r
Nosalty Logó

Drazsés habos szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Drazsés habos szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 751 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 4506 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 237 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    14.1 g

Zsír

  • Összesen
    35.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    911.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    303 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    288 mg
  • Nátrium
    287 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.2 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    161 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    154 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    166 micro
Összesen 751 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    84.3 g

Zsír

  • Összesen
    213.8 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5470.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    120 mg
  • Kálcium
    1820 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    1731 mg
  • Nátrium
    1719 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    535.1 g
  • Cukor
    279 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    253 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    965 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    75 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    126 micro
  • Kolin:
    592 mg
  • Retinol - A vitamin:
    924 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    488 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    995 micro
Összesen 4506 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    287.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.1 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 237 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojássárgáját 4 dkg cukorral és a folyékony margarinnal habosra kikeverjük.
  2. A tojások fehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük, és a sárgájához adjuk.
  3. A lisztbe vegyítjük a sütőport, és a masszába keverjük
  4. Sütőpapíros, 32x22 cm-es sütőlapon megsütjük 170-180 fokon. Amikor meghűlt, 3 egyenlő részre felvágjuk.

A krémhez

  1. A krémhez a vaníliás pudingot a tejjel szokásos eljárással elkészítjük. Amikor kihűlt, hozzáadunk egy doboz mascarponét.
  2. A tojásfehérjét gőz felett cukorral felverjük, és 2-3 kanállal a mascarponés krémhez adunk. A többi a tészta tetejének díszítésére kell.
  3. A lapokat a krémmel összetöltjük, és mindegyik lapra mazsolás drazsét szórunk. A legfelső lapot a habbal és a drazséval díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6158
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Most a gomb volt a kabáthoz. Ugyanis  volt otthon egy csomag finom drazsé, és hozzá képzeltem el, és készítettem ezt a finom süteményt.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...