r
Nosalty Logó

Dupla kávés-csokis muffin

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Dupla kávés-csokis muffin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A muffinhoz

A mázhoz

Összesen 854 kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A muffinhoz

A mázhoz

Összesen 3413 kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A muffinhoz

A mázhoz

Összesen 330 kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    33 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1093.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    283 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    431 mg
  • Nátrium
    280 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    129 g
  • Cukor
    69 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 854 kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.4 g

Zsír

  • Összesen
    132.2 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    184 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4372.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    120 mg
  • Kálcium
    1132 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    262 mg
  • Foszfor
    1723 mg
  • Nátrium
    1119 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    516.1 g
  • Cukor
    275 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    211.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    45 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    177 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    313 micro
Összesen 3413 kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    422.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    166 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.8 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 330 kcal

Hozzávalók

A muffinhoz

A mázhoz

Elkészítés

A muffinhoz

  1. Külön összekeverjük a "száraz" hozzávalókat (liszt, cukor, sütőpor).
  2. Majd a "nedves" hozzávalókat (tej, kávé, olaj, felvert tojás) is külön tálban alaposan elkeverjük.
  3. Összedolgozzuk a nedves és a száraz hozzávalókat. Végül az apróra vágott csokit is hozzákeverjük.
  4. A muffin sötőt kibéleljük papirral és egyenletesen szétosztjuk benne a masszát.
  5. Megsütjük muffinformába töltve a tésztát.
  6. Ha kihűlt, elkészítjük a mázat. A porcukrot egy keverőtálkába öntjük, és annyi fekete kávét adagolunk hozzá, amennyit felvesz. Fényesre keverjük (nálam 1-2 perc volt).
  7. Rögtön rákenjük a sütink tetejére.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 205
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 30516
  • Feltöltés dátuma: 2010. december 09.

Ajánló

Ha nagyon kávésra szeretnénk készíteni, a lefőtt feketénket még egy kicsit beforraljuk a gázon. Így még intenzívebb lesz az íze. Kávéimádók mindenképpen próbálják ki!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a receptet alakítottam a saját ízlésemre: http://www.nosalty.hu/a_legegyszerubb_muffin_recept_3969 Nagyon jól sikerült.

Hozzávalók

A muffinhoz

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...