Dunahullám light
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NovakAndi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 20% Zsír
Piskóta
-
28g tojás35 kcal
-
12g xilit28 kcal
-
12g diabetikus liszt39 kcal
-
0 kcal
-
1 kcal
-
1 kcal
Krém
-
14 kcal
-
42g meggy19 kcal
-
17g meggylé7 kcal
-
1g xilit2 kcal
-
21g mascarpone84 kcal
-
17g habtejszín49 kcal
-
2g zselatinfix2 kcal
Csokimáz
-
97 kcal
-
10g habtejszín29 kcal
-
3g vaj24 kcal
Összesen
431
kcal
- 7% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 20% Zsír
Piskóta
-
330g tojás415 kcal
-
140g xilit336 kcal
-
140g diabetikus liszt462 kcal
-
0 kcal
-
8 kcal
-
9 kcal
Krém
-
45g epres pudingpor171 kcal
-
500g meggy225 kcal
-
200g meggylé80 kcal
-
10g xilit24 kcal
-
250g mascarpone1010 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
20g zselatinfix26 kcal
Csokimáz
-
1158 kcal
-
120g habtejszín350 kcal
-
40g vaj287 kcal
Összesen
5145
kcal
- 7% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 20% Zsír
Piskóta
-
15g tojás19 kcal
-
6.4g xilit15 kcal
-
6.4g diabetikus liszt21 kcal
-
0 kcal
-
0.1g étkezési keményítő0 kcal
-
0.2g cukrozatlan kakaópor0 kcal
Krém
-
8 kcal
-
22.7g meggy10 kcal
-
9.1g meggylé4 kcal
-
0.5g xilit1 kcal
-
11.4g mascarpone46 kcal
-
9.1g habtejszín27 kcal
-
0.9g zselatinfix1 kcal
Csokimáz
-
53 kcal
-
5.5g habtejszín16 kcal
-
1.8g vaj13 kcal
Összesen
234
kcal
- 7% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.3 g
Zsír
-
Összesen 28.4 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 127 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 177.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 39 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 74 mg
-
Nátrium 45 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.1 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 68.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 160 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 79 mg
-
Retinol - A vitamin: 134 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 310 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 154 micro
Összesen
431
kcal
- 7% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 123.7 g
Zsír
-
Összesen 341.4 g
-
Telített zsírsav 99 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 50 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 1521 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2125.3 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 93 mg
-
Kálcium 471 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 120 mg
-
Foszfor 883 mg
-
Nátrium 544 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 384.6 g
-
Cukor 137 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 822.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1919 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 47 mg
-
D vitamin: 312 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 188 micro
-
Kolin: 943 mg
-
Retinol - A vitamin: 1610 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3720 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1845 micro
Összesen
5145
kcal
- 7% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.6 g
Zsír
-
Összesen 15.5 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 69 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 96.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 40 mg
-
Nátrium 25 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.5 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 37.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 87 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 43 mg
-
Retinol - A vitamin: 73 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 169 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 84 micro
Összesen
234
kcal
Hozzávalók
Piskóta
-
6 db tojás
-
1 csipet szódabikarbóna
-
1 csapott ek cukrozatlan kakaópor
Krém
-
1 tasak epres pudingpor
-
50 dkg meggy
-
2 dl meggylé
-
1 ek xilit
-
25 dkg mascarpone
-
2 dl habtejszín
-
1 csomag zselatinfix
Csokimáz
-
20 dkg cukormentes csokoládé
-
1.2 dl habtejszín
-
4 dkg vaj
Elkészítés
Piskóta
- A tojásokat szétválasztjuk. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
- Kimérjük a 6 ek xilitet (nekem ez 14 dkg lett), ill. ehhez igazítva a lisztkeveréket (liszt, szódabikarbóna, keményítő), ennek ugyanannyi súlyúnak kell lennie, mint a xilitnek.
- A fehérjét kevés sóval kemény habbá verjük, majd kanalanként hozzáadjuk a xilitet, majd a tojássárgáját.
- Végül óvatosan, hogy ne törjön össze, belekeverjük a lisztkeveréket.
- Sütőpapírt terítünk egy közepes tepsibe, majd belekanalazzuk a piskótamassza egyik felét. Elegyengetjük.
- Erre kanalazzuk az 1 ek kakaóporral elkevert piskótamassza másik felét.
- Betesszük a sütőbe 2-3 percre, amíg a teteje kicsit összeáll (ez azért kell, hogy a meggy ne süllyedjen le a piskóta massza aljába).
- A lecsöpögtetett, magozott meggy 2/3-t eloszlatjuk a piskótán, és készre sütjük (kb. 10-15 perc).
Krém
- A pudingport a 2 dl meggylével (ami lecsöpögött a fagyasztott meggyből) felfőzzük, kihűtjük.
- A maradék1/3-nyi magozott meggyet botmixerrel összeturmixoljuk.
- 2 dl habtejszínt kézi mixerrel alacsony fokozaton 1-2 percig keverjük, majd a zselatinfixet belekeverve keményre verjük.
- Belekeverjük a mascarponét, kevés xilitet, a turmixolt meggyet és a legvégén az epres pudingport. Ha nem elég édes, még adhatunk hozzá xilitet.
- Egyenletesen rákenjük a kihűlt piskótára.
Csokimáz
- A csokit kockákra daraboljuk, az ugyancsak kockázott vajjal és a tejszínnel lábasba tesszük, és tartalék lángon egyneműsítjük, összeolvasztjuk. Vigyázni kell, nehogy megégjen. Én folyamatosan kavarom, és amikor már majdnem elolvadt a vaj/csoki, akkor leveszem a gázról.
- A sütit beborítjuk a csokimázzal, hűtjük, és fogyasztjuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 35x25
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 43
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 7336
- Feltöltés dátuma: 2014. július 25.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
NovakAndi
48 recept
Már nagyon régóta szerettem volna az eredeti Dunahullám receptem megreformosítva, update módon elkészíteni. Sajnos az eredeti verzió sok zsiradékot tartalmaz, ezért az nem igazán illeszkedik egyik diétába sem. Nem mondom, hogy ez a süti kalóriában vetekszik egy könnyű joghurttortával vagy túrótortával, de a fenti összetevők felhasználásával mégis büntetlenebbül fogyaszthatjuk, mint az eredeti verziót.