Dupla csokis epertorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gonoszka1
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 5% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 13% Zsír
Piskótához
-
41g tojás52 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
15g vaj108 kcal
-
0g só0 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
Krémhez
-
25g fehér csokoládé135 kcal
-
25g étcsokoládé137 kcal
-
157 kcal
-
10 kcal
-
4g porcukor15 kcal
-
88g eper26 kcal
-
13g cukor48 kcal
Tetejére
-
63g cukorfondant216 kcal
-
19g eper6 kcal
Összesen
1136
kcal
- 5% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 13% Zsír
Piskótához
-
330g tojás415 kcal
-
240g finomliszt874 kcal
-
240g cukor929 kcal
-
120g vaj860 kcal
-
0g só0 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
Krémhez
-
200g fehér csokoládé1078 kcal
-
200g étcsokoládé1092 kcal
-
500g növényi habtejszín1255 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
30g porcukor116 kcal
-
700g eper211 kcal
-
100g cukor387 kcal
Tetejére
-
500g cukorfondant1730 kcal
-
150g eper45 kcal
Összesen
9075
kcal
- 5% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 13% Zsír
Piskótához
-
9.9g tojás12 kcal
-
7.2g finomliszt26 kcal
-
7.2g cukor28 kcal
-
3.6g vaj26 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.4g sütőpor0 kcal
Krémhez
-
32 kcal
-
6g étcsokoládé33 kcal
-
38 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
-
0.9g porcukor3 kcal
-
20.9g eper6 kcal
-
3g cukor12 kcal
Tetejére
-
15g cukorfondant52 kcal
-
4.5g eper1 kcal
Összesen
271
kcal
- 5% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.8 g
Zsír
-
Összesen 46.4 g
-
Telített zsírsav 32 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 176 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1011 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 219 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 64 mg
-
Foszfor 376 mg
-
Nátrium 321 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 164.4 g
-
Cukor 132 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 125.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 164 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 59 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 51 micro
-
Kolin: 126 mg
-
Retinol - A vitamin: 161 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 37 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 222 micro
Összesen
1136
kcal
- 5% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 134.2 g
Zsír
-
Összesen 371.4 g
-
Telített zsírsav 256 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 77 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 1406 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8088.3 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 192 mg
-
Kálcium 1753 mg
-
Vas 29 mg
-
Magnézium 515 mg
-
Foszfor 3009 mg
-
Nátrium 2567 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1315.3 g
-
Cukor 1059 mg
-
Élelmi rost 37 mg
VÍZ
-
Összesen 1000.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1315 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 471 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 62 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 408 micro
-
Kolin: 1005 mg
-
Retinol - A vitamin: 1288 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 298 micro
-
β-crypt 28 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1774 micro
Összesen
9075
kcal
- 5% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4 g
Zsír
-
Összesen 11.1 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 42 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 242 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 52 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 90 mg
-
Nátrium 77 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.4 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 30 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 39 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 39 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 53 micro
Összesen
271
kcal
Hozzávalók
Piskótához
Krémhez
-
20 dkg fehér csokoládé
-
20 dkg étcsokoládé
-
2 csomag vaníliás cukor
-
3 dkg porcukor
-
70 dkg eper
-
10 dkg cukor
Tetejére
-
50 dkg cukorfondant
-
15 dkg eper
Elkészítés
Piskótához
- A tojásokat kettéválasztjuk. A vajat megolvasztjuk, és kihűtjük.
- A fehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük.
- A tojások sárgáját az olvasztott vajjal és a cukorral habosra keverjük. Hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet, majd beleforgatjuk a kemény tojáshabot.
- Kivajazott-kilisztezett tortaformába simítjuk, és előmelegített 170 fokos sütőben kb. 30-35 perc alatt megsütjük. Tűpróba!
- A megsült piskótát rácsra tesszük, és kihűtjük.
Krémhez
- Két kisebb lábosba beleöntünk 1.5-1.5 dl tejszínt. Megmelegítjük (nem forraljuk), és a felaprított fehér csokoládét az egyikbe, a felaprított étcsokoládét a másikba keverjük. Kihűtjük, és a legjobb, ha hűtőbe tesszük jó pár órára (én előző nap készítettem el).
- Másnap 2 dl tejszínt 2 vaníliás cukorral és 3 dkg porcukorral felverünk. A hűtőből kivett krémeket habosra keverjük. A tejszín felét a fehér krémbe, a tejszín másik felét a barna krémbe keverjük.
- Az epreket megmossuk, kicsumázzuk, és villával a darabolt epret kicsit összenyomkodjuk. 10 dkg kristálycukorral összekeverjük, és kevergetve feloldjuk benne a cukrot.
- A kihűlt piskótát három részre vágjuk. Az alsó lapra rákenjük az eper felét. Rákenjük a fehér krém háromnegyed részét. Erre tesszük a középső lapot. Rákenjük a másik felét az epernek, majd erre a barna krémet. Rátesszük a piskóta tetejét. A meghagyott fehér krém felével vékonyan körbekenjük (hogy megfogja a fondantunkat).
Tetejére
- Sütőpapíron kinyújtjuk a fondantot, de nagyobbra, mint a torta teteje, hogy az oldalát is befedje. Szépen rásimítjuk.
- A maradék fehér krémmel kis rózsákat nyomunk körbe.
- Megmossuk, kicsumázzuk az epreket. Kettévágjuk őket, és a krémrózsákra teszünk 1-1 fél epret, a közepére pedig egy egészet.
- Hűtőbe tesszük, legjobb egy egész éjszakára.
- Szeletelve tálaljuk ezt a finom, mutatós tortát.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 32 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 32
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 8133
- Feltöltés dátuma: 2014. június 08.
Ajánló
Én most készítettem el - az ilyenkor szokásos - eperszörpöt és lekvárt. A tortához az eperlekvárhoz való, de most kevésbé kinyomkodott eperlekvár "alapot" használtam, hogy a piskótát ne áztassa el nagyon.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Gonoszka1
428 recept
Ezt a tortát Csanád unokaöcsém névnapjára készítettem. Mutatós, finom torta. Az általam felhasznált hozzávalókkal 100 grammban 316 kalória van.