r
Nosalty Logó

Duplafügés-diós keksz

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lakos Benedek
Duplafügés-diós keksz
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A kekszhez

Összesen 474 kcal
  • 4% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A kekszhez

Összesen 3774 kcal
  • 4% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A kekszhez

Összesen 357 kcal
  • 4% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    26.2 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    150.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.7 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    204 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    198 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 474 kcal
  • 4% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    38.7 g

Zsír

  • Összesen
    209.8 g
  • Telített zsírsav
    117 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    664 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1202.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    100 mg
  • Kálcium
    255 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    157 mg
  • Foszfor
    553 mg
  • Nátrium
    124 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    453.9 g
  • Cukor
    255 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    340.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1635 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    142 micro
  • Kolin:
    240 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1587 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    586 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    312 micro
Összesen 3774 kcal
  • 4% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    19.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    113.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.8 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    154 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    150 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 357 kcal

Hozzávalók

A kekszhez

Elkészítés

A kekszhez

  1. A barnított vajhoz a vajat kockákra vágjuk és egy nagy, világos színű (hogy jobban lássuk a barnulást) serpenyőbe tesszük. Közepes lángon felolvasztjuk, és folyamatos kevergetés közben tovább főzzük. Először látni fogjuk, hogy kis fehér részecskék válnak ki a vajból, ezek fognak idővel aranybarnára pirulni. Nagyjából 5 perc kell ehhez, de ítéljünk a szín és az illat alapján. Ha diós, kellemesen pirult illatokat érzünk, és a részecskék barnára váltanak, elkészültünk. Vigyázzunk, ne égessük oda, mert akkor keserű lesz.
  2. A barnított vajat egy tálba tesszük a mézzel, cukorral és vaníliás cukorral, majd robotgéppel 2 perc alatt kihabosítjuk. Ekkor hozzáadjuk a tojást és azt is alaposan elkeverjük.
  3. Egy másik tálban elkeverjük a lisztet, darált diót, sütőport és sót. Hozzákeverjük a nedves alapanyagokhoz, míg egységes masszát nem kapunk. Belekanalazzuk a fügelekvárt és elkeverjük, de nem teljesen: hagyjuk, hogy a dzsem zsíkokat képezzen a tésztában (ez a sütőben kellemesen karamellizálódik majd).
  4. A friss fügéket megmossuk, majd vastagabb szeletekre vágjuk.
  5. A sütőt előmelegítjük 200 fokra és kibélelünk egy nagy tepsit sütőpapírral. A tésztából közepes méretű gombócokat formálunk, a kezünkkel kissé ellaposítjuk őket (legyenek ujjnyi vastagok) és a tepsire helyezzük. Hagyjunk köztük helyet, nehogy összesüljenek. Mindegyik tetejére helyezünk egy szelet fügét.
  6. A kekszeket nagyjából 20-25 percig sütjük, amíg szép aranybarnák nem lesznek. A sütőből kivéve rácsra helyezzük őket hűlni, zárt dobozban 2-3 napig elállnak.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2360
  • Feltöltés dátuma: 2023. szeptember 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Duplafügés-diós keksz
Lakos Benedek 373 recept

A fügeszezon harsány megünneplése ez a recept, ugyanis nem csak egyféle módon, hanem duplán is teszünk bele a gyümölcsből. Így minden falat kekszbe jut majd zamatos fügearoma, amit a dió és a barnított vaj ellenállhatatlan párosa kísér. Egy bögre kávéval, délután majszolgatva a legfinomabb.

Hozzávalók

A kekszhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...