r
Nosalty Logó

Dobos-torta kezdőknek

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
AMaryetta
Dobos-torta kezdőknek
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Piskóta

Krém

Karamell

Összesen 799 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Piskóta

Krém

Karamell

Összesen 3190 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Piskóta

Krém

Karamell

Összesen 302 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    53.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    826.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    234 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    302 mg
  • Nátrium
    229 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.2 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    548 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    152 mg
  • Retinol - A vitamin:
    519 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    351 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    248 micro
Összesen 799 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    43.9 g

Zsír

  • Összesen
    213.4 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    97 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    60 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3304.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    936 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    147 mg
  • Foszfor
    1207 mg
  • Nátrium
    914 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    284.9 g
  • Cukor
    183 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    197.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2193 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    215 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    115 micro
  • Kolin:
    606 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2076 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1403 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    992 micro
Összesen 3190 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    20.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    314.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.1 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    209 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    198 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    133 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 302 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Karamell

Elkészítés

Piskóta

  1. 4 tojásból vizes piskótát sütünk (az eredeti recept 8 tojásos piskótát ír, 26 cm-es formához, de nem mertem megkockáztatni, hogy akkora tortát elrontsak, így mindent feleztem, és 18cm-es mini formában készítettem).
  2. Szétválasztjuk a tojásokat, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük.
  3. A sárgájához adunk 4 evőkanál cukrot, ezt kikeverjük, majd hozzákeverünk egy fél csomag sütőport, 4 evőkanál vizet és 4 evőkanál lisztet.
  4. Végül óvatosan beleforgatjuk a keményre vert habot, és először magas (kb. 10 perc), majd közepes hőmérsékleten (kb. újabb 10 perc) megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük. Ha megsült, hagyjuk kihűlni.
  5. A kész tortát 3 részbe vágjuk (az eredeti recept szerint 6 külön lapot kellene sütni, de így gyorsabb és egyszerűbb is volt, kezdőknek ez bőven megteszi szerintem).
  6. Krém: 3 db tejben megfőzzük a csokis pudingot, cukorral ízesítjük, mikor kihűlt, hozzákeverjük a margarint és a kakaóport, ezzel megtöltjük a tortát, és bekenjük vele a külsejét is. (Mi nem szeretjük a túlságosan vajas krémet, így pudingot is tettem hozzá.)
  7. Aztán jön a neheze, a karamell. (Szerencsére még a torta összeállítása előtt kísérleteztem, mert az első próbálkozásom kudarcba fulladt... Aztán megpróbáltam máshonnan közelíteni a dolgot...) A tortát kapcsos tortaformában sütjük, ennek az alját kikenjük margarinnal, és ebben terítjük el az előzőleg lábasban felolvasztott cukrot. Még melegen bejelöljük a szeleteket, ehhez a kés élét minden vágás előtt margarinnal megkenjük, akkor kevésbé ragad rá a karamell.
  8. Amikor kihűl, áttesszük a torta tetejére (én a vágások mentén óvatosan elvágtam, és úgy tettem a tortára, egyenként kissé megdöntve).
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 18
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 27
  • Össznézettség: 24209
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 06.

Ajánló

Nagyon finom, szépen díszítve pedig bárhol, bármikor megállja a helyét. A karamellből a fondanthoz kapható szilikon formák segítségével gyönyörű díszeket készíthetünk rá pillanatok alatt, nekem így készültek rá a rózsák... 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Dobos-torta kezdőknek
AMaryetta 3 recept

Szeretjük az édességeket, sokszor sütök, de nem mindig lesz olyan szép, mint szeretném... ezért is féltem nagyon a dobos tortától... de úgy döntöttem belevágok... végül rájöttem, hogy annyira nem is vészes, bár pár lépést leegyszerűsítettem, de az összhatás és az íz is pont olyan végül, mint az eredetinél... :) Bár a karamell vastagságát még lehet finomítani, azt hiszem, elsőre egész jó lett... :)

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Karamell

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...