Eckler fánk
- 8% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 16% Zsír
Az égetett tésztához
-
55g tojás69 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
2g porcukor7 kcal
-
25g tej14 kcal
-
25g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
A krémhez
-
41g tojás52 kcal
-
100g tej56 kcal
-
38g cukor145 kcal
-
13g finomliszt46 kcal
-
17 kcal
-
1g rumaroma0 kcal
A csokimázhoz
-
25g tortabevonó137 kcal
-
18 kcal
- 8% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 16% Zsír
Az égetett tésztához
-
220g tojás277 kcal
-
120g finomliszt437 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
7g porcukor27 kcal
-
100g tej56 kcal
-
100g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
A krémhez
-
165g tojás208 kcal
-
400g tej224 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
68 kcal
-
3g rumaroma0 kcal
A csokimázhoz
-
100g tortabevonó546 kcal
-
71 kcal
- 8% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 16% Zsír
Az égetett tésztához
-
14.2g tojás18 kcal
-
7.7g finomliszt28 kcal
-
6.4g vaj46 kcal
-
0.5g porcukor2 kcal
-
6.4g tej4 kcal
-
6.4g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
A krémhez
-
10.6g tojás13 kcal
-
25.8g tej14 kcal
-
9.7g cukor37 kcal
-
3.2g finomliszt12 kcal
-
1.9g cukrozatlan kakaópor4 kcal
-
0.2g rumaroma0 kcal
A csokimázhoz
-
6.4g tortabevonó35 kcal
-
0.5g napraforgó olaj5 kcal
- 8% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 21.7 g
Zsír
-
Összesen 42.1 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 371 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 894.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 43 mg
-
Kálcium 227 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 94 mg
-
Foszfor 326 mg
-
Nátrium 195 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 96.9 g
-
Cukor 57 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 99.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 307 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 69 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 54 micro
-
Kolin: 259 mg
-
Retinol - A vitamin: 303 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 46 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 444 micro
- 8% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 86.7 g
Zsír
-
Összesen 168.4 g
-
Telített zsírsav 88 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 51 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 1483 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3578.3 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 171 mg
-
Kálcium 908 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 377 mg
-
Foszfor 1305 mg
-
Nátrium 781 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 387.7 g
-
Cukor 227 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 396.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1228 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 278 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 216 micro
-
Kolin: 1035 mg
-
Retinol - A vitamin: 1213 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 184 micro
-
β-crypt 31 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1777 micro
- 8% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5.6 g
Zsír
-
Összesen 10.8 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 96 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 230.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 58 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 84 mg
-
Nátrium 50 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 25.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 79 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 67 mg
-
Retinol - A vitamin: 78 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 114 micro
Hozzávalók
Az égetett tésztához
A krémhez
-
3 db tojás
-
4 dl tej
-
15 dkg cukor
-
5 dkg finomliszt
-
3 ek cukrozatlan kakaópor
-
2.5 ml rumaroma
A csokimázhoz
-
1 ek napraforgó olaj
Elkészítés
Az égetett tésztához
- Az égetett tésztához a tejet, a vizet, a vajat és a porcukrot feltesszük forrni. Ha forr, beletesszük az átszitált lisztet, és addig kavarjuk, amíg a massza csomómentes nem lesz, és el nem válik az edény falától. A masszát kicsit hűlni hagyjuk, közben felverjük a tojásokat.
- A langyos tésztát robotgépbe tesszük, és több részletekben hozzáadjuk a tojást addig, hogy folyós ne legyen a tészta. Egy fényes masszát kell kapnunk, amit habzsákba töltünk, és sütőpapírral bélelt tepsire kb. 7 cm hosszú rudakat nyomunk.
- A tésztát enyhén megspricceljük vízzel, majd előmelegített sütőben sütjük, vagy amíg a fánkok aranybarnára nem sülnek. Az utolsó 5 percben a sütőt résnyire nyitjuk, hogy a bennlévő gőz távozhasson.
- A krémhez a tejet és a liszttel csomómentesre keverjük, majd folyamatos kevergetés mellett alaposan besűrítjük. Közben a tojásokat szétválasztjuk, és a tojássárgákat kikavarjuk 10 dkg cukorral.
- Ha a pép besűrűsödött, kicsit hűlni hagyjuk, majd hozzáadjuk a cukros tojássárgát. Ezt még egy rövid ideig kavargatjuk,majd hagyjuk kihűlni.
- Ezalatt a tojásfehérjét egy csipet sóval és a maradék 5 dkg cukorral kemény habbá verjük, majd a kihűlt krémbe keverjük. Ezt a krémet megfelezhetjük, amibe kakaót és rumaromát tehetünk.
- A csokimázhoz gőz felett felolvasztjuk a tortabevonót, és hozzákeverünk egy evőkanál olajat.
- Egy habzsák segítségével megtöltjük a fánkokat, majd csokimázba mártjuk (vagy rácsorgatjuk a csokimázat), és hagyjuk, hogy a máz megdermedjen.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 53
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 14794
- Feltöltés dátuma: 2011. március 30.
Ajánló
A tojással tényleg óvatosan, mert ha sokat adunk a tésztához, folyós lesz, és nem lehet szép, szabályos rudakat nyomni a sütőpapírra. A töltésnél a habzsák elejét határozottan toljuk bele a fánkba, és úgy nyomjuk bele a krémet.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Az Eckler fánk szerintem egy olyan dolog, amelyet az átlagos háziasszonyok nem minden nap készítenek, mert munka- és időigényes, maszatolós, pepecselős. Nem akarom a kedvét szegni senkinek, de aki szereti a kihívásokat (és ezzel együtt az eredményeket), az mindenképpen próbálja ki. Én most éppen ezt a kihívásos korszakomat élem. A cukrászdákban kapható Eckler nem pont ilyen, mert az, ha jól emlékszem, ketté van vágva, úgy van megtöltve csokikrémmel és tejszínhabbal. A teteje pedig ropogós karamellel van borítva. Ezt a variációt Kiskanál blogján találtam.