
222
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
20 dkg finomliszt
-
10 dkg sertészsír
-
5 db tojás
-
1 csipet só
A vaníliás krémhez
A csokis krémhez
-
3 dl növényi habtejszín
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
A csokimázhoz
-
100 g tortabevonó
Elkészítés
A tésztához
- Egy 3 literes fazékba 2 dl vizet öntünk, és hozzáadjuk a zsírt meg a csipet sót. Ha a zsír elolvadt és a víz forr, egyszerre hozzáöntjük a lisztet és fakanállal addig keverjük, amíg összeáll (kb. 1 perc).
- A tűzről levéve, amíg forró, hozzáadjuk egyenként a tojásokat, mindegyik tojással külön-külön jól elkeverjük (habverő).
- Egy zsírozott sütőlapra 6 cm távolságban nagykanálnyi halmokat rakunk, és ellapítjuk, hogy hosszúkás formája legyen. De széles habkinyomóval is dolgozhatunk, akkor még szebb lesz.
- A tésztát 1 óráig pihentetjük.
- Igen fontos a sütése. Egyenletes, jó meleg sütőbe tesszük. A sütő ajtaját 15 percig nem szabad kinyitni, mert a tészta összeseik. 15-20 percnyi sütés után még 5 percig csendesebb tűznél, ropogósra sütjük.
- Sütés után felénél levágjuk, belsejét - ami kevés hártyaszerű tészta - kiszedjük.
- A vaníliás pudingot a zacskóján leírtak alapján megfőzzük.
- A csokis krémhez a tejszínt a kakaóporral kemény habbá verjük.
- Megtöltjük a fánktésztákat, alulra a vaníliás krém kerül, rá a kakaós hab.
- A végén a csokimázt felolvasztjuk a zacskóján leírtak alapján, és a fánkok tetejét belemártjuk.
- Hűtőbe tesszük, mert kicsit lehűtve az igazi!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 67
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 5335
- Feltöltés dátuma: 2012. március 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
Hencsibaba
17 recept
Ez az első eckler fánk, amit készítettem. Annyi hibája van, hogy nem látszódik a vaníliás krém, mert eltűnt a fánk belsejében. De nagyon finom, különleges ízű desszert!