Dubarry borda
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Katharosz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 14% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
150g sertés rövidkaraj249 kcal
-
150g karfiol15 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
10g tojássárgája32 kcal
-
25g főzőtejszín33 kcal
-
25g sajt88 kcal
-
3g zsemlemorzsa10 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Összesen
633
kcal
- 14% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
600g sertés rövidkaraj996 kcal
-
600g karfiol60 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
100g főzőtejszín131 kcal
-
100g sajt352 kcal
-
10g zsemlemorzsa40 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Összesen
2534
kcal
- 14% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
63 kcal
-
38g karfiol4 kcal
-
6.3g vaj45 kcal
-
1.9g finomliszt7 kcal
-
2.5g tojássárgája8 kcal
-
6.3g főzőtejszín8 kcal
-
6.3g sajt22 kcal
-
0.6g zsemlemorzsa3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Összesen
160
kcal
- 14% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 42.8 g
Zsír
-
Összesen 45.7 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 298 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1138.8 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 54 mg
-
Kálcium 238 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 57 mg
-
Foszfor 521 mg
-
Nátrium 263 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.1 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 202.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 315 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 29 mg
-
D vitamin: 59 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 59 micro
-
Kolin: 209 mg
-
Retinol - A vitamin: 310 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 61 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 111 micro
Összesen
633
kcal
- 14% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 171.2 g
Zsír
-
Összesen 182.9 g
-
Telített zsírsav 95 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 80 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 1191 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4555.2 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 214 mg
-
Kálcium 950 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 229 mg
-
Foszfor 2086 mg
-
Nátrium 1053 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 48.4 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 809.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1260 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 117 mg
-
D vitamin: 236 micro
-
K vitamin: 49 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 36 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 238 micro
-
Kolin: 836 mg
-
Retinol - A vitamin: 1239 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 244 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 445 micro
Összesen
2534
kcal
- 14% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.8 g
Zsír
-
Összesen 11.6 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 75 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 288.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 60 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 132 mg
-
Nátrium 67 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 51.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 80 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 53 mg
-
Retinol - A vitamin: 78 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 28 micro
Összesen
160
kcal
Hozzávalók
-
60 dkg sertés rövidkaraj
-
60 dkg karfiol
-
10 dkg vaj
-
2 evőkanál finomliszt
-
2 db tojássárgája
-
1 ek zsemlemorzsa
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
szerecsendió ízlés szerint
Elkészítés
- A karfiolt kisebb rózsáira szedjük, és sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük, de a levét felfogjuk.
- A húst szeletekre vágjuk, majd kissé kiverjük, sózzuk, borsozzuk, lisztben megforgatjuk, és 5 dkg vajon megsütjük.
- Közben a lisztből meg a maradék 5 dkg vajból világos rántást készítünk, és 2 dl-t elvéve a karfiol főzőlevéből, azzal állandóan keverve felengedjük és sóval, reszelt szerecsendióval fűszerezve mártás sűrűségűre forraljuk. A tűzről levéve a tejszínnel simára kevert tojássárgáját is hozzákeverjük.
- Egy hőálló tálat vékonyan kivajazunk, és egy keveset a masszából is elterítünk benne, ráhelyezzük a hússzeleteket, beborítjuk a karfiollal. Bevonjuk a mártással, és a hús levével -amiben sült- megöntözzük, a tetejét reszelt sajttal megszórjuk, és végül meghintjük a zsemlemorzsával.
- Meleg sütőben pirosra sütjük.
- Sültkrumplival tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 50 alkalommal
- Receptkönyvben: 211
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 17084
- Feltöltés dátuma: 2013. január 28.
Ajánló
Ez az étel készülhet csirkemell vagy pulykamell szeletekkel is, úgy is nagyon finom.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Katharosz
499 recept
Előre összeállítható, könnyen elkészíthető és persze nagyon finom is!