r
Nosalty Logó

Dunahullám light

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NovakAndi
Dunahullám light
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Piskóta

Krém

Csokimáz

Összesen 431 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Piskóta

Krém

Csokimáz

Összesen 5145 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Piskóta

Krém

Csokimáz

Összesen 234 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    28.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    127 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    177.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    160 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    310 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    154 micro
Összesen 431 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    123.7 g

Zsír

  • Összesen
    341.4 g
  • Telített zsírsav
    99 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1521 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2125.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    93 mg
  • Kálcium
    471 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    120 mg
  • Foszfor
    883 mg
  • Nátrium
    544 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    384.6 g
  • Cukor
    137 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    822.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1919 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    312 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    188 micro
  • Kolin:
    943 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1610 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3720 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1845 micro
Összesen 5145 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    15.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    96.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    169 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 234 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Csokimáz

Elkészítés

Piskóta

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  2. Kimérjük a 6 ek xilitet (nekem ez 14 dkg lett), ill. ehhez igazítva a lisztkeveréket (liszt, szódabikarbóna, keményítő), ennek ugyanannyi súlyúnak kell lennie, mint a xilitnek.
  3. A fehérjét kevés sóval kemény habbá verjük, majd kanalanként hozzáadjuk a xilitet, majd a tojássárgáját.
  4. Végül óvatosan, hogy ne törjön össze, belekeverjük a lisztkeveréket.
  5. Sütőpapírt terítünk egy közepes tepsibe, majd belekanalazzuk a piskótamassza egyik felét. Elegyengetjük.
  6. Erre kanalazzuk az 1 ek kakaóporral elkevert piskótamassza másik felét.
  7. Betesszük a sütőbe 2-3 percre, amíg a teteje kicsit összeáll (ez azért kell, hogy a meggy ne süllyedjen le a piskóta massza aljába).
  8. A lecsöpögtetett, magozott meggy 2/3-t eloszlatjuk a piskótán, és készre sütjük (kb. 10-15 perc).

Krém

  1. A pudingport a 2 dl meggylével (ami lecsöpögött a fagyasztott meggyből) felfőzzük, kihűtjük.
  2. A maradék1/3-nyi magozott meggyet botmixerrel összeturmixoljuk.
  3. 2 dl habtejszínt kézi mixerrel alacsony fokozaton 1-2 percig keverjük, majd a zselatinfixet belekeverve keményre verjük.
  4. Belekeverjük a mascarponét, kevés xilitet, a turmixolt meggyet és a legvégén az epres pudingport. Ha nem elég édes, még adhatunk hozzá xilitet.
  5. Egyenletesen rákenjük a kihűlt piskótára.

Csokimáz

  1. A csokit kockákra daraboljuk, az ugyancsak kockázott vajjal és a tejszínnel lábasba tesszük, és tartalék lángon egyneműsítjük, összeolvasztjuk. Vigyázni kell, nehogy megégjen. Én folyamatosan kavarom, és amikor már majdnem elolvadt a vaj/csoki, akkor leveszem a gázról.
  2. A sütit beborítjuk a csokimázzal, hűtjük, és fogyasztjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x25
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 43
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 7315
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Dunahullám light
NovakAndi 48 recept

Már nagyon régóta szerettem volna az eredeti Dunahullám receptem megreformosítva, update módon elkészíteni. Sajnos az eredeti verzió sok zsiradékot tartalmaz, ezért az nem igazán illeszkedik egyik diétába sem. Nem mondom, hogy ez a süti kalóriában vetekszik egy könnyű joghurttortával vagy túrótortával, de a fenti összetevők felhasználásával mégis büntetlenebbül fogyaszthatjuk, mint az eredeti verziót.

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Csokimáz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...