r
Nosalty Logó

Dobos-torta Kiss Mónitól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kiss Móni
Dobos-torta Kiss Mónitól
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A piskótához

A krémhez

A mázhoz és a díszítéshez

Összesen 1310 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A piskótához

A krémhez

A mázhoz és a díszítéshez

Összesen 5230 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A piskótához

A krémhez

A mázhoz és a díszítéshez

Összesen 355 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • A vitamin (RAE):
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.6 g

Zsír

  • Összesen
    74.1 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    587 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1560.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    328 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    646 mg
  • Nátrium
    458 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    143.2 g
  • Cukor
    126 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    104.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    622 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    99 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    369 mg
  • Retinol - A vitamin:
    613 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    109 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    623 micro
Összesen 1310 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • A vitamin (RAE):
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82.4 g

Zsír

  • Összesen
    296.3 g
  • Telített zsírsav
    169 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    91 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    2350 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6241.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    178 mg
  • Kálcium
    1311 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    300 mg
  • Foszfor
    2582 mg
  • Nátrium
    1833 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    573 g
  • Cukor
    502 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    418.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2487 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    397 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    251 micro
  • Kolin:
    1475 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2452 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    434 micro
  • β-crypt
    45 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2492 micro
Összesen 5230 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • A vitamin (RAE):
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    20.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    160 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    424 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    175 mg
  • Nátrium
    125 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.9 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    169 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    167 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    169 micro
Összesen 355 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A mázhoz és a díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskóta tésztát a szokásos módon elkészítjük. A tojássárgáját a cukorral kikeverjük, a fehérjét kemény habbá verjük, majd a sárga masszához hozzáadjuk a sütőport és a lisztet, alaposan összedolgozzuk, majd a fehérjét óvatosan hozzáadjuk, és összedolgozzuk.
  2. Sütőpapírra körülrajzoljuk a sütőformánkat 6-szor. Előmelegítjük a sütőt, majd a sütőpapírokra elosztjuk a tésztát, és kb. 10-15 perc alatt megsütjük őket.
  3. Elkészítjük a krémet. A tojást a cukorral összedolgozzuk, a csokit vízgőz felett megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a sárga masszát, összedolgozzuk, hagyjuk, hogy sűrűsödjön.
  4. Majd ha meghűlt, hozzáadjuk a vajat is. Hagyjuk kihűlni teljesen.
  5. Majd fogjuk a lapokat, és megkenjük a krémmel, egymásra tesszük, kivéve egy darabot nem, ez lesz a teteje.
  6. Elkészítjük a mázat. A cukrot felolvasztjuk, majd hozzáadjuk az ecetet, alaposan összedolgozzuk, vigyázzunk, mert sprickolni fog a tűzön, kisgyerek, ha lehet, ne legyen a közelben, nehogy baj legyen. Majd hozzáadjuk a vajat, és hagyjuk, hogy szépen elolvadjon, és közben folyamatossan keverjük.
  7. Ha ez megvan, akkor gyorsan rátesszük a piskótára, hamar szilárdul, sietni kell. Majd hagyjuk rajta egy picit megkötni, és utána vajas késsel nyolc részre osztjuk (lehet többe is).
  8. Ha teljessen megszilárdult és kihűlt, akkor eltördeljük a bevágások mentén. Majd minden darab alá teszünk egy kis krémet, amit habnyomóval nyomunk ki, és jöhet a tetszés szerinti díszítés. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 17
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5510
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Kiss Móni 258 recept

Keresztapukámnak lett készítve a torta, igaz ő elég messze lakik, de mivel most van a születésnapja, ezt kérte, és hogy a skype előtt ülve ezzel köszöntsük fel.:))

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A mázhoz és a díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...