r
Nosalty Logó

Dobos-torta ahogy anyu készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Dobos-torta ahogy anyu készíti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tészta

Krém

Karamell

Összesen 460 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tészta

Krém

Karamell

Összesen 5517 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tészta

Krém

Karamell

Összesen 285 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    24.6 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    315 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    676.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    295 mg
  • Nátrium
    186 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.2 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    259 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    219 mg
  • Retinol - A vitamin:
    256 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    369 micro
Összesen 460 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    135.7 g

Zsír

  • Összesen
    295 g
  • Telített zsírsav
    158 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    93 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    3778 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8121.6 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    322 mg
  • Kálcium
    1532 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    441 mg
  • Foszfor
    3546 mg
  • Nátrium
    2232 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    626.1 g
  • Cukor
    494 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    727.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3104 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    714 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    469 micro
  • Kolin:
    2627 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3071 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    395 micro
  • β-crypt
    79 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4428 micro
Összesen 5517 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    195 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    419.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    183 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.4 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    160 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    159 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    229 micro
Összesen 285 kcal

Hozzávalók

Tészta

Krém

Karamell

Elkészítés

Tészta

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét könnyű habbá verjük.
  2. A sárgájába elkeverjük a cukrot fehéredésig, majd hozzáadjuk a lisztet és a sütőport. A felvert tojásfehérje habjából egy keveset hozzáadunk, és azzal lazítjuk.
  3. Hozzákeverjük a sárga krémhez a fehérjét, és óvatosan összekeverjük, vigyázva, hogy a hab ne törjön össze.
  4. Tortaformát zsírral kikenjük, meglisztezzük, és az elkészült piskótát külön 6 lapban kisütjük.
  5. A krémhez a 6 db tojást elkeverjük a cukorral, és vízgőz felett felfőzzük. Amikor már sűrűsödik, akkor hozzákeverjük a kakaóport. Langyosra hűtjük.
  6. A vajat a cukorral, rumaromával habosra kavarjuk, és a langyosra hűlt szirupot hozzákeverjük. Ezzel a krémmel töltünk meg 5 lapot.
  7. A karamellhez a cukrot, a citromlevet és a vajat összekavarjuk, és állandó kevergetés mellett addig főzzük, amíg karamellizálódni nem kezd.
  8. Akkor levesszük a tűzről, és 6. lapra öntjük, elkenjük rajta. A lapot még előtte felszeleteljük.
  9. A karamelles lapokat a torta tetejére tesszük, és az oldalát a csokis krémmel megkenjük. Kis időre hűtőbe tesszük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 3389
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

21. születésnapomra csinálta Anya ezt a finom dobos-tortát, és szeretném megosztani másokkal is.  

Hozzávalók

Tészta

Krém

Karamell

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...