r
Nosalty Logó

Eckler fánk

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Eckler fánk
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Az égetett tésztához

A krémhez

A csokimázhoz

Összesen 849 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Az égetett tésztához

A krémhez

A csokimázhoz

Összesen 3394 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Az égetett tésztához

A krémhez

A csokimázhoz

Összesen 218 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    21.7 g

Zsír

  • Összesen
    42.1 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    371 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    894.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    227 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    326 mg
  • Nátrium
    195 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96.9 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    99.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    307 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    259 mg
  • Retinol - A vitamin:
    303 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    444 micro
Összesen 849 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    86.7 g

Zsír

  • Összesen
    168.4 g
  • Telített zsírsav
    88 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1483 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3578.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    171 mg
  • Kálcium
    908 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    377 mg
  • Foszfor
    1305 mg
  • Nátrium
    781 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    387.7 g
  • Cukor
    227 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    396.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1228 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    216 micro
  • Kolin:
    1035 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1213 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    184 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1777 micro
Összesen 3394 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    230.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    114 micro
Összesen 218 kcal

Hozzávalók

Az égetett tésztához

A krémhez

A csokimázhoz

Elkészítés

Az égetett tésztához

  1. Az égetett tésztához a tejet, a vizet, a vajat és a porcukrot feltesszük forrni. Ha forr, beletesszük az átszitált lisztet, és addig kavarjuk, amíg a massza csomómentes nem lesz, és el nem válik az edény falától. A masszát kicsit hűlni hagyjuk, közben felverjük a tojásokat.
  2. A langyos tésztát robotgépbe tesszük, és több részletekben hozzáadjuk a tojást addig, hogy folyós ne legyen a tészta. Egy fényes masszát kell kapnunk, amit habzsákba töltünk, és sütőpapírral bélelt tepsire kb. 7 cm hosszú rudakat nyomunk.
  3. A tésztát enyhén megspricceljük vízzel, majd előmelegített sütőben sütjük, vagy amíg a fánkok aranybarnára nem sülnek. Az utolsó 5 percben a sütőt résnyire nyitjuk, hogy a bennlévő gőz távozhasson.
  4. A krémhez a tejet és a liszttel csomómentesre keverjük, majd folyamatos kevergetés mellett alaposan besűrítjük. Közben a tojásokat szétválasztjuk, és a tojássárgákat kikavarjuk 10 dkg cukorral.
  5. Ha a pép besűrűsödött, kicsit hűlni hagyjuk, majd hozzáadjuk a cukros tojássárgát. Ezt még egy rövid ideig kavargatjuk,majd hagyjuk kihűlni.
  6. Ezalatt a tojásfehérjét egy csipet sóval és a maradék 5 dkg cukorral kemény habbá verjük, majd a kihűlt krémbe keverjük. Ezt a krémet megfelezhetjük, amibe kakaót és rumaromát tehetünk.
  7. A csokimázhoz gőz felett felolvasztjuk a tortabevonót, és hozzákeverünk egy evőkanál olajat.
  8. Egy habzsák segítségével megtöltjük a fánkokat, majd csokimázba mártjuk (vagy rácsorgatjuk a csokimázat), és hagyjuk, hogy a máz megdermedjen.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 53
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 14780
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 30.

Ajánló

A tojással tényleg óvatosan, mert ha sokat adunk a tésztához, folyós lesz, és nem lehet szép, szabályos rudakat nyomni a sütőpapírra. A töltésnél a habzsák elejét határozottan toljuk bele a fánkba, és úgy nyomjuk bele a krémet.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az Eckler fánk szerintem egy olyan dolog, amelyet az átlagos háziasszonyok nem minden nap készítenek, mert munka- és időigényes, maszatolós, pepecselős. Nem akarom a kedvét szegni senkinek, de aki szereti a kihívásokat (és ezzel együtt az eredményeket), az mindenképpen próbálja ki. Én most éppen ezt a kihívásos korszakomat élem. A cukrászdákban kapható Eckler nem pont ilyen, mert az, ha jól emlékszem, ketté van vágva, úgy van megtöltve csokikrémmel és tejszínhabbal. A teteje pedig ropogós karamellel van borítva. Ezt a variációt Kiskanál blogján találtam.

Hozzávalók

Az égetett tésztához

A krémhez

A csokimázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...