r
Nosalty Logó

Dunahullám torta Andi konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Andi80_
Dunahullám torta Andi konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 5% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 641 kcal
  • 5% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 5115 kcal
  • 5% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 281 kcal
  • 5% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    32.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    589.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    163 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    232 mg
  • Nátrium
    147 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.8 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    303 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    285 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    213 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 641 kcal
  • 5% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.2 g

Zsír

  • Összesen
    258.1 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    116 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    70 g
  • Koleszterin
    213 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4713.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    128 mg
  • Kálcium
    1300 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    233 mg
  • Foszfor
    1858 mg
  • Nátrium
    1172 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    654 g
  • Cukor
    275 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    127.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2426 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    261 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    114 micro
  • Kolin:
    214 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2283 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    1707 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    317 micro
Összesen 5115 kcal
  • 5% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    259.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    126 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    94 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 281 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A meggyet kimagvaljuk és lecsöpögtetjük, a meggylevet felfogjuk.
  2. A kapcsos tortaformát kikenjük margarinnal és megszórjuk vékonyan liszttel. A sütőt előmelegítjük.
  3. A tojást a cukorral és az olvasztott margarinnal habosra kavarjuk.
  4. A lisztbe szitáljuk a sütőport. A két részt összeforgatjuk. A tejet fokozatosan adagolva a masszát csomómentesre kavarjuk.
  5. Kb. a fele tésztát a formába kanalazzuk. A másik felébe belekeverjük a kakaóport, majd azt a sárga tésztára kanalazzuk. Rádobáljuk a lecsöpögtetett meggyet.
  6. Megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
  7. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd a csatos formát levesszük.
  8. A meggylével a pudingport csomómentesre kavarjuk, majd sűrűre főzzük, és párszor átforgatva hagyjuk teljesen kihűlni.
  9. A margarint a porcukorral habosra kavarjuk, majd a kihűlt pudinggal összekeverjük. A kihűlt torta tetejére kenjük
  10. A csokit ráreszeljük.
  11. Tegyük legalább fél órára hűtőszekrénybe.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 24×8
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 18
  • Össznézettség: 12010
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Dunahullám torta Andi konyhájából
Andi80_ 380 recept

Sógornőm születésnapjára készítettem. Anyukám szinte minden nagyobb ünnep alkalmából megsüti a Dunahullámot. Tőle kértem el a receptet. Kissé alakítottam rajta. Az eredeti recept a tésztába 4 tojást ír és a fehérjét külön kell felverni, majd beleforgatni a masszába. Sajnos a gyerekek alvása miatt megint le kellett mondanom a habverő használatáról, ezért a saját, jól bevált tészta alapreceptemet hívtam segítségül. A meggy nem igazán akart a tésztába süllyedni, ezért ujjal kicsit segítettem neki, aztán ment a sütőbe. Hagyományosan csokimáz illik a tetejére, de az idő szorított, ezért inkább reszeltem a csokoládét. Az ünnepelt így is örült és mindenkinek ízlett.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...