r
Nosalty Logó

Dupla nutellás sajttorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Dupla nutellás sajttorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 33% Zsír

A vajas tészta alaphoz

A csokis nutellás réteghez

A nutellás sajttorta réteghez

A díszítéshez

Összesen 1014 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 33% Zsír

A vajas tészta alaphoz

A csokis nutellás réteghez

A nutellás sajttorta réteghez

A díszítéshez

Összesen 4050 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 33% Zsír

A vajas tészta alaphoz

A csokis nutellás réteghez

A nutellás sajttorta réteghez

A díszítéshez

Összesen 374 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    77.7 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    142 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    457.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    127 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    190 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.6 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    388 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    379 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 1014 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    40.9 g

Zsír

  • Összesen
    310.7 g
  • Telített zsírsav
    178 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    566 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1829.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    509 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    281 mg
  • Foszfor
    759 mg
  • Nátrium
    215 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    278.3 g
  • Cukor
    183 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    317.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1552 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1517 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    398 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    138 micro
Összesen 4050 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    28.8 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    169.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.8 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    144 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    140 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 374 kcal

Hozzávalók

A vajas tészta alaphoz

A csokis nutellás réteghez

A nutellás sajttorta réteghez

A díszítéshez

Elkészítés

A vajas tészta alaphoz

  1. Tészta alap elkészítése:
  2. A vajat a liszttel szétmorzsoljuk, és összegyúrjuk egy tálban, amikor teljesen elvegyült, 1 jó evőkanál tejfölt adunk hozzá, és átgyúrjuk a tésztát. Folpackba csomagoljuk, és 30-40 percre hűtőbe tesszük.
  3. Hűtés után kinyújtjuk kerekre, és a tál aljára egyengetjük, próbáljuk egyenletesen körben kitölteni a formát, hogy ne csurogjanak be a további rétegek.
  4. 20 perc alatt megsütjük, majd megvárjuk, amíg lehűl a forma, és hűtőbe tesszük. Vigyázzunk, nehogy túlsüssük,amint megszilárdul a teteje, már jó is!
  5. ​Csokis nutellás réteg elkészítése:
  6. A tejszínt kisebb lábosban felforraljuk, félrehúzzuk a tűzről, és hozzáadjuk a csokidarabkákat, addig keverjük, amíg felolvadnak, és ekkor belekeverjük a nutellát.
  7. A kész krémet óvatosan a tészta alapra kanalazzuk, majd a formát újra hűtőbe tesszük. Tadám!
  8. ​Nutellás sajttorta réteg elkészítése:
  9. A krémsajtot kikeverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a nutellát, amikor az egész homogén krémet alkot, a mascarponét is hozzáadjuk.
  10. A tejszínhez öntjük a vanília kivonatot és a porcukrot, majd felverjük. Az egyharmadát alaposan elkeverjük a krémsajttal, majd óvatosan hozzáadjuk a maradékot is, hogy minél habosabb maradjon.
  11. Végül a krémetrákanalazzuk a formában a csokis rétegre, és az egészet kihűtjük.
  12. Díszítés:
  13. Tálalás előtt megmossuk az áfonyát, és lecsepegtetjük.
  14. A mandulakivonatot a tejszínhez adjuk, és felverjük.
  15. Egy kinyomóval habcsókot formázunk a torta tetejére, és megszórjuk az áfonyával.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 15
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 73
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 9520
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 20.

Ajánló

A recepthez 1,6 literes üvegfazekat használtam, ami persze cserélhető, akár egy nagyobb piteformára is. Ha piteformára cseréljük, akkor javaslom, hogy duplázzuk meg a mennyiségeket, úgy majd szépen kitölti azt is. Mivel ez egy folyékonyabb verzió, így hagyományos tortaként nem áll meg, le fog csúszni a sajtréteg!   Ha üvegformát használunk, fontos, hogy minden lecsöppent foltot azonnal letöröljünk egy száraz kendővel, mert a foltos üvegtál nem túl étvágygerjesztő, még ha isteni is a tartalma, így jó lesz néhány papírtörlőre a kezünk ügyében, biztos, ami biztos.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Korábbi sajttorta receptemben már említettem, hogy gyenge pontom a sajttorta, így amikor (egyébként nem nagy tortarajongó) párom születésnapjára tortareceptet kerestem, kissé magamnak is kedveztem a végső kombináció kiválasztásával, és próbáltam egy kevésbé édes verziót választani. Igaz, ha lenne extrém magas kalóriatartalom rubrika, akkor most be kellene ikszelnem.   A torta alja nem a hagyományos keksz alapú, hanem egy könnyű vajastészta, ezt követik a nutella rétegek: egy sűrű csokoládés és egy könnyű sajtkrémes. Mindezt egy üvegtálban készítettem, így látványnak sem utolsó és egy romantikus vacsora végén osztozhattunk a tortán... Hmm, akár Valentin napra is jó lenne.;)

Hozzávalók

A vajas tészta alaphoz

A csokis nutellás réteghez

A nutellás sajttorta réteghez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...