r
Nosalty Logó

Disznótoros hájas süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Edit
Disznótoros hájas süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére, és a szóráshoz

Összesen 1025 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére, és a szóráshoz

Összesen 12314 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére, és a szóráshoz

Összesen 448 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.9 g

Zsír

  • Összesen
    62.1 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1404.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    353 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    390 mg
  • Nátrium
    487 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.7 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    68 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 1025 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    214.8 g

Zsír

  • Összesen
    745.5 g
  • Telített zsírsav
    198 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    258 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    249 g
  • Koleszterin
    1296 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    16850.9 g
  • Cink
    38 mg
  • Szelén
    461 mg
  • Kálcium
    4241 mg
  • Vas
    48 mg
  • Magnézium
    1497 mg
  • Foszfor
    4676 mg
  • Nátrium
    5847 mg
  • Réz
    10 mg
  • Mangán
    32 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1220.3 g
  • Cukor
    391 mg
  • Élelmi rost
    93 mg

VÍZ

  • Összesen
    466.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    411 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    820 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    850 micro
  • Kolin:
    1093 mg
  • Retinol - A vitamin:
    402 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1329 micro
Összesen 12314 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    27.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    612.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    154 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    170 mg
  • Nátrium
    213 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    17 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 448 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére, és a szóráshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A hájat megtisztítjuk a hártyától és ledaráljuk vagy késsel elkaparjuk (én kapartam).
  2. Ha találunk még benne kis hártyaszálakat, azt kiszedjük belőle.
  3. 30 dkg lisztel jól összegyúrjuk és hűvös helyre tesszük.
  4. A megmaradt 60 dkg lisztbe keverjük a cukrot és a sót, kis fészket csinálunk a közepébe és beletesszük a tojássárgáját (a fehérjét zárható kis edényben fagyasztóba rakjuk és később felhasználható), az ecetet és kb. 1 dl szódavizet.
  5. Rétestészta keménységűre gyúrjuk. Először kicsit ragad, de aztán már szépen elválik az edény falától a tészta. 10 perc alatt jól ki dolgozzuk és hűvös helyen pihentetjük 20 percig.
  6. A hájat 3 részre osztjuk. A tésztát enyhén lisztezett deszkán kb. 3 mm vékonyra elnyújtjuk és rákenjük kézzel az egyik adag hájat a tésztára -mindenhol egyforma vastagon.
  7. A tészta felső részét a közepe felé visszahajtjuk, majd az alsó felét ráhajtjuk és jobbról, majd balról is középre hajtjuk a tésztát.
  8. Letakarjuk és 20 percig pihentetjük. Ezt a kenést, hajtogatást, pihentetést kétszer megismételjük.
  9. Közben a töltelékeket el lehet készíteni: a darált mákot összekeverjük cukorral és reszelt citromhéjjal, meg egy pici tejjel. A darált diót is cukorral, reszelt citromhéjjal és pici tejjel elegyítjük.
  10. Amikor letelt a pihentetési idő, újból kinyújtjuk a tésztát, 4mm vékonyra és forró késsel (fontos, hogy forró legyen!) 10 x 8 cm-es téglalapokra felvágjuk.
  11. Az egyik oldalába tesszük a tölteléket és ráhajtjuk a tésztát. A két oldalán le is nyomkodhatjuk, de az elejét ne!
  12. Előszőr a mákos és diós tölteléket használtam el, és ami üressen maradt tészta, az lekvárt kapott.
  13. Egy tepsibe sorakoztatjuk egymás mellé, nem kell nagyon messzire rakni egymástól, de azért ne érjenek össze.
  14. A tészták tetejét kenjük meg a felvert tojással, vigyázva, hogy a vágott rész ne kenődjön meg, mert akkor nem nyílik szét.
  15. Előmelegített sütőben 190 °C -on szép pirosra sütjük kb. 30 perc alatt (sütőtől függ.) Amikor már picit hűlt, vaníliás porcukorral megszórjuk.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 416
  • Tegnapi nézettség: 17
  • 7 napos nézettség: 139
  • Össznézettség: 160085
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 04.

Ajánló

A siker érdekében be kell tartani a hajtogatást / fentről le, alulról fel, jobbról balra, balról jobbra /, a forró késsel vágást , és a tojással való kenés szabályait :) A képen a / legfelső süti jobb oldalon / lehet látni, hogy picit megkentem a szélét tojással és nem nyiílt szét. Ne sajnáljuk belőle a tölteléket!  A tojás fehérjét mélyhűtőben lefagyasztom, és a mascarponés-diós cannoli receptemnél felhasználom. Jó étvágyat hozzá!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Még sosem készítettem hájas tésztát. Most ez a pillanat is eljött. Első próbálkozásra sikerem lett. Amikor betettem a sütőbe, azt hittem, hogy nem lesz jó, de tíz perc után, számomra is hihetetlen modón elkezdett nőni a tészta és gyönyörű levelesre szétnyílt mindegyik. Valószínű, hogy máskor is el fogom készíteni. Amennyire féltem tőle, annyira egyszerű, de időigényes süti. Anyukám pont jött, amikor kész lett és nem akarta elhinni, hogy ilyen gyönyörű sütit csináltam. Csak ámult-bámult a látványtól. Az íze pedig még jobb, mint a kinézete.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére, és a szóráshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...