r
Nosalty Logó

Duplán tökmagos péksütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Évi néni
Duplán tökmagos péksütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
kenyérsütő
  • 10% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 586 kcal
  • 10% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 2935 kcal
  • 10% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 215 kcal
  • 10% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1672.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    158 mg
  • Foszfor
    434 mg
  • Nátrium
    911 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    95.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    226 micro
Összesen 586 kcal
  • 10% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    114.3 g

Zsír

  • Összesen
    44.6 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8364.6 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    126 mg
  • Kálcium
    663 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    788 mg
  • Foszfor
    2170 mg
  • Nátrium
    4553 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    541.3 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    81 mg

VÍZ

  • Összesen
    476.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    150 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    305 micro
  • Kolin:
    209 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1128 micro
Összesen 2935 kcal
  • 10% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    609.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    158 mg
  • Nátrium
    332 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 215 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A vizet meglangyosítjuk, belekeverjük a mézet és az élesztőt, és felfuttatjuk azt.
  2. Dagasztógépbe bekészítjük a folyadékokat alulra, majd a szilárdakat felülre és addig dagasztatjuk, míg szép rugalmas tészta nem lesz belőle. Ekkor kelesztőtálba tesszük és 3/4-1 órát kelesztjük.
  3. A duplájára kelt tésztát elosztjuk (én 10 felé vettem), és tetszés szerinti zsemlét, kiflit, mini bagettet, bármit formálunk belőle, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, megkenjük kacsazsírral, tetejére szórunk, amit szeretnénk, 10-15 percig újra kelesztjük.
  4. Előmelegített sütőben megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 39x33
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 11
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2674
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Duplán tökmagos péksütemény
Évi néni 1830 recept

Tegnap reggel vettem észre a tökmaglisztet az egyik gyógynövényboltban, ahol szoktam vásárolni. Ki kellett próbálnom, de csak most volt rá időm. Nekem nagyon ízlett, de mindjárt tesztel a gyerekem és a barátja. Ők a mérvadók.

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...