Dupla nutellás sajttorta
- 4% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 33% Zsír
A vajas tészta alaphoz
-
25g vaj179 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
-
5g tejföl10 kcal
A csokis nutellás réteghez
-
20g étcsokoládé109 kcal
-
15g habtejszín44 kcal
-
23g nutella121 kcal
A nutellás sajttorta réteghez
-
31g krémsajt78 kcal
-
2g porcukor7 kcal
-
23g nutella121 kcal
-
15g mascarpone61 kcal
-
30g habtejszín88 kcal
-
2g porcukor7 kcal
-
0 kcal
A díszítéshez
-
30g habtejszín88 kcal
-
4g porcukor14 kcal
-
1g mandulaaroma0 kcal
-
25g áfonya14 kcal
- 4% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 33% Zsír
A vajas tészta alaphoz
-
100g vaj717 kcal
-
80g finomliszt291 kcal
-
20g tejföl40 kcal
A csokis nutellás réteghez
-
80g étcsokoládé437 kcal
-
60g habtejszín175 kcal
-
90g nutella485 kcal
A nutellás sajttorta réteghez
-
125g krémsajt313 kcal
-
7g porcukor27 kcal
-
90g nutella485 kcal
-
60g mascarpone242 kcal
-
120g habtejszín350 kcal
-
7g porcukor27 kcal
-
0 kcal
A díszítéshez
-
120g habtejszín350 kcal
-
14g porcukor54 kcal
-
3g mandulaaroma0 kcal
-
100g áfonya57 kcal
- 4% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 33% Zsír
A vajas tészta alaphoz
-
9.3g vaj66 kcal
-
7.4g finomliszt27 kcal
-
1.9g tejföl4 kcal
A csokis nutellás réteghez
-
7.4g étcsokoládé40 kcal
-
5.6g habtejszín16 kcal
-
8.3g nutella45 kcal
A nutellás sajttorta réteghez
-
11.6g krémsajt29 kcal
-
0.6g porcukor3 kcal
-
8.3g nutella45 kcal
-
5.6g mascarpone22 kcal
-
11.1g habtejszín32 kcal
-
0.6g porcukor3 kcal
-
0.4g vanília kivonat0 kcal
A díszítéshez
-
11.1g habtejszín32 kcal
-
1.3g porcukor5 kcal
-
0.3g mandulaaroma0 kcal
-
9.3g áfonya5 kcal
- 4% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 33% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 10.2 g
Zsír
-
Összesen 77.7 g
-
Telített zsírsav 45 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 142 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 457.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 127 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 70 mg
-
Foszfor 190 mg
-
Nátrium 54 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 69.6 g
-
Cukor 46 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 79.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 388 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 379 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 99 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 35 micro
- 4% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 33% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 40.9 g
Zsír
-
Összesen 310.7 g
-
Telített zsírsav 178 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 59 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 566 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1829.1 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 40 mg
-
Kálcium 509 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 281 mg
-
Foszfor 759 mg
-
Nátrium 215 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 278.3 g
-
Cukor 183 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 317.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1552 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 69 micro
-
K vitamin: 45 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 68 micro
-
Kolin: 119 mg
-
Retinol - A vitamin: 1517 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 398 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 138 micro
- 4% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 33% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.8 g
Zsír
-
Összesen 28.8 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 52 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 169.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 47 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 70 mg
-
Nátrium 20 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.8 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 29.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 144 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 140 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 37 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 13 micro
Hozzávalók
A vajas tészta alaphoz
-
4 púpozott ek finomliszt
-
1 ek tejföl
A csokis nutellás réteghez
-
80 g étcsokoládé
-
60 ml habtejszín
-
3 ek nutella
A nutellás sajttorta réteghez
-
125 g krémsajt
-
1 ek porcukor
-
90 g nutella
-
60 g mascarpone
-
120 ml habtejszín
-
1 ek porcukor
-
1 teáskanál vanília kivonat
A díszítéshez
-
120 ml habtejszín
-
2 ek porcukor
-
3 ml mandulaaroma
-
100 g áfonya
Elkészítés
A vajas tészta alaphoz
- Tészta alap elkészítése:
- A vajat a liszttel szétmorzsoljuk, és összegyúrjuk egy tálban, amikor teljesen elvegyült, 1 jó evőkanál tejfölt adunk hozzá, és átgyúrjuk a tésztát. Folpackba csomagoljuk, és 30-40 percre hűtőbe tesszük.
- Hűtés után kinyújtjuk kerekre, és a tál aljára egyengetjük, próbáljuk egyenletesen körben kitölteni a formát, hogy ne csurogjanak be a további rétegek.
- 20 perc alatt megsütjük, majd megvárjuk, amíg lehűl a forma, és hűtőbe tesszük. Vigyázzunk, nehogy túlsüssük,amint megszilárdul a teteje, már jó is!
- Csokis nutellás réteg elkészítése:
- A tejszínt kisebb lábosban felforraljuk, félrehúzzuk a tűzről, és hozzáadjuk a csokidarabkákat, addig keverjük, amíg felolvadnak, és ekkor belekeverjük a nutellát.
- A kész krémet óvatosan a tészta alapra kanalazzuk, majd a formát újra hűtőbe tesszük. Tadám!
- Nutellás sajttorta réteg elkészítése:
- A krémsajtot kikeverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a nutellát, amikor az egész homogén krémet alkot, a mascarponét is hozzáadjuk.
- A tejszínhez öntjük a vanília kivonatot és a porcukrot, majd felverjük. Az egyharmadát alaposan elkeverjük a krémsajttal, majd óvatosan hozzáadjuk a maradékot is, hogy minél habosabb maradjon.
- Végül a krémetrákanalazzuk a formában a csokis rétegre, és az egészet kihűtjük.
- Díszítés:
- Tálalás előtt megmossuk az áfonyát, és lecsepegtetjük.
- A mandulakivonatot a tejszínhez adjuk, és felverjük.
- Egy kinyomóval habcsókot formázunk a torta tetejére, és megszórjuk az áfonyával.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 15
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 73
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 9513
- Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 20.
Ajánló
A recepthez 1,6 literes üvegfazekat használtam, ami persze cserélhető, akár egy nagyobb piteformára is. Ha piteformára cseréljük, akkor javaslom, hogy duplázzuk meg a mennyiségeket, úgy majd szépen kitölti azt is. Mivel ez egy folyékonyabb verzió, így hagyományos tortaként nem áll meg, le fog csúszni a sajtréteg! Ha üvegformát használunk, fontos, hogy minden lecsöppent foltot azonnal letöröljünk egy száraz kendővel, mert a foltos üvegtál nem túl étvágygerjesztő, még ha isteni is a tartalma, így jó lesz néhány papírtörlőre a kezünk ügyében, biztos, ami biztos.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Korábbi sajttorta receptemben már említettem, hogy gyenge pontom a sajttorta, így amikor (egyébként nem nagy tortarajongó) párom születésnapjára tortareceptet kerestem, kissé magamnak is kedveztem a végső kombináció kiválasztásával, és próbáltam egy kevésbé édes verziót választani. Igaz, ha lenne extrém magas kalóriatartalom rubrika, akkor most be kellene ikszelnem. A torta alja nem a hagyományos keksz alapú, hanem egy könnyű vajastészta, ezt követik a nutella rétegek: egy sűrű csokoládés és egy könnyű sajtkrémes. Mindezt egy üvegtálban készítettem, így látványnak sem utolsó és egy romantikus vacsora végén osztozhattunk a tortán... Hmm, akár Valentin napra is jó lenne.;)