r
Nosalty Logó

Dubarry pulykamell

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Dubarry pulykamell
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 14% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 1261 kcal
  • 14% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 5046 kcal
  • 14% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 178 kcal
  • 14% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.7 g

Zsír

  • Összesen
    98.7 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    418 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2123.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    686 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    693 mg
  • Nátrium
    595 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    267.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    784 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    772 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    147 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 1261 kcal
  • 14% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    250.9 g

Zsír

  • Összesen
    394.7 g
  • Telített zsírsav
    224 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    120 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    1671 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8494.8 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    241 mg
  • Kálcium
    2745 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    322 mg
  • Foszfor
    2771 mg
  • Nátrium
    2381 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116.9 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    1071.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3135 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    193 mg
  • D vitamin:
    108 micro
  • K vitamin:
    91 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    393 micro
  • Kolin:
    464 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3087 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    590 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    241 micro
Összesen 5046 kcal
  • 14% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    14 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    301.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    38 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 178 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hússzeleteket picit megszórjuk borssal, majd olajon félig megsütjük őket. Félretesszük a hús szeleteket.
  2. A karfiolt rózsáira szedjük, megtisztítjuk és mossuk, majd félpuhára főzzük sós vízben. Félretesszük ezt is.
  3. Készítünk egy sűrű besamel mártást. A tejet feltesszük melegedni, ezalatta vajat felolvasztjuk, majd ezutána vajhoz hozzászórjuk a lisztet és egy kicsit pirítjuk.
  4. Lassan, folytonos kevergetés mellett hozzáöntjük a liszthez a tejet, és csomómentesre keverjük.
  5. Levesszük a tűzről és sóval, borssal, őrölt szerecsendióval fűszerezzük. A tejszínt elkeverjük a tojássárgájával, majd óvatosan, csurgatva, folytonos keverés mellett a mártáshoz öntjük, de ne legyen tűzforró, mert kicsapódik a tejszín!
  6. A hússzeleteket egy tepsibe rakjuk, rárakjuk a tetejükre a karfiol rózsákat. Ezután leöntjük őket a besamel mártással (nembaj ha lefolyik a húsról), majd végül a reszelt sajttal megszórjuk.
  7. Az egész alá kis húsalaplét öntünk, hogy a hús ne száradjon ki a sütőben!
  8. Sütőben addig sütjük, amíg a sajt szép aranybarna nem lesz! Párolt rizzsel tálaljuk!
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 136
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 19
  • Össznézettség: 27325
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

El lehet készíteni csirkemellből is! 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...