Dobos-torta kezdőknek
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
AMaryetta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 29% Zsír
Összesen
799
kcal
- 6% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 29% Zsír
Piskóta
-
220g tojás277 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
Krém
Karamell
Összesen
3190
kcal
- 6% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 29% Zsír
Piskóta
-
20.9g tojás26 kcal
-
3.8g cukor15 kcal
-
5.7g finomliszt21 kcal
-
0.6g sütőpor0 kcal
Krém
-
4.3g csokoládés pudingpor16 kcal
-
28.5g tej16 kcal
-
19g margarin136 kcal
-
1.9g cukrozatlan kakaópor4 kcal
-
2.9g cukor11 kcal
Karamell
Összesen
302
kcal
- 6% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 11 g
Zsír
-
Összesen 53.3 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 826.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 234 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 37 mg
-
Foszfor 302 mg
-
Nátrium 229 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 71.2 g
-
Cukor 46 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 49.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 548 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 54 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 152 mg
-
Retinol - A vitamin: 519 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 351 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 248 micro
Összesen
799
kcal
- 6% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 43.9 g
Zsír
-
Összesen 213.4 g
-
Telített zsírsav 46 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 97 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 60 g
-
Koleszterin 720 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3304.3 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 85 mg
-
Kálcium 936 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 147 mg
-
Foszfor 1207 mg
-
Nátrium 914 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 284.9 g
-
Cukor 183 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 197.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2193 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 23 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 215 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 115 micro
-
Kolin: 606 mg
-
Retinol - A vitamin: 2076 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1403 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 992 micro
Összesen
3190
kcal
- 6% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 4.2 g
Zsír
-
Összesen 20.3 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 69 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 314.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 89 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 115 mg
-
Nátrium 87 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.1 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 18.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 209 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 58 mg
-
Retinol - A vitamin: 198 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 133 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 94 micro
Összesen
302
kcal
Hozzávalók
Piskóta
-
4 db tojás
-
4 ek cukor
-
4 evőkanál finomliszt
-
0.5 csomag sütőpor
Krém
-
1 tasak csokoládés pudingpor
-
3 dl tej
-
20 dkg margarin
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
-
3 ek cukor
Karamell
Elkészítés
Piskóta
- 4 tojásból vizes piskótát sütünk (az eredeti recept 8 tojásos piskótát ír, 26 cm-es formához, de nem mertem megkockáztatni, hogy akkora tortát elrontsak, így mindent feleztem, és 18cm-es mini formában készítettem).
- Szétválasztjuk a tojásokat, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük.
- A sárgájához adunk 4 evőkanál cukrot, ezt kikeverjük, majd hozzákeverünk egy fél csomag sütőport, 4 evőkanál vizet és 4 evőkanál lisztet.
- Végül óvatosan beleforgatjuk a keményre vert habot, és először magas (kb. 10 perc), majd közepes hőmérsékleten (kb. újabb 10 perc) megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük. Ha megsült, hagyjuk kihűlni.
- A kész tortát 3 részbe vágjuk (az eredeti recept szerint 6 külön lapot kellene sütni, de így gyorsabb és egyszerűbb is volt, kezdőknek ez bőven megteszi szerintem).
- Krém: 3 db tejben megfőzzük a csokis pudingot, cukorral ízesítjük, mikor kihűlt, hozzákeverjük a margarint és a kakaóport, ezzel megtöltjük a tortát, és bekenjük vele a külsejét is. (Mi nem szeretjük a túlságosan vajas krémet, így pudingot is tettem hozzá.)
- Aztán jön a neheze, a karamell. (Szerencsére még a torta összeállítása előtt kísérleteztem, mert az első próbálkozásom kudarcba fulladt... Aztán megpróbáltam máshonnan közelíteni a dolgot...) A tortát kapcsos tortaformában sütjük, ennek az alját kikenjük margarinnal, és ebben terítjük el az előzőleg lábasban felolvasztott cukrot. Még melegen bejelöljük a szeleteket, ehhez a kés élét minden vágás előtt margarinnal megkenjük, akkor kevésbé ragad rá a karamell.
- Amikor kihűl, áttesszük a torta tetejére (én a vágások mentén óvatosan elvágtam, és úgy tettem a tortára, egyenként kissé megdöntve).
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Tepsi mérete: 18
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 29
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 13
- Össznézettség: 24112
- Feltöltés dátuma: 2013. október 06.
Ajánló
Nagyon finom, szépen díszítve pedig bárhol, bármikor megállja a helyét. A karamellből a fondanthoz kapható szilikon formák segítségével gyönyörű díszeket készíthetünk rá pillanatok alatt, nekem így készültek rá a rózsák...
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
AMaryetta
3 recept
Szeretjük az édességeket, sokszor sütök, de nem mindig lesz olyan szép, mint szeretném... ezért is féltem nagyon a dobos tortától... de úgy döntöttem belevágok... végül rájöttem, hogy annyira nem is vészes, bár pár lépést leegyszerűsítettem, de az összhatás és az íz is pont olyan végül, mint az eredetinél... :) Bár a karamell vastagságát még lehet finomítani, azt hiszem, elsőre egész jó lett... :)