r
Nosalty Logó

Dolka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Harmathy Ildikó
Dolka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 734 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 4413 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 214 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.9 g

Zsír

  • Összesen
    26 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    117 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    804.5 g
  • Cink
    110 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    182 mg
  • Vas
    85 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    271 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    105.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    165 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    162 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 734 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    125.5 g

Zsír

  • Összesen
    156.1 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    704 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4827.1 g
  • Cink
    659 mg
  • Szelén
    217 mg
  • Kálcium
    1093 mg
  • Vas
    509 mg
  • Magnézium
    190 mg
  • Foszfor
    1628 mg
  • Nátrium
    481 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    24 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    603.7 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    631.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    993 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    64 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    302 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    436 micro
  • Kolin:
    432 mg
  • Retinol - A vitamin:
    974 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    179 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    593 micro
Összesen 4413 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    233.2 g
  • Cink
    32 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    15 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 214 kcal
  • Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztből, cukorból, 1 tojásból, az édesítő tablettákkal, a csipet sóval, a vajjal, a tejjel a foszlós kalácsnál leírtak szerint kelt tésztát készítünk.
  2. Duplájára hagyjuk kelni.
  3. Hurkát formálunk a tésztából és a hurkát szeletelve tenyérnyi korongokat formálunk.
  4. Zománcos tepsibe helyezzük a korongokat, újra kelesztjük.
  5. A második tojást felverve, megkenjük a korongokat, amelyek a kelés után már inkább lapos zsemleformát mutatnak.
  6. Előmelegített sütőben szép pirosra sütjük a zsemléket, hagyjuk kihűlni.
  7. A zsemléket hanyatt fordítjuk (lapos felük felfelé), köcsögös szilvalekvárral megkenjük.
  8. http://www.nosalty.hu/node/1432
  9. Villával összetört túrót merünk a lekvárra, a villával a lekvárra nyomkodjuk.
  10. Jön a tejföl: kiskanállal tejfölt kenünk a túróra.
  11. Teaszűrővel porcukrot szórunk a tejfölre.
  12. Megesszük - Isteni!
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 282
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 69597
  • Feltöltés dátuma: 2008. október 09.

Ajánló

Tartalmas leves után.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Dolka
Harmathy Ildikó 313 recept

A Dolka Felvidéki finomság, furcsa módon mégsem apai nagyanyámtól tanultam (aki a Felvidéken született), hanem anyukám anyjától (aki Lepsényben jött erre a Világra attól az anyukától, aki Káptalantótiban született, ahol én most élek - egészen más motiváció okán!). Nem tudom hol tanulta a Dolkát ez a nagyanyám. Csak és kizárólag köcsögös szilvalekvárból szabad készíteni! Gyerekkorom egyik legkedvesebb gasztronómiai emléke, amikor nagyanyám Dolkát tálalt. Nagyon-nagyon finom, és enni is tudni kell! Késsel-villával, billeg, majd meglátjátok!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...